Şimdi Ara

Bilgisayar kapanırken Sample.exe sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Her defasında bilgisayarı kapatırken bu sorunla karsılasıyorum.Oturumu kapat dedigimde sample.exe yanıt vermiyor gorevi sonlandır diyor.
    Calısan programlarda sample diye birsey goremedim ve baslangıcta otomatik acılan programlar arasında da yok veya var mı bilmiyorum ama ismi sample seklinde degil.Trojan,virus vs turu birsey olabilir mi?Tarama yaptım programlarla ama sorun hala devam ediyor.
    Nasıl kaldırabilirim,silebilirim?

Tesekkurler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• virüs gibi görünüyor.

http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2001-103004-2955-99

bir araştır bakalım.

buda hürriyetin haberii

http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/11/04/46169.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andac_bagtir -- 6 Ocak 2008; 17:51:38 >

• Cok tesekkur ederim.

Nimda imis evet :(.Umarım silebilirim.
  • Merhabalar,

Nimda virusunu hala silemedim.format atmadan silebilen birisi varsa bu konuda yardımcı olabilir mi?

Tesekkurler.
  • Silemedin ama neler yaptında silemedin?Şimdi 50 tane madde saycam, hepsini yapmış olacaksın sana da yazık bana da :)
  • Cok ozur dilerim acıklamam gerekirdi.
    NOD32 antivirus ile tarattım,Sophos antivirus ile tarattım.Tabi bunlardan once nimda removal toolu indirdim,onla tarama yaptım.
    Sitelerde bir suru yol yazmıslar fakat cogu birbirinden farklı.
    Tekrar tekrar tarama yapacagım ama :)
    Mesut Bey hangi islemleri uygulamalıyım sırasıyla?
  • Valla google a nimda virüs yazdım, hep virüs killer çıktı 2sayfada da.Öncelikle daha önce bu virüsle hiç karşılaşmadım.Eğer programlar işe yaramadı ise elle manuel olarak silmek daha faideli olabilir.
    Öncelikle, bilgisayarı güvenli modda açıyorsunuz.Bütün diskler için sistem geri yüklemeyi kapatıyorsunuz.
    Sonra BAŞLAT-ARA dan arama kriterine sample.exe yazıyorsunuz.İleri düzey seçeneklerden gizli dosya ve klasörlerde ara seçeneğini de işaretleyerek arattırınız.Karşınıza çıkan bütün sample.exe dosyalarını shift+delete ile siliniz.
    Sonre BAŞLAT-ÇALIŞTIR a regedit yazarak registry ye giriniz.F3 tuşu ile arama kısmına sample.exe yazarak karşınıza çıkan bütün girdileri siliniz.F3 tuşu bir sonrakini karşınıza çıkacaktır.delete-f3-delete-f3 böyle bitene kadar devam edeceksiniz.
    daha sonra BAŞLAT-ÇALIŞTIR a msconfig yazarak enterlayın ve BAŞLANGIÇ sekmesinden win açılışında çalışan tüm programları iptal edin.
    Daha sonra bilgisayarı baştan başlatın.
    Sonucu da buraya yazın olur mu?
    Eğer bu virüs bilgisayarda sample.exe nin dışında başka exelerde kullanıyor ise onlar içinde aynı işlemleri yapmanız gerekiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son tarama islemim bitsin hemen deniyorum dediklerinizi.Cok saolun.Haber verecegim sonucu,iyi geceler dilerim.
  • Şunu da belirteyim,arama sonuçlarında mesela bende winzip klasöründe çıktı ama winzip programının bir exesi.virüs değil yani.O noktada dikkat ederseniz iyi olur kanısındayım.Çok genel bir isimi var çünkü, virüs olmayanları da çıkabilir bilgisarınızda.
    Programların içinde falan ise silmeyin.
  • Merhaba
    Aynı sorun bende de var.
    ben bunu bilgisayar uzmanı birkaç kişiye sordum; bende toshiba a300 serisi var, aldığımda vista vardı xp'ye geçince bu sorun meydana geldi. kaç kere format attıysamda sorun çözülmedi. yani virüs falan diil. uzmana sordum demiştim ya, güç yönetim programı olmadığı için dediler. güç yönetim programını da kuramıyorum. senin de dediğin gibi başlangıç, görev yöneticisi falan hiç biyerden gözükmüyor.

yardımcı olursanız sevinirim...
  • Arkadaşlar ZcfSvg diye bir exe var onu başlat çalıştırdan sonlandırıp regedittten aynı isimdeki bütün klasörleri silin tamamdır kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoomadsl

Arkadaşlar ZcfSvg diye bir exe var onu başlat çalıştırdan sonlandırıp regedittten aynı isimdeki bütün klasörleri silin tamamdır kolay gelsin

denedim ama olmadı malesef halen aynı
  • evet sorunu çözdüm. başka bir siteden aynen alıntı olarak ekliyorum kolay gelsin...

merhaba arkadaşlar sample.exe virüs değil sadece intel wireless kullanan notebooklarda driver ile beraber gelen bir hata mesajı program ekle kaldırdan intel yazılımını kaldırısanız(wireless software) sorun çözülecektir güncel yazılımı yüklerseniz problemi vermiyor

Kaynak

intelin yazılımını kaldırdıktan sonra sorun çözülmezse intelin sitesinden güncel software ve driverı indirip kurun düzelcektir

• ewet arkadaşlar program ekle kaldırdan intel yazılımını kaldırın.sorun çözüme kawuşuyor.
  • Arkadaşlar sample sorunu bendede vardı yazdıklarınızı araştırdım Zcfgsvc.exe adında bi uygulama yüzünden bu hatayı alıyoruz . Sorunu çözdüm bilgisayarınızdan birşey kaldırmanıza gerek yok aşağıdaki kendim hazırlamış olduğum programı indirin bilgisayarınıza kurun hata giderilecektir...

Program:
    http://kislaforum.net/Sample.exe
  • C_E_M_A_L kardeş eğer bu verdiğin program virus değilde işe yarıyosa allah rağzı olsun =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.