Şimdi Ara

Bilgisayar bileşenlerini üretmek çok mu zor ve pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yani mantıklı düşününce işlemci , ekran kartı ,anakart üretmesi zor olabilir fakat ram,harddisk üretmesi kolay gibi gözüküyor.Kolaysa türkiyede neden üretilmiyor:S

• acaba neden
  • beratad B kullanıcısına yanıt
    Hepimiz öğrenmek yerine sadece hayal kuruyoruz da ondan.
    Bu bileşenlerin tasarım ve üretim aşamalarıyla alakalı bir gıdım bilgin olsa bu kadar basit bir soruyu sormazdın.
    Şuan Türkiyede bu kadar büyük potansiyeli olan çok az firma var.
    Bu sektöre sıfırdan girip, verimli ve rekabetçi tasarım-üretim yapmak ve sistemi oturtmak en azından 5-10 yıl, milyar dolarlarca yatırım ve inanılmaz bir azim ister.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesela casper markası.en azından ram ve harddiskleri dışardan almak yerine kendisi türkiyede üretip kendi bilgisayarlarında kullanabilir.fazlasını ucuza satarak sürümden para kazanabilir.
    veya devlet.devletin bir sürü bilgisayar ihtiyacı var.bir şirket kurulup üretilebilen parçalar türkiyede üretlip geri kalanları ithal edilerek tasarruf edilebilir.

yani demek istediğim üretime geçilse bu parçalar elde kalmaz satılır.buna rağmen üretim yapılmıyor.hele hele devir teknoloji devriyken üretim yapılmaması çok saçma.
  • arge depertmanına bile milyarlarca dolar harcıyolar,ülkede bunu yapıcak ne para var nede girişimci
  • Bizim bahçede atölye kurduk üretelim diye de, izin vermiyorlar. Hep Amerikan oyunu bunlar.
  • O iş olmaz ya. Türk toplumunun bir klasiğidir ticarete atılıp zengin olmak yada olmaya çalışmak. Kimsenin bişey üretme arzusu yok. Onun yerine varolanı ucuza alıyim pahalıya satayım zengin olayım mantığı var. Ancak neden Türk kasalar üretilmiyor o düşündürücü. Çünkü çok da kompleks bir şey değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evdeki yorgan iğnesinin üzerinde bile made in England yazıyor.Neden üretemeyeceğimize gelince.Türkiyede eğitim sistemi çok kötü bu tür teknolojileri üretebilecek Türkler var elbet ancak onlarında tamamı dış ülkelerden birinde eğitim almışlardır muhakkak yani üniversitelerimizinde durumu içler acısı.Ayrıca bu tür adamları elinde tutmak için güçlü kaynakların olması gerek.Örneğin Türk firması ayda 5000 Tl verirken ABD firması ayda 20000 dolarla işe başlatabiliyor haliyle de burada tutmak zor.Bir diğer neden ülke ekonomisi.Sen bunu üretmeye başlarsan adamın pazarını bozmuş olursun ki sana her türlü ekonomik baskıyı uygular ve ülke ekonomisinin bu baskıya dayanacak gücü ne yazık ki yok.

Nasıl yapılabileceğine gelelim.Eğitim sisteminin kökten değişmesi gerek.Daha ilkokul çağlarında abuk sabuk dersler yerine seçmeli ders olarak fizik,teknik,ziraat,makine vb. gibi derslere başlatılmalı ve en geç lise çağında bölümlere ayrılmalı.(ABD,İsrail bu sistemde bizde hala lisede 5 yıl Fuzuli,Farabi okutulur ki şu ana kadar bu bilgiler işine yarayan herhangibirini tanımadım).İthal etmek daha ucuz anlayışı bırakılmalı pahalıya da gelse ülke içinde üretilmeli gerekirse aradaki fark üreticiye devlet tarafından ödenmeli.Parlak beyinlerin ülkede tutulmasını sağlamak için devlet tarafından üreticiye teşvik verilmeli.

Tabi bunlar rüya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transmedia -- 8 Aralık 2014; 20:49:28 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.