Şimdi Ara

Bilgisayar kendi kendine kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bilgisayarım oyun oynarken vb. ağır şeyler yaparken kapanıyor. ısınmadan kapanıyordu önceden fanlarını temizlettim vs. geçmişti. şimdi yine kapanıyor ama aşırı bir ısısı yok. ne yapabiliriz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayarınız masaütü mü laptop mu.

Psu dan kaynaklı olabilir.
    Benzeri bir sorun bende vardı kasayı çok detaylı temizledim geçti.
    Laptop ise adaptöründede sıkıntı olabilir.
  • bywankedi kullanıcısına yanıt
    Laptop. adaptörde sıkıntı yok ama bataryası bitik şarj tutmuyor. Prize takılı kullanıyorum genelde hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj tutmuyor ise o bataryayı daha fazla saklamayın derim. Şarj soketi temassızlık yapıyor muhtemelen.

• fenerbahceli07 F kullanıcısına yanıt
    Prize takılıyken de farkeder mi bataryanın takılı olması? sırf batarya pinleri bacağıma değmesin diye takıyordum

• Bataryanın bilgisayara bir faydası yok gibi görünüyor. Tabii sizin tercihiniz orasını ben bilemem. Birde şarjı çektiğinizzde direk kapanıyor mu? Birde biraz oynatın şarj adaptörü takılıyken ne tepki verecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerbahceli07

Bataryanın bilgisayara bir faydası yok gibi görünüyor. Tabii sizin tercihiniz orasını ben bilemem. Birde şarjı çektiğinizzde direk kapanıyor mu? Birde biraz oynatın şarj adaptörü takılıyken ne tepki verecek.

Batarya 1 2 dakika kadar enerji tutabiliyor. Şarjda sıkıntı yok oynattım. Temassızlık vs yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hardware monitör tarzı bir program kurup, bilgisayar ısısını takip edin. yine ısı kaynaklı sorun olabilir.
  • bataryayı çıkartıp o şekilde kullanın. ancak adaptörde sıkıntı olması sadece soket ve temeassızlık la alakalı olmayabilir.

Oynatınca gitmez ama adaptör belli bi süre sora belli bi güç tüketimi veya ısıda güç kesebilir.
  • Ya sorun illa ısınmasından kaynaklanacak diye birşey yok. Anakart hatasıda olabilir belli olmuyor. Laptop diye anakartada pek birşey diyemeyeceğim. Ama şunu söyleyeyim eğer anakartın sensörleri bozulduysa bir anlığına bile olsa 120-150 gibi çok yüksek dereceler gösterip otomatik olarak bilgisayarın kapanmasına sebep olabilir.

• Garantiye gönder, donanımsal sorun
  • Alet 4 yıllık hocam.

@bywankedi Bilemiyorum hocam çözüm bulamadım henüz

• senin sorunun aynısını gecen senelerde bende yaşıyordum

mesela p4 makine ile knight online oynamak gibi 1 gb ram var dı ekran kartı zaten Allah'a emanetti

işlemci hatası verıyordu bende win7 kurdum ultimate dedim kapanmaz ama kapanmaya devam ediyordu ...

şimdi burdaki donanımsal olarak yapabilecegin tek sey fan yönünü ters cevirmek normalde içerdeki sıcak havayı dısarı aktarır sen ters cevirirsen dısardakı havayı içeri aktarır bu donemler havalar soguk oldugundan dolayı sen geçici sorunu halledebilirsin fan'ı değiştirmeye kalkıstıgında zahmetli bir işdir. dikkatli olmalısın alt kapagı actıgında ise bi hava tutarsan tozunuda almış olursun

Bu bir Öneridir:)

saygılar
  • MaDlyMadD M kullanıcısına yanıt
    Hocam 1-2 ay önce yaptım içini tamamen söküp temizledik. i3 işlemci 3 GB DDR3 Ram var donanım olarak kötü değil iş görüyor. GeForce 310M grafik kartı mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: RockStar.

Hocam 1-2 ay önce yaptım içini tamamen söküp temizledik. i3 işlemci 3 GB DDR3 Ram var donanım olarak kötü değil iş görüyor. GeForce 310M grafik kartı mevcut

eğerki altta birşey calışmıyorsa kesinlikle donanımsal olarak görünüyor.
  • MaDlyMadD M kullanıcısına yanıt
    peki teşekkürler hocam. Konuda yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.