Şimdi Ara

Bilgisayar bir süre sonra kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

8-9 ay oldu bu bilgisayarı alalı.
    Kilitlenmeler olduğu için format attım ama sorun yine aynı.

Genelde oyun ortalarında, fotoğraf açarken, facebook oyunlarını tam ekran moduna getirirken, şarkı veya müzik açarken bu sorunla karşılaşıyorum.

Ekran bi anda donuyor görev yöneticisi veya başka hiç birşeyi kısayolla bile açamıyorum.

Yani resmen donuyor.

bazende nvidia hatası veriyo. Gerçi daha driver ı bile yüklemedim ekran kartının ama niye oldu anlamadım. Formattan önce yüklüydü yine hata veriyodu.

Vatanbilgisayarda bilen biriyle topladık.

i5 3.2 ghz işlemci
    4 gb ddr3 ram 1600 mhz kingston hyper
    engts250 ekran kartı 256 bit 1 gb gddr3 asus
    P7P55-LX ana kart buda asus

Sorun donanım mı acaba?

Bi uyuşmazlık yada yetersizlik?

Soğutmada yetersizlik olabilir mi acaba?

• anakart onboard mu? Eğer öyleyse ekran kartını söküp onboard ekran sürücüleri yükleyin aynı hata devam ediyorsa PSU veya Ramlare göz atın derim
  • Hayır değil. onboard dediğin kendinden ekran kartı olansa yok.

pc nin hata vermesi ekran kartından değilmiş gibi geliyor...
  • yokmu bilen birileri
  • Isınma problemin var sanırım. Ekran kartın veya işlemcin fazla ısınıyor olabilir.
  • ekran kartı ısınınca pc komple donabilir mi ki?

Üzerinde büyük bi fan var. Ellediğimde fazla da sıcak değil. Ama işlemci için aynı şeyi söyleyemicem.

Fanı kaldırdığımda bayağı sıcaktı.
    İşlemciye fazla yüklenmiyorum yine donma oluyo. Sadece tarayıcıları kullandığımda bilşe bazen donabiliyor
  • Lütfen ilgi gösterir misiniz? :) Mağdur kişiyim :P
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemcinin özel fanı varmı ? üstünde duran oluyo ya hani
  • Şimdi bir dakika, donma dediğimizde iş çok spesifik bir hal alır. Çünkü birden fazla nedeni vardır.

Sıcaklık değerlerini buraya ekleyin, öncelikli olarak şu konuyu inceleyin.

http://forum.donanimhaber.com/m_50679290/tm.htm

Daha sonra bilgisayarına bağlı tüm harici aygıtların sistemle irtibatını kesin. Bluetooth, Web Cam vb...

Sisteminizde bulunan RAM modülleri çift modül ise teker teker deneyin. Ayrıca ekran kartınızı çıkartın ve mümkünse çevreden geçici bir ekran kartı bulun. Ve test edin. Bunları bir deneyin. Gerçekten bu sorunun çözülmesi için teker teker deneyin. Çünkü yapabileceğimiz pek de bir şey yok. ''Donma'' diye ''Google'' dahi bir arama yaptırın. Yüzlerce sebebten konuları göreceksinizdir.

• işlemcini test et 3dmark gibi bişilerle bakalım sorun onada mı
  • İşletim sistemin nedir bendede asus engts250 256 bit 1gb ddr ekran kartı var xp de sorun yoktu win7 geçtim internet explorerda bile donma yapıyor pc dediğin gibi facede oyun oynarken donma yaptı. Win7 de kernel mode diye bir hata veriyor ekran kartı bu yüzden orjinal cd den driver kur ve kart driver güncellemesini asus sitesinden indir bende sorun düzeldi.

EVGA X58 SLI ANAKART

İNTEL İ7 920 2,6 MHZ OCZ 2 GB 1033 MHZ RAM 500 W. PSU ASUS ENGTS250 1 GB DDR 1 TB SAMSUNG HDD 21,5 ACER LCD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anjelus -- 23 Ağustos 2011; 13:21:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.