Şimdi Ara

Bilgisayar Müh. 2. yabancı dil 3. yabancı dil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sene bilgisayar müh. başlayacağım inşallah. İlk sene b1 olan ingilizcemi yükseltip. Kalan 3 senede 2. bir yabancı dile başlayıp üni. bittikten sonrada 3. yabancı dil olarak çinceye başlamak istiyorum. 2. dil olarak almanca, ispanyolca arasında kaldım. İspanyolca çok fazla konuşuluyor, amerikada kullanılıyor ama almanca daha nitelikli gibi geliyor. 3. dil içinde çince, japonca, korece ve rusça seçenekleri var. Asya biraz daha ilgimi çekiyor. Bu dilleri öğrenmesi çok zor olduğu için sembollerden oluştuğu için şimdiden başlasam haftada 1 tane sembol öğrensem 4 sene sonra çince başladığımda 200 tane sembolü ezberlemiş olurum.
    Dil öğrenmenin faydası o ülkede çalışma imkanı sağlaması. Çindense Japonya, Kore dolayısıyla japonca, korece daha cazip geliyor ama çince yinede döver gibi geliyor. 3. dil konusunda da tam karar veremedim yani. Ne tavsiye edersiniz bu diller bilgisayar müh. birine ne kadar fayda sağlar.

• 2. yabancı dil olarak almanca biliyorum dolayısıyla almanca tavsiye ederim. 3. yabancı dil olarak son aylarda İspanyolcaya merak sardım fakat mesleki konulardan cok sosyal ve turistik sebeplerden dolayı. almanca için avrupa'nın dili şeklinde bir tanım var cunku avrupada 100M+ kişi ile en cok anadil olarak konuşulan dil. ispanyolca da kuzey ve güney amerika da en cok konuşulan dil, dolayısıyla o da amerika'nın dili :)

almanca mesleki olarak ve öğrenme açısından baya işe yarar. son iki yıldır almanya'daki IT projelerine hazırlanıyorum, çok az sayıda birkaç projeye başvurdum, görüşmelerde ingilizce konuşunca sorun oluyor cunku her iki kişi de ana dili haricinde bir dil kullanıyor, fakat görüşmeyi almanca yapınca bir kişi anadilini konuşmuş oluyor, bu da büyük rahatlık sağlıyor.

fakat öğrenme açısından büyük avantajları var örneğin Projektorient UML / Proje yönelimli UML isimli kitap o kadar iyi ki Almancadan ingilizceye cevrildi.Genelde tersi olur fakat bazı almanca kitaplar tüm ingilizce kitaplardan daha iyi.

çince rusca japonca korece dilleri ise benim için ancak 4. yabancı dil olabilir fakat bunun en büyük sebebi farklı alfabe kullanmaları yani latin alfabe kullansalar bekli ispanyolca yerine çince öğrenebilirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Almancayı ön planda tutmamın temel nedeni de bu kaynak konusu aslında. Farklı alfabe kullanmaları çok büyük zorluk ama asya ülkelerinden birinin dili öğrenmek gerçekten istiyorum. Güney amerikadan ziyada ispanya ve k. amerika için istiyorum ispanyolcayı hemde zevkli, kolay dil ama almanca daha nitelikli işte.
  • PilliBebek0 kullanıcısına yanıt
    2. yabancı dil konusunda almancanın yerini hiçbir dil tutmaz. ingilizce zaten almanca kökenli.

Bread --> das Brot

Hand --> die Hand

Finger --> der Finger

say --> sagen

is --> ist

this --> dies

1930'lara kadar bilimin dili almancaydı. Günümüzde bilimin 2.dili almanca wikipedia'da makale sayısında almanca 2.sırada ki sayıdan cok nitelik te önemli, almanca wiki makaleleri bayağı kaliteli ve kapsamlı.

almanca'da dikkat çekici bir diğer şey, ingilizce kelimelerden kelime yapmak. örneğin youtube videolarında videoyu begenin diyecekleri zaman könnt ihr das Video liken? diyorlar yani ingilizce like fiilini liken şeklinde almancalaştırmışlar. ingilizce kelime birşeyi cok daha iyi ifade ediyorsa ve kısa ise onu hemen alıyorlar. download 'ın almancası herunterladen fakat daha kısa olduğu için downloaden kelimesini de sık kullanıyorlar.

ispanyolca dediğin gibi zevkli bir dil, almanca öğrendikten sonra ispanyolca biraz daha kolay gelecektir cunku onlarda da tüm kelimelerde dişi/erkek artikeli var örneğin la mesa. Bizdeki masa kelimesi ispanyolcadan gelme olmalı, la mesa ve cinsiyeti dişi : )

• Hocam şu artikel olayı çok korkutuyor beni. Çincenin farklı semboller kullanması bile o kadar korkutmuyor. Halledilebilir bir şey mi?
    Artikel'leri öğrenmenin en iyi yolu kelimeleri artikelleri ile ezberlemek yani Türkçede artikel yok ben kelimeyi artikelsiz öğreneyim artikeli sonra öğreneyim olayı tutmaz.

• Siz demeden öğrenmeye başlasam muhtemelen artikelleri sonraya bırakırdım. Çok teşekkürler hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Yabancı Dil Önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ancak programlamada syntax gibi, artikeller ufak bir ayrıntıdır. Yani doğru öğrensen dahi dili konuşabilmek ve anlayabilmek için bol pratik yapman gerekli. ingilizce programming kitaplarında olduğu gibi temel almanca öğrendiğinde 'Programmierung' kitaplarının içeriğini anlamak kolaydır. Yıllar önce aldığım ilk almanca programcılık kitabından bir örnek örneğin bunun gibi kitapları okumak kolaydır.

Bilgisayar Müh. 2. yabancı dil 3. yabancı dil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.