Şimdi Ara

Bilgisayar başlıyor 10 sn sonra duruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 3 haftadır yeni aldığım sistemi kullanamıyorum,yardımcı olursanız çok sevinicem.
    Önce anakart işlemci soket pini arızalı çıkmıştı,çizgi elektronik değişim yaptı.Anakartla birlikte işlemciyi de göndermiştim,test için onda sorun yokmuş dendi.Şimdi sistemi topladım yeni parçalarla tekrar,bilgisayar başlıyor 10 sn sonra duruyor,bu sürekli böyle devam ediyor.Başlarken beep sesi yok sistemde,eski kasamda o ses ve ışıktan sonra sistem başlardı.Bu kasa da ve anakartta beep ve ışık yok sanırım.Ramleri çıkartıp değiştirerek denedim olmadı,bios pilini çıkartık bekledim power takılı değilken yine olmadı.1 hdd 1 ssd var onları sırasıyla çıkarttım vs olmadı.

Ekrana görüntü gelmiyor hiç,hdmi kablo takılı hem anakartın onboard girişne taktım hemde ekran kartına görüntü yok hiçbir şekilde.

Cpu soğutucsu olaran noctua var ama onu çok iyi monte ettim sorunun ondan olduğunu düşünmüyorum ,termal macunda sürdüm.Geriye bir tek psu kaldı başka önerisi olan yoksa eski kasada ki psu'yı takıcam ama çok uğraştırıcak.

Şöyle bir sorun var kasadan geleen sata kablosunu anakarta takmayınca sistem hiç başlamadı.Ayrıca eski anakartta sistem başlıyordu ama görüntü gelmiyordu,bunda sistem başladıktan sonra duruyor,görüntü yok.

Kasa : Cm haf x
    Anakart : Asrock z77 pro 3
    İşlemci: i5 2600k
    Ramler: 4x corsair 4 gb
    Gpu: GTX 670
    Ps: corsair 800w
    hdd: wd 1tb + 120 gb ssd

Ekran kartını video'dan önce çıkarttım.Onboard ekran kartı da var zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invadersmustdie -- 12 Haziran 2012; 17:46:38 >

• up!
  • son kez yukarı
  • İlk sormak istediğim cpu sıcaklığı falan mı oluşuyor idi ama... Eminim diyorsunuz iyi soğuttuğumdan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

İlk sormak istediğim cpu sıcaklığı falan mı oluşuyor idi ama... Eminim diyorsunuz iyi soğuttuğumdan...

evet eminim anakart arkasından ve önden sıkıca tutturdum termal macunda sürdüm ama yine de birazdan eski psu ile deniycem sonuç alamazsam stok fanla da denerim.

Kasa ağır olmasa kucaklıyıp götürücem de evin içinde zor yerini değiştiriyorum.
  • arkadaşım benimde başıma geldi format at işe yaramazsa bad sector hdd çöp
  • quote:

Orijinalden alıntı: metecan1996x

arkadaşım benimde başıma geldi format at işe yaramazsa bad sector hdd çöp

dostum okumadan cevap vermişsin yahu. 2 hdd 1 ssd var,daha sistem hiç açılmadı nasıl format atiyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: biarkadasabakpcikcam

quote:

İlk sormak istediğim cpu sıcaklığı falan mı oluşuyor idi ama... Eminim diyorsunuz iyi soğuttuğumdan...

evet eminim anakart arkasından ve önden sıkıca tutturdum termal macunda sürdüm ama yine de birazdan eski psu ile deniycem sonuç alamazsam stok fanla da denerim.

Nedir son durum ?
  • quote:

quote:

quote:

Nedir son durum ?

power supply değiştirdim,diğer psu ile de aynı sorun devam ediyor.Sorunun psu'dan kaynaklanmadığını anlamış olduk. Eski kasamda sunbeam cpu soğutucu vardı,çıkartırken onun anakarta takılan kısımlardan 2si kırıldı uçları.
    Mecburen yeni noctua soğutucuyu eski kasaya taktım,yeni kasaya da intel stok fan takıp tekrar deniycem şimdi,olmazsa zaten ya değişim yaptık deyip eski anakartı gönderdiler ya da sorun yok denen işlemci bozuk.
    Geri kalan tüm parçaları değiştirip denedim çünkü tek tek.

• Psu'dan olmadığını sen de anlamışsın ama...
  • quote:

quote:

dostum okumadan cevap vermişsin yahu. 2 hdd 1 ssd var,daha sistem hiç açılmadı nasıl format atiyim ?

pardon okuma hatası "duruyor" yerine "donuyor" okumuşum bendede vardı o sorun kısa devreyle dene
  • quote:

quote:

pardon okuma hatası "duruyor" yerine "donuyor" okumuşum bendede vardı o sorun kısa devreyle dene
  • quote:

Psu'dan olmadığını sen de anlamışsın ama...

1155 stok soğutucu ile de denedim sonuç aynı.Ayrıca kasa anakart bağlantısı girişlerini tekrar yaptım power falan.Sata kablolarını çıkarıp tek tek denedim. Ekran kartını da çıkarttım.

Geriye bir tek anakart ve işlemci kaldı. Elimde başka anakart ve işlemci olmadığı için onları deniyemiyorum.

Sorunun videosunu çektim inventus'a mail atıyorum şimdi,bu şekilde sürekli başlayıp duruyor işte,10 kere falan bekledim belki başlar en sonunda diye ama nafile.

Ekran kartını video'dan önce çıkarttım.Onboard ekran kartı da var zaten.

• FAn çok mu ses yapıyor normal mi ? Bende de bir ara böyleydi de elektrik süpürgesi gibi ?
  • sıfır fan zaten videoda kamera yaklaştığı için çok çıkmış normal intel fan gürülütüsünde.Ama noctua fanlarına göre gürültülü tabi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.