Şimdi Ara

Bilgisayar müh. bitirip tekniker işlerine kalır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam herkese, 1 ay once baska bir forum sitesinde birine yorum olarak yazmış. Tekniker isine bilg. muhendisi alınması ile alakalı. Bu duruma düşmek asla istemiyorum. Şuan hiçbirimiz bilemeyiz tabi 5 sene sonra piyasanın ne duruma geleceğini. Ama kaygılanıyorum bu tarz seylerle karsilasinca.
    Siirt'te ceng'den mezun olursam mesela beni bu tarz işler mi bekliyor?

• Hep dediğim şey diplomanın önemi falan yok.

Sadece senin ne kadar geliştiğine belirten sertifikalar önemli
  • Mühendislik bitirip sanayide tornacı da olursun, mimarlık bitirip inşaatta sıvacı da olursun. Önemli olan senin neyi ne kadar bildiğin aslında hiçbir şey bilmiyorsan okulu bitirmenin anlamı yok. Ha oralarda biraz daha iş bulmak zordur ama en kötü okulda yüksek lisans, doktora falan yapıp kalabilirsin yani bunlarda tercih meselesi. Genelde o tarz okulları derece ile bitirenlere okul kendisi iş olanağı sağlayabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

Hep dediğim şey diplomanın önemi falan yok.

Sadece senin ne kadar geliştiğine belirten sertifikalar önemli
    O zaman üniv. okumakla zaman kaybetmeyeyim, evde kod nasıl yazılır bunu öğreneyim..
    Ya da basit bir 2 yillik programlama bölümünden diploma alip deli gibi kod yazmayi ogreneyim.
    Ve bu sayede hedeflerime ulasayim madem kendi kendimi okul bagimsiz gelistirebiliyorum.
  • serryt455 S kullanıcısına yanıt
    Siber güvenlik alanında çok rahat çalışırsın, baktığın zaman mühendislik bitirmeden oralara gelen insanlar var tabi üniversite bitirmek şart gibi ama kodlama ile ilgili sertifikaların olduktan sonra hangi bölümü bitirdiğinin önemi yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

Siber güvenlik alanında çok rahat çalışırsın, baktığın zaman mühendislik bitirmeden oralara gelen insanlar var tabi üniversite bitirmek şart gibi ama kodlama ile ilgili sertifikaların olduktan sonra hangi bölümü bitirdiğinin önemi yok bence.
    https://www.linkedin.com/in/25hasanaser/

Hocam buldum bir sitede. İlim yayma cemiyetinde siirt üniversitesi mezunu çalışıyor İstanbul'da gayet işe girebilmiş. Bence oyle zor degil kendini eğitmek

Keza tübitak'ta calisan da var. Ama ordan sertifika mı almis anlamadım tam.https://www.linkedin.com/in/ishakdas/

al sana yine siirt, daha okulu bitirmesine 2 sene var. arapça yaziyor, bi sirket kurucusu sanırım
    Bilgisayar müh. bitirip tekniker işlerine kalır mıyım?https://www.linkedin.com/in/yunus-nas%C4%B1r/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serryt455 -- 31 Ağustos 2020; 17:17:26 >

• Almanya'da ekonominin %61'i KOBI ancak KOBİ derken bazısı milyar avro hasılat yapan köklü işletmeler ve o KOBI'ler için yazlımda diploma önemsiz fakat proje için istenen nitelikler cok önemli. Adeta deneyimli yazılımcı gibi sorguluyorlar niteliklerini.

Diploma büyük şirketler için gerekli. Klasiktir: Turkcell, Siemens, Aselan, Havelsan, Kavalsan :) Almanya'da BMW, SAP, MAP vs :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • türkiyenin çoğunda da artık diploma önemli olmayacak
    Arap, Fars bizden daha çok iş bulur, oradaki şehirlerde daha önce bir üniversitenin listesine bakmıştı. Suudi Arabistan Krallığından biri mühendislik eğitimi için Doğu'da bulunan bir üniversiteye gelmiş yani bunlar tesadüf olamaz. Bunların iş garanti falan mı bilemiyorum yani.
    İkinci attığınız arkadaş bölümü birinci bitirip Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde mühendisliğini tamamlamış. Tabi yaptığı katkılara bakacak olursak oralara gelmesi sürpriz değil. Sizin de öyle başarılara imza atmanız lazım ancak yoksa bölümü birinci bitirmeden olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ankaratıplı

türkiyenin çoğunda da artık diploma önemli olmayacak
    https://www.linkedin.com/in/huseyinbicen/

Diploma siirt, istanbulda bir yazılım firmasında calisiyor gayet de yazılımcı olarak al sana buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2CE6EA6FE

İkinci attığınız arkadaş bölümü birinci bitirip Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde mühendisliğini tamamlamış. Tabi yaptığı katkılara bakacak olursak oralara gelmesi sürpriz değil. Sizin de öyle başarılara imza atmanız lazım ancak yoksa bölümü birinci bitirmeden olmaz.
    https://www.linkedin.com/in/halilugur/

Hocam neyden bahsediyorsun. Siirt mezunu, batman meslek lise cıkısli, adam istanbulda java developer.

Ne itüsü de bogazici ceng'i.

Siirt'den buralara gelmek mümkün işte görmüyor musun.

Okulun falan onemi yok iş sende bitiyor.

• Hocam burada söylemek istemiyorum ama bazı kişilerin torpillerinin döndüğü ortada yani ama okulu birinci bitirene lafım yok yani orta seviye bir üniversiteyi normal bitiren kişiden çok daha iyi eğitim almıştır ama bunlar tesadüf olamaz.
    çok haklısın

üniversitenin sana faydası çok fazla olacak çünkü kendin gibi baya kişi var onların hedefleri de seninle aynı bu seni motivelendirecektir

ama bölümde okumayan kişi bu yolun nasıl olduğunu bilmiyor bilse bile etrafındakiler bu işte değil bunun için çok büyük dezavantaj
    çok haklısnız

üniversite önemli diyenler genelde eski çağdakiler artık( bu ara çağı 2010 olarak kabul ediyorum) artık en iyi kaynaklar elinin altındaki internette her çeşit üst kaynaklara erişim var
  • Daha başlamadığı bölümü hakkında bu kadar düşünen biri mezun olunca pişman olmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede tıp hariç hiç bir meslek iş garantisi sunamaz(O da bu gidişle 5-10 seneye sunamaz),top ünilerin top mühendislikleri bile sunamaz. Ülkede sanayi yok ama her bölümden senede 15-20k mezun çıkıyor,nasıl sunsun ?
  • Tıp yazın hocam.tıp güzel alan.
    hocam ilim yayma cemiyeti diyor aman diyeyim dikkat orayı biliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.