Şimdi Ara

Bilgisayar Ekran Kartını Görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GPU-Z ile baktığımda çoklu ekran kartı devredışı görünüyor

Lenovo z500 model notebook aldim daha yeni.

Nvidia gt 645m ve intel hd graphics 4000 kartlari var. Hem 8 de hem de 8.1 de ayni sorun, intel calisirken nvidia ortalikta yok.

- Lenovo'nun kendi sitesinden
    - NVidia'nın kendi sitesinden, hem en yeni driver hem de eskilerden birkaç tane,
    - Yanında gelen DVD'den

çıkan sürümlerin hepsini denedim. Hepsinde de aygıt bulamadığı için yükleyemedi.

Bios update yaptım fayda etmedi. - Bios ayarlarından ekran kartı kısmı switchable-
    Ayrıca aygıt yöneticisinde de görünmüyor NVidia'nın kartı.

Şimdi, nasıl çözeceğim ben bu sorunu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 25 Ekim 2013; 1:44:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel.
  • Bu sorunu bende yaşamıştım öncelikle intelin kendi sitesinden HD4000 grafik biriminin driverini yüklüyorsun sonra nvidia ekran kartı yazılımını kuruyorsun nvidia optimus teklonojisi böyle istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Lifetime -- 23 Ekim 2013; 15:05:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikoP

Bu sorunu bende yaşamıştım öncelikle intelin kendi sitesinden HD4000 grafik biriminin driverini yüklüyorsun sonra nvidia ekran kartı yazılımını kuruyorsun nvidia optimus teklonojisi böyle istiyor

Yaptım hocam Intel'in en son driver'ı yüklü kendi sitesinden ama NVidia'yı görmüyor bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 23 Ekim 2013; 15:12:45 >
  • Bios a bakın birde isterseniz orda grafik birimi seçme var ordan pcı ex seçmeniz lazım.
    Biz bunları yapınca düzelmişti durum.
  • quote:

Bios a bakın birde isterseniz orda grafik birimi seçme var ordan pcı ex seçmeniz lazım.

Öyle bir ayar yok bende, Graphics bölümünde 2 seçenek var Switchable ve UMA Graphics. Switchable seçili bende de zaten.
    Biosu da güncelledim, kaç defa default ayarlara döndürdüm bir işe yaramadı.

Windows 7 yükleyeceğim son çare herşeyi silip, onda da düzelmezse geri vercem hasarlı ürün diye değiştirsinler arkadaş, kırk yılda bir yeni notebook aldım hevesim kursağımda kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 23 Ekim 2013; 15:22:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Bios a bakın birde isterseniz orda grafik birimi seçme var ordan pcı ex seçmeniz lazım.

Öyle bir ayar yok bende, Graphics bölümünde 2 seçenek var Switchable ve UMA Graphics. Switchable seçili bende de zaten.
    Biosu da güncelledim, kaç defa default ayarlara döndürdüm bir işe yaramadı.

Windows 7 yükleyeceğim son çare herşeyi silip, onda da düzelmezse geri vercem hasarlı ürün diye değiştirsinler arkadaş, kırk yılda bir yeni notebook aldım hevesim kursağımda kaldı.

Evet birde win7 deneyin.
    Leptoplarda bu driver işi çok sorunlu gerçekten arkadaş 7670mli bir teptop almıştı driver kuramadık sistem win 7 idi tüm driverleri denedik kabul etmemisti servise gönderdi oda bekliyor hayla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güncel.

• quote:

Güncel.

orada multi gpu dan kasıt SLI yada CF dir, dolayısıyla intel vga da bu hiçbir zaman aktif olmaz zaten , çünkü böyle bir özellikleri yoktur tek başlarına 1 cpu nun içine gömülü gelirler.

• Disabled diyince çift ekran kartı kullanmayı kapatmış felan gelmişti aklıma Neyse, sorun devam ediyor
  • laptoplarda böyle görüyor enerji tasarrufu olayından dolayı tümleşik kartı görüyor oyunlarda vs harici kartı görür mesela yüksek performans pil seçeneğinde win7 performans bilgilerini güncelleyin eğer grafik performansı 6.5 dan düşükse o zaman bi problem var demektir
  • quote:

Güncel.

aşağıda intel hd graphic 4000 yazıyor ona tıklayın 2 seçenek vardır birisi intel diğeri nvidia ayrıca @b.m.w dedigi gibi multi gpu çoklu gpularda geçerli intelde ne arar slı cf

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.