Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisi olanlar tavsiye verebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu an 2.sınıf 2.dönemi okuyorum ve 2 senedir okuldaki öğretilenler dışında hiçbir şey yapmadım ve aptallığımın şu an farkına varıyorum 60 gün staj zorunluluğumuz var bu yaz staj için başvurayım dedim fakat adamlar tabiki senden bir cv istiyorlar iki senedir c'yi öğrendim javaya da bu sene başladık az biraz biliyorum bunlar dışında ne bir projeye katıldım ne de kendimi farklı alanlarda geliştirdim şimdi cvye yazacak bir şey bile bulamıyorum bu saatten sonra kendimi geliştirmek için ne yapabilirim ? Son günlerde html öğrenmeye çalışıyorum böyle böyle biraz daha kendimi geliştirmeye çalışıcam bunun dışında neler yapabilir acaba ?



  • C'yi ve programlama mantığını iyi öğrendiyseniz html+css temeli 1 haftanızı almaz. 3 haftada javascript+jquery gibi bir kütüphane öğrenirsiniz. Eğer javayı biraz anladıysanız servlet&jsp'ye giriş yaparsınız, zaman kalırsa daha da ilerleyebilirsiniz.
    Türkiye'de genelde bu gibi şeyler aranıyor, veri yapılarını mı öğrenmişsiniz nümerik analiz mi almışsınız pek de umurlarında değil iş verenlerin çoğunun.
    Eğer tasarımla çok ilgilenmiyorsanız html-css-js kısmında fazla takılmayın, genel mantığı anlayın geçin javanın web kısmına.
    Zaten stajların çoğu boş oluyor, büyük firmaysa ilgilenmiyorlar, küçük firmaysa gene ilgilenmiyorlar
    Ben de öğrenciyim 3.sınıf, java jsp jsf spring hibernate ve python biliyorum yazdım da ne oldu, daha cevap veren yok




  • teknik bilgi ile iş arasında farklı öncelikler vardır. iş açısından yazılımcı özellikle Türkiye'de sadece bir maliyet unsurudur ve asgari ücretten fazlası ekstra maliyet olarak görülmektedir. teknik bilginin önceliği ise başarıyla ve uzun vadeli çalışan yazılımdır. bu açıdan işverenler için bir yazılımın çok başarılı ve uzun vadeli çalışmasının cok anlamı yoktur, eleman işe başladıktan bir süre sonra yazılım çalışsın onlar için yeter cunku zaten verdikleri para o kadar düşük ki ilerde yazılım şişip çalışmayı durdursa 'asgari eleman maliyeti' nasıl olsa :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youttube'da Bilgisayarkavramları kanalına bakabilirsiniz.
    Hocamızın bir çok farklı konularda videoları rehber olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    teknik bilgi ile iş arasında farklı öncelikler vardır. iş açısından yazılımcı özellikle Türkiye'de sadece bir maliyet unsurudur ve asgari ücretten fazlası ekstra maliyet olarak görülmektedir. teknik bilginin önceliği ise başarıyla ve uzun vadeli çalışan yazılımdır. bu açıdan işverenler için bir yazılımın çok başarılı ve uzun vadeli çalışmasının cok anlamı yoktur, eleman işe başladıktan bir süre sonra yazılım çalışsın onlar için yeter cunku zaten verdikleri para o kadar düşük ki ilerde yazılım şişip çalışmayı durdursa 'asgari eleman maliyeti' nasıl olsa :)

    O yüzden bu ülkeden doğru düzgün bir şeyler çıkmıyor zaten. Bugünden ibaret bir düşünce tarzı var, kısa günün kârı..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.