Sizlerden, büyüklerimden bi yardım istiyorum. S.Ü. Bilgisayar Programcılığı 1.Sınıf Öğrencisiyim uzatmadan konuya giriyim. Ben Bilgisayardan Kontrol Edebilecegim 0 dan Yapma Uzaktan Kumandalı Araba Yapmak istiyorum sağa solo dönmesede olur tamamen kendimi geliştirmek istediğim için böyle birşey yapmak istiyorum ve Elektrik bilgim hiç yok sizlerin yardımları ile yapmak isterim..
Nasıl Yapabilirim, Nerden Öğrenebilirim yapmayı, bi örnek kaynak gibi bişey lazım şimdiden ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
Şunun gibi bişey alırsın. Parça parça gönderiliyor böyle montajlı değil. Bunun üzerine güç kaynağı (pil, li-po batarya vs.), kablosuz alıcı ve arduino türü kontrol devresi lazım.
Eğer kumandayı da kendin yapacaksan verici devresi, butonlar, sensörler ve yine bir kontrollör gerekiyor. Alternatif olarak android telefonunu kumanda olarak kullanman mümkün.
@elektro_gadget benim bunları yapmayı montajı filan internetten öğrenebilirmiyim
quote:
Orijinalden alıntı: raym0nd42
@elektro_gadget benim bunları yapmayı montajı filan internetten öğrenebilirmiyim
Montaj işin en kolay kısmı. Eklediğin diğer parçaların kullanımını öğrenmen gerekiyor ve tabiki küçük bir program da yazmalısın arabayı kontrol etmek için.
@elektro_gadget abi ben bu parçaların kullanımını nasıl ögrenebilirim nerde öğrenebilirim evde kendi imkanlarımla bilgisayar başından veya kitaplardan öğrenebilirmiyim yoksa bi yerde çalışmam mı gerekiyor.
Kendi kendine öğrenebilirsin ama okuduğun terimleri anlayabilmen için önce biraz temel elektronik bilgisi gerekir. Ve kodlama için C bilgisi, dijital mantık konuları vs.
Gerekli C# bilgisi biraz var ama geliştirilmesi gerek Dijital mantık ve elektronik konularını İnternet ten araştıracağım, alakanız için çok teşekkür ederim elektro_gadget