Şimdi Ara

Bilgisayar mühendis olmak istiyorum ama ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çevremdeki çoğu kişi komşular falan hepsi işsiz kalırsın diyor hayatını karartırsın tıp oku diye dayatıyorlar iyi bir üniversitede bile okusam işsiz olacam sanki kafalarında öyle bi imaj var hepsi kpss için çalışıyormuş gibi tam bu hazırlanma sürecinde hevesim kırılıyor gördüklerinizi vs. anlatırsanız çok sevinirim birazda olsun hevesim yerine gelir belki yazılımla uğraşma hayallerim var ama

• quote:

Orijinalden alıntı: wingsofzaun

Çevremdeki çoğu kişi komşular falan hepsi işsiz kalırsın diyor hayatını karartırsın tıp oku diye dayatıyorlar iyi bir üniversitede bile okusam işsiz olacam sanki kafalarında öyle bi imaj var hepsi kpss için çalışıyormuş gibi tam bu hazırlanma sürecinde hevesim kırılıyor gördüklerinizi vs. anlatırsanız çok sevinirim birazda olsun hevesim yerine gelir belki yazılımla uğraşma hayallerim var ama

Bırak tıpı falan mühendisler mezun olduğunda sürünür tıpçılar sürünmez ama kendini geliştirirsen tıpçıların alacağı paranın kat kat fazlasını alırsın hangi mühendislik hoşuna gidiyorsa ona git boş ver diğer insanları 40 yıl boyunca çalışan sen olacan ve kimse de sana gelip mesleğini seviyor musun demiyecek sadece işine bak diyecekler bu yüzden iyi seç mesleğini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• asgari ucret alsna da sevdigin isi yap

• quote:

Orijinalden alıntı: Gözlüklü Kör

quote:

Çevremdeki çoğu kişi komşular falan hepsi işsiz kalırsın diyor hayatını karartırsın tıp oku diye dayatıyorlar iyi bir üniversitede bile okusam işsiz olacam sanki kafalarında öyle bi imaj var hepsi kpss için çalışıyormuş gibi tam bu hazırlanma sürecinde hevesim kırılıyor gördüklerinizi vs. anlatırsanız çok sevinirim birazda olsun hevesim yerine gelir belki yazılımla uğraşma hayallerim var ama

Bırak tıpı falan mühendisler mezun olduğunda sürünür tıpçılar sürünmez ama kendini geliştirirsen tıpçıların alacağı paranın kat kat fazlasını alırsın hangi mühendislik hoşuna gidiyorsa ona git boş ver diğer insanları 40 yıl boyunca çalışan sen olacan ve kimse de sana gelip mesleğini seviyor musun demiyecek sadece işine bak diyecekler bu yüzden iyi seç mesleğini

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: Gözlüklü Kör

quote:

Orijinalden alynty: wingsofzaun

Çevremdeki ço?u ki?i kom?ular falan hepsi i?siz kalyrsyn diyor hayatyny karartyrsyn typ oku diye dayatyyorlar iyi bir üniversitede bile okusam i?siz olacam sanki kafalarynda öyle bi imaj var hepsi kpss için çaly?yyormu? gibi tam bu hazyrlanma sürecinde hevesim kyrylyyor gördüklerinizi vs. anlatyrsanyz çok sevinirim birazda olsun hevesim yerine gelir belki yazylymla u?ra?ma hayallerim var ama

Byrak typy falan mühendisler mezun oldu?unda sürünür typçylar sürünmez ama kendini geli?tirirsen typçylaryn alaca?y paranyn kat kat fazlasyny alyrsyn hangi mühendislik ho?una gidiyorsa ona git bo? ver di?er insanlary 40 yyl boyunca çaly?an sen olacan ve kimse de sana gelip mesle?ini seviyor musun demiyecek sadece i?ine bak diyecekler bu yüzden iyi seç mesle?ini

Çok haklysynyz ama tam böyle bi zamanda herkesten böyle ?eyler duymanyz ne bileyim heves kyrylyyor biraz kendimi geli?tirece?imden eminim o konuda zevk alyyorum çünkü u?ra?yrken falan kurcaladym derslerine baktym algoritma çok ho?uma gitti yeni bi?eyler üretmek insanlaryn ihtiyacyny kar?ylamak sadece typçylar insanlara yardym ediyormu? ve zenginmi? gibi bir algy var.

• para için mühendis olup, başaramayıp, ileride mühendisliği kötüleyecek yeni bir fidan..
  • Trde pc mühendisi işsiz kalır doğru diyorlar. Imam hatip okumalıydın bu memleketin imama ihtiyacı var teknoloji gibi gavur icadına değil.

Şaka bir yana yurtdışında rahat iş bulursun eğer dil yapıp oturma izni başvurusunda bulunursan hayatın kurtulur beyin göçü yap.ve bidaha gelme bu cahil medeniyete.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 18 Ağustos 2016; 11:09:55 >
  • Okudugun lisenin siralamasi kac? Ona gore tavsiye yapalim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tonyukuk

para için mühendis olup, başaramayıp, ileride mühendisliği kötüleyecek yeni bir fidan..

Bu kadar işsiz üniversite mezunu varken para elbette bir kriter ama önceliğim değil para için ikisinden birini seçeceğimide belirtmedim etraftan duyduklarıma yakındım

• quote:

quote:

quote:

Çevremdeki ço?u ki?i kom?ular falan hepsi i?siz kalyrsyn diyor hayatyny karartyrsyn typ oku diye dayatyyorlar iyi bir üniversitede bile okusam i?siz olacam sanki kafalarynda öyle bi imaj var hepsi kpss için çaly?yyormu? gibi tam bu hazyrlanma sürecinde hevesim kyrylyyor gördüklerinizi vs. anlatyrsanyz çok sevinirim birazda olsun hevesim yerine gelir belki yazylymla u?ra?ma hayallerim var ama

Byrak typy falan mühendisler mezun oldu?unda sürünür typçylar sürünmez ama kendini geli?tirirsen typçylaryn alaca?y paranyn kat kat fazlasyny alyrsyn hangi mühendislik ho?una gidiyorsa ona git bo? ver di?er insanlary 40 yyl boyunca çaly?an sen olacan ve kimse de sana gelip mesle?ini seviyor musun demiyecek sadece i?ine bak diyecekler bu yüzden iyi seç mesle?ini

Çok haklysynyz ama tam böyle bi zamanda herkesten böyle ?eyler duymanyz ne bileyim heves kyrylyyor biraz kendimi geli?tirece?imden eminim o konuda zevk alyyorum çünkü u?ra?yrken falan kurcaladym derslerine baktym algoritma çok ho?uma gitti yeni bi?eyler üretmek insanlaryn ihtiyacyny kar?ylamak sadece typçylar insanlara yardym ediyormu? ve zenginmi? gibi bir algy var.

Toplum algısı mühendis sürünür tıpçı yürür(sağlık hiç bitmez kafası aslında doğru bitmez) ama dediğim gibi sevdiğiniz işleri yapın burada sürünen mühendis gelişmemiş mühendis adam bilgisayar okuyor kod yazamıyor sen olsan o adamı işe alır mısın? Almazsın.Bu da böyle işte.İyi düşün bunları ailen istiyor diye tıp yazma ondan sonra hastalarına bağıran birisi olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: DonanımdanBihaber

Okudugun lisenin siralamasi kac? Ona gore tavsiye yapalim.

460 felan civarı bişeydi galiba iyiler yani baya tıp felan çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Gözlüklü Kör

quote:

quote:

quote:

Toplum algısı mühendis sürünür tıpçı yürür(sağlık hiç bitmez kafası aslında doğru bitmez) ama dediğim gibi sevdiğiniz işleri yapın burada sürünen mühendis gelişmemiş mühendis adam bilgisayar okuyor kod yazamıyor sen olsan o adamı işe alır mısın? Almazsın.Bu da böyle işte.İyi düşün bunları ailen istiyor diye tıp yazma ondan sonra hastalarına bağıran birisi olursun

Beklediğim cevap gerçekten senin gibi düşünen insanların olması gerçekten mutlu ediyor beni ama doktorda olsam çok bağıracığımı düşünmüyorum yardım etmekten çok haz alıyorum gerçekten

• Herkesin taktığı bir mesele var tamam kendini geliştirdiğinde maaşında yükselecektir ama kendini geliştirmek bu kadar kolay olsaydı herkes geliştirip kendi maaşını yükseltirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

Herkesin taktığı bir mesele var tamam kendini geliştirdiğinde maaşında yükselecektir ama kendini geliştirmek bu kadar kolay olsaydı herkes geliştirip kendi maaşını yükseltirdi.

İşte kötü üniversiteden mezun olup 4 yıl boyunca lol oynayıp ingilizcesini bile geliştirmeyen insanlar var çevrelerinde ben olsam bende onları işe almam açıkçası

• bilgisayar mühendisi asla işsiz kalmaz, bilgisayar mühendisi olduğunu sananlar işsiz kalırlar.

kafası çalışan ve tecrübeli bi adamsa işe bile gitmesine gerek kalmaz, evden işini halleder. freelance çalışır
  • Kimse kimseyi yemesin mühendislik türkiyede yapılmaz. Adamlar halı doktor yürür. Sğlık alanı hiçbir zaman düşmez. Sen yurtdışına yöneleceksen tamam ama yurtiçinde 1500 2000 maaşlara süründürürler. Tabi sevdiğin mesleği yapmakta önemli ama sevdiğim meslek hayallerimi gerçekleştirmiyorsa benim için anlamı yoktur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wingsofzaun W kullanıcısına yanıt
    O kadarını bilmiyorum ama tanıdığım biri şirketlerinde teknisyenlerin mühendislerden daha çok maaş aldığını söyledi.
  • Kod yazmak zor iştir , çoğu hakkıyla yapamaz , bunlar mezun olur işsiz kalırlar , sonra bilgisayar mühendisleri işsiz kalıyo derler, ulan adam akıllı çalışmazsan tabi işsiz kalırsın.Böyle düşünüyorum ama cidden kod yazamayan arkadaşlar var sınıfta ona dayanarak söyledim bunu.
  • Kendini gelistirme falan hikaye is basvurusunda kendini ne kadar gelistirdin diye bakmiyorlar su formu doldur diyor. Sonrada buyuk abilerinden bizim yegeni al diye telefon bekliyorlar.

• Tercihlerden ve 3-4 yıl sonra konuyu uplarım çevre baskısı altında kalan gençler için iyi bir örnek olurum galiba mutlu olup olmadığımı belirtirim neler yaptığımı zaman gösterecek artık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.