Şimdi Ara

bilgisayar kitleniyor ayrıca ekranda yeşil çizgiler çıkıyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ANakART : asus mm4a785td-v evo
    İşlemci :amd phenom ii x4 955
    Ekran kartı : Zotac gtx570 amp!
    4gb 2x2kingston 1600mhz
    PSU: thermaltake litepower 600watt

asus gts250 ekran kartıyla internette gezinirken veya video izlerken görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası alıyordum ayrıca farklı olarak oyundayken veya video izlerken bilgisayarda bir yavaşlama olup ses kitleniyor ve ardından hoparlörlerden tiz bir ses yükselip ekranda çizgiler çıkıp bilgisayar kitleniyordu.(oyun oynarken hiçbir problemim yoktu) Sorunun ekran kartı olduğunu düşünüp 2gün önce zotac gtx570amp aldım.Fakat şimdide yeni ekran kartı takılı olmasına rağmen oyun oynarken ekranda yeşil çizgiler beliriyor 1saniye sonra ekran kararıp tekrar normale dönüyor ve bağımsız olarak bilgisayarım yavaşlayıp ardından kitlenmeye devam ediyor.

Ekrana çıkan yeşil çizgilerin yeni aldığım ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü daha önce buna benzer bir problemim yoktu.Fakat furmarkla ekran kartını %99yükte 15dk boyunca test ettim ekran kartı sıcaklıgı en fazla 90dereceye çıktı ve herhangi bir hata almadım,puan olarakta diğer gtx 570lerden yükek puan aldı.sorun psu'dan olsa ekran kartı %99yükteyken hata almış olmam gerekir diye düşünüyorum.Ekran kartına yaptığım memory testide hiç hata bulmadı.
    Bu konularda bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim.(bu arada pc'ye yeni ekran kartı takmadan önce format attım ve 2farklı sürüm ekran kartı driverı denedim ve en son sürüm dx11-flash-java'yıda yükledim)..HDD'ye chkdsk ve defragment yaptım.İşlemciye de yeni fan alıp macunu yeniledim.problemin ısı kaynaklı olduğunu sanmıyorum.yorumlarını bekliyorum...​

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Br3ak1ng -- 22 Ekim 2012; 8:13:57 >

• ram de sorun olabilir power da olabilir anakart ta olabilir çok seçenek var oyunun kendisi testten daha etkili birden çok bileşeni etkilediği için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekranda mavi çizgiler sadece wow oynarken oluyor.Benim merak ettiğim sorunu ekran kartından kaynaklanıp kaynaklanmadığı.Kartın yapmış oldugum ekran kartı memory testi ve stress testini geçmesi,sorunun ekran kartından kaynaklanmadığını kesin olarak gösterirmi?
  • Bıraz gec olmus ama benzer seylerı yasayıp atlatmıs bırısı olarak yazayım bende her turlu ısı vs teslerını yapmıs sorungorememıstım ılgıncıde bazı oyunlarda bunu yapıyordu aylarca surdu bu durum ta kı nvdia yenı surucu cıkartıncaya kadar.Ekran kartının ramları mı yandı vs cok sey dusunmustum.
  • diz üstü laptaplarda şarj takılıyken oyunda yatay yeşil çizgiler çıkıyor şarjdan çekince yapmıyor sebebi nedir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.