arkadaşlar bilgisayarla ilgili bir konu hakkında yardımınız lazım. şu şekilde en az 4 seçenekli olcak . örnek olarak bilgisayar parçalarını yazıyorum, işlemci,ram,ankart,ekran kartı bu şekilde 4 tane seçenek bunlar arasından hangisi daha önemlidir bununla ilgili sınıfta tartışma olcak öğrenciler birini seçcek. buna benzer bilgisayarla ilgili konular örneğin ben bir tane daha buldum; programlama dilleri ile ilgili , c++,java, vb artıları eksileri gibi. başka ne konusu olabilir bilgisayarla ilgili
Ekran kartını baştan at o kadar önemli değil.Bana göre anakart çünkü işlemci,ram ekran kartı vb herşey bunun üzerinde ve bozulduğundan biliyorum anakart bozuldun mu hiç bilgisayar açılmaz tık bile demez,işlemci bozuksa bir süre pc açılır biosta kapanır,ram yoksa bilgisayardan dıt dıt ses gelir.Veri transferleride anakart üzerinden yapiliyor.Bence anakart
Yukarıda saydığınız seçenekler arasından en önemlisi anakarttır. Çünkü diğer üçüne yardım yataklığı anakart yapar.
pardon konu yanlış anlaşıldı. ben sadece örnek olsun diye verdim onu. mesela işletim sistemlerini yazıcam 4 tane. sizden buna benzer örnek istedim,işlemci ile anakart karşılaştırması değil
Çevre birimleri Donanım birimleri Web tabanlı programlama dilleri İnternet tarayıcıları Ses işleyiciler Video işleyiciler Ses ve video oynatıcılar Taşınabilir cihazlarda programlama Oyun programlama
gibi örnekler verebilirim konuyu anladığım boyutuyla...