slm bilgisayarı kapat basınca masaustunde 10-15 dakka bekledikten sonra bilgisayar kapanıyor diyor 6-7 gundur boyle ama bilgisayarı acar acmaz hic bi program calıstırmadan kapat yapınca hemen kapatıyor bilgisayar hızlı windowsta yavaslıktan degil hatta cok hızlı acılıyor.virus taramasıda yaptım norton antivirus 2006 programıyla lutfen yardım bu sebep icin format atmak istemiyorum.
Kullanıcı sistemli çalıştığı için ayarları kaydeder ama 10-15 dk. farklı bir sorun var gibi gösteriyor. Kayıt defterinden yapılan bir iki işlem vardı süreyi kısaltmak için ama sanırım o da burada işe yaramaz.
bilgisayar her kapanırken ayarları kaydeder özellikle sistem geri yükleme için. bilgisayar ne kadar uzun süre açık kalırsa kapanma süresi de o kadar artar ama kesinlikle 10-15 dakika değil. bence kullandığın bi programı kapatmayla ilgili bi sorun yaşıyo. veya kullandığın antivirüs programının bilgisayar kapanırken tarat seçeneği aktifdir. onu bi kontrol et.
windows kapanıyor yazısı gelene kadar 15 dakka masaustunde bekliyor sorun o windows kapatılıyor dedikten sonra zaten normal kapatıyor bu arada işletim sistemi win xp prof. sp2
arkadasım son 6-7 gundur boyle demissin. Son 6-7 gun içinde bilgisayarına yukledigin bir programdan kaynaklanıyo olabilir. Bir de bilgisayarını kapatmadan once ctrl+alt+del e basıp gorev yöneticisini ac. burdan islemler sekmesine tıkla ve bpu sekmesine 2 kere tıklayıp arka planda calısan programları islemci kullanım oranına gore sırala ve bilgisayarı kapat. Kapatırken görev yöneticisinde cpu kullanann programlara dikkat et bakalım anormal bi program var mı?...
bilgisayar kapanırken tarat seçeneği aktif degil
baktım sistem bosta işlemi 99 da yani sistemi zorlayan program yok
lutfen yardım format atmak zorunda kalmak istemiyorum
Arkadaşım başlat>çalıştır>regedit e gir. Ordan HKEY LOCAL MACHINE>System>ControlSet001>Control seçeneğine geldiğinde sağ tarafta Wait to kill service diye bir anahtar goruceksin.Onun default değeri 20000 dir:Sen onu 500 yaparak dene muhtemlen sorunun cozulur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme