Şimdi Ara

Bilgisayar Anakart Ekranında Takılı Kalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 aydır bilgisayarım ilk açılışta veya yeniden başlatırken anakart ekranında takılıyor (msi yazısında). 4-5 defa yeniden başlatınca anca açılıyor. İnternette araştırdığıma göre harddiske bağlayanlar olmuş. Bilgisayarımda 2 ssd 1 hdd var. hepsini tek tek test ettim. hepsine tek tek sistem kurdum diğerleri çıkarılmışken ve aynı hatayı aldım hepsinde. disklerde bir hata yok.

    diğer denediklerim:

    * 10 kez format attım microsofttan yeniden indirip. yazılımda da bir sorun yok gibi görünüyor.
    *Ramleri değiştirdim, düzelmedi. Ramleri slot slot denedim düzelmedi.
    *Bios güncelledim düzelmedi. bios pilini çıkarıp 10 saniye sonra taktım düzelmedi. cmos resetledim düzelmedi.

    bugün tekrar deneyeyim dedim ve temiz bi format attım. hemen bilgisayarı yeniden başlattım. takılmadan açıldı. daha sonra windows updateleri yaptım ve denedim. yine takılmadan açıldı. sonra driver booster indirip tarayıcıları güncelledim. görüntü bağdaştırıcıları güncellemesini kaç kere denememe rağmen yapamadı. ben de amd software indireyim dedim. adrenalini kurdum. resetledim yine takıldı. bu program kurulmayınca hiçbir sorun olmuyor anlaşılan. ama kurmazsam da görüntü driverları olmuyor pcde. yani sorun ekran kartında mıdır yoksa amd sürücülerinde mi? aynı sorunu yaşayan veya çözümü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Tüm parçaların garantisi var. sorunun hangisinde olduğunu bilsem (ilk tahminim anakarttı) garantiye gönderirim hemen.

    Sistem Özelliklerim:

    Ryzen 5 1600AF
    Asus Dual RX5500XT 8GB
    MSi B450M Gaming Plus Anakart
    8X2 Corsair Vengeance 2400MHZ DDR4 Ram
    240 GB Sandisk SSD + 240GB Corsair MP510 SSD + 640GB WD Blue HDD
    600W Cooler Master Elite v3 PSU







  • Eski ya da beta ekran kartı sürücüsü ile deneyin,sorunun o sürücülerde de olup o göre bakmak gerekli,bana göre sorun ekran kartının kendisi ile alakalı, başka bir ekran kartı takip denediniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 7 Ağustos 2020; 17:15:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

    Eski ya da beta ekran kartı sürücüsü ile deneyin,sorunun o sürücülerde de olup o göre bakmak gerekli,bana göre sorun ekran kartının kendisi ile alakalı, başka bir ekran kartı takip denediniz mi?
    Merhaba. Başka ekran kartıyla deneme fırsatım olmadı çünkü bugün sürücüden sonra yine takılınca anladım sorunun ekran kartında olabileceğini. önceden ihtimal vermiyordum.

    bu arada internette sürücü olarak sadece amd adrenalini bulabildim. asusun kendi sitesinde de dahil. eski bir sürücü bulma şansım pek yok. ama sürücüde olacağını sanmıyorum çünkü olsa herkeste olurdu bu hata. ve güncelleme gelirdi muhtemelen şimdiye. dediğiniz gibi sorun ekran kartında sanırım. garantiye yollamayı düşünüyorum.




  • Garantiye başvurmanız en doğrusu olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.