Arkadaşlar benim bilgisayar son 3 veya 4 gündür oyun oynarken 5 dakika sonra falan kapanıyor. Format attım işe yaramadı, kasayı söküp içini iyice temizledim yine fayda yok. İnternette dolaşırken veya başka birşey yaparken hiçbir sıkıntı olmuyor. Sadece oyunlarda böyle. Ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin.
TakoZzT
kullanıcısına yanıt
İşlemciyi prime gibi bir programla zorlayıp ısı değerlerine bakmanızı öneririm. Oyunda işlemci çok ısınıyorsa bilgisayar kapanıp açılabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: hknkck
İşlemciyi prime gibi bir programla zorlayıp ısı değerlerine bakmanızı öneririm. Oyunda işlemci çok ısınıyorsa bilgisayar kapanıp açılabilir.
Isı değerleri game boosterdan baktığımda 29-35 üstüne çıkmıyo
1. Seçenek : Ekran kartı aşırı ısınıyor.
2. Seçenek : İşlemci aşırı ısınıyor.
3. Seçenek : PSU'nuz yetersiz ve sistemin yükte kapanmasına neden oluyor.
TakoZzT
kullanıcısına yanıt
ısınma problemi var güç kaynağı da ısınıyor olabilir işlemcini oyun sırasındaki sıcaklığını takip etmen gerekir
Bunun Bir Çok Sebebi Olablir Hangisini Söyliyim İlk Olarak Genelde İşlemci Ekran Kartı Anakart Isınması Yapar bu sorunu 2.Psu Sorunu 3.Anakart Arzasına baglı kapanmalar vb
Aynı sorun geçen yılda olmuştu ama sadece tek oyunda yapıyodu sonra kendiliğinden düzeldi. Ama şimdi hiçbir oyun oynayamıyorum ve kendiliğinden de düzelmiyor. İmkanım da yokki daha iyi bir PC alıyım. Gerçi sorunun nerde olduğunu bile bulamıyorum, bulsam belki bişeyler yapmaya çalışcam. İşlemcide aşırı ısınmıyor öyle oyuna girince.