Şimdi Ara

Bilgisayar İlk Açılışta Donuyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarımı ilk açtığımda bazen(çok sık olmuyor) bios ekranında donuyor ve hiçbir şekilde klavye mouse tepki vermiyor yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Sistemde herhangi bir sorun yok ve stabil çalışıyor. Bios ve tüm sürücüler güncel. Windows 10 kullanıyorum. 32GB RAM & Ryzen 3600x ve MSI 2070 Super var. Sistem kayıtlarında(Güvenlik ve Bakım) gözükmüyor ve herhangi bir hata olarak kaydetmiyor. Bios üzerinden baktığımda da herşey normal ve RAM mhz'leri kendi değerine ayarlı. Default ayarlarda değil.

Sistem bakımı aralıklı yapıyorum ve gereksiz uygulamaları düzenli olarak siliyorum.

Sizce sorun ne olabilir?

• Hdd

• inferior İ kullanıcısına yanıt

Hocam 1TB Samsung Evo 860 SSD ile 2TB 256MB cache hdd var dahili. Bunlarda herhangi bir sorun gözükmüyor ve sistem SSD üzerine kurulu. Sistem ve programlar SSD. Oyunları HDD'ye kurdum. SSD veya HDD sorun çıkarır mı sorun göstermese bile?

• mtnei kullanıcısına yanıt

biosta takılma sebebi genelde mekanik disklerden veya usb portunda unutulmuş usb belleklerden kaynaklanır. mekanik diskinize her gün ihtiyaç duymuyorsanız birkaç gün çıkarıp deneyin.

• inferior İ kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam deneyeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.