Şimdi Ara

bilgisayar açılmıyor yardım edin(resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm 1hafta önce bilgisayarım bozuldu oyun açıkken birden kapanıp mavi ekran geldi kendini resetledi ondan sonra bidaha açılmadı açılıyor ama en baştaki marka yazısından sonrası gelmiyor formatta atılmıyor f8 e felan basınca hiçbirşey olmuyo format atılmıyo bi tuşa sürekli basınca dııt dıtt diye ses çıkıyo açınca esc ye basıyorum pres to enter setup f2 yazıyo f2 ye tıklıyorum mavi yazılar geliyo bi ekranda altta resmi var hiçbir türlü açılmıyor bilgisayar güvenli mod bölümü felan gelmiyor okadar ilerlemiyor altta resimleri koyuyorum yardım edin ..
    packard bell ms2303
    İŞLEMCİ CORE İ3 350M
    RAM 3 GB DDR3
    EKRAN KARTI 1GB NVİDİA GT 330M
    HDD 320 GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcykoo34 -- 24 Kasım 2012; 17:41:11 >

• yardım edicek kimse yokmu
  • Hdd'yi test etme şansınız varmı formata da izin vermiyor diyorsunuz bu durumda hdd'de sorun olabilir.Harici kullanabilmek için hdd kurusu alabilrsiniz usb'den takıp hd tune gidi hdd test programlarını kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 25 Kasım 2012; 3:56:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Hdd'yi test etme şansınız varmı formata da izin vermiyor diyorsunuz bu durumda hdd'de sorun olabilir.Harici kullanabilmek için hdd kurusu alabilrsiniz usb'den takıp hd tune gidi hdd test programlarını kullanabilirsiniz.

tamam deniycem ama pc açılmıyor açılmadan bu hdd test programı çalışırmıki usb den ? araştırıyım ben bir sagolun başka cevap vericek yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcykoo34

quote:

Hdd'yi test etme şansınız varmı formata da izin vermiyor diyorsunuz bu durumda hdd'de sorun olabilir.Harici kullanabilmek için hdd kurusu alabilrsiniz usb'den takıp hd tune gidi hdd test programlarını kullanabilirsiniz.

tamam deniycem ama pc açılmıyor açılmadan bu hdd test programı çalışırmıki usb den ? araştırıyım ben bir sagolun başka cevap vericek yokmu

güvenli modda aç hocam sonra neyse işlem yaparsın.
  • quote:

quote:

Eksik yazmışım farklı bir bilgisayarda test edeceksiniz sizin bilgisayarda değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byelektronik

quote:

quote:

güvenli modda aç hocam sonra neyse işlem yaparsın.

güvenli modda açılmıyor yani okadar açılmıyor bilgisayar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Eksik yazmışım farklı bir bilgisayarda test edeceksiniz sizin bilgisayarda değil.

anladım harddiski çıkarıp başka pcye takıp test yapıcam dimi ?

• Şimdi bakın cihazın garantisi devam ediyorsa hddyi falan çıkartmayın.
    Tahminimce donanımsal ya da bios gibi önemli bir yazılımsal sorunu var gibi duruyor bilgisayarın.

Yani sorun HDD olsa, bios ekranında falan sıkıntı çıkmaması lazım,biosda bile takıldığını söylüyorsunuz.

Buna sebep olabilecek şeyler,dediğim gibi bios yazılımında birşey olabilir, donanımsal bir arıza olabilir ya da en iyi ihtimalle sıcaklık sorunu olabilir.Yani fanın havayı dışarı attığı kanal pislikten vs. tıkanmıştır o yüzden bilgisayarı bu kadar kasıyordur ama dediğim gibi bu çok iyimser ve düşük ihtimalli bir seçenek.

Garantisi devam ediyor mu?Cvp evet ise servise gönderin.
    Hayır ise söyleyin buradan devam edelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Şimdi bakın cihazın garantisi devam ediyorsa hddyi falan çıkartmayın.
    Tahminimce donanımsal ya da bios gibi önemli bir yazılımsal sorunu var gibi duruyor bilgisayarın.

Yani sorun HDD olsa, bios ekranında falan sıkıntı çıkmaması lazım,biosda bile takıldığını söylüyorsunuz.

Buna sebep olabilecek şeyler,dediğim gibi bios yazılımında birşey olabilir, donanımsal bir arıza olabilir ya da en iyi ihtimalle sıcaklık sorunu olabilir.Yani fanın havayı dışarı attığı kanal pislikten vs. tıkanmıştır o yüzden bilgisayarı bu kadar kasıyordur ama dediğim gibi bu çok iyimser ve düşük ihtimalli bir seçenek.

Garantisi devam ediyor mu?Cvp evet ise servise gönderin.
    Hayır ise söyleyin buradan devam edelim.

garantisi bitti bios ayarındada kasıyor evet saga oka basıyorum birkaç dakika sonra gidiyor mesele

• Biosu default yapmayı denedin mi? Belki yanlışlıkla bir ayarla oynamışsındır ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galiptan

Biosu default yapmayı denedin mi? Belki yanlışlıkla bir ayarla oynamışsındır ??

detaylı anlatırmısın biosu nerden default yapıcam

not: bi ayarla oynadım kendi kendine mavi ekran gelip reset attı dahada açılmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcykoo34 -- 26 Kasım 2012; 19:55:48 >
  • quote:

garantisi bitti bios ayarındada kasıyor evet saga oka basıyorum birkaç dakika sonra gidiyor mesele

Selam
    @Bios ayarlarında kasmasının nedeni HDD'dir.. Resimlerden anlaşıldığı üzre, HDD'yi @Bios okuyamıyor veya okumaya çalışırken kasma meydana geliyor. Zaten resimlerde @Bios HDD'yi de görmemiş..

Bir şeyler yazılmış ama toprlayacak olursak şu uygulamaları yapın..
    1. HDD'yi sökün.
    2. Bilgisayarı açın ve @Bios'a girin.
    3. Ayarların optimize olması için F7 tuşuna basın ve F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
    4. DVD'ye bir sistem CD'si yerleştirin ve bununla boot edin. Eğer XP ise, @Bios ayarlarından AHCI modunu IDE olarak değiştirin ve kaydedin. Aslında Hiren's Boot CD 15.2 içindeki Mini XP ile ayar değiştirmeye de gerek olmadan sistemi çalıştırabilirsiniz..
    5. Sistem başladığında HDD takılı olmadığından bunu göremeyeceksiniz elbette ama sisteminiz çalışacaktır..

HDD'nizi başka bir masaüstü bilgisayara bağlayarak orada test edin. Eğer RAW veya Dinamik sisteme dönüşmüş ise, o bilgisayara Paragon Partition Manager veya EASEUS Partition Master programlarından birini kurarak HDD'nizi NTFS sistem olarak formatlayın.. Verileriniz varsa elbette bu uygulamada gidecektir.

HD Tune isimli program ile batsector var mı ona bakın.. Eğer HDD'de bir yaşam belirtisi yoksa, yenisini almaktan başka bir çare yoktur..
    Sanırım açıklayıcı oldu ve kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    @Bios ayarlarında kasmasının nedeni HDD'dir.. Resimlerden anlaşıldığı üzre, HDD'yi @Bios okuyamıyor veya okumaya çalışırken kasma meydana geliyor. Zaten resimlerde @Bios HDD'yi de görmemiş..

1. HDD'yi sökün.
    3. Ayarların optimize olması için F7 tuşuna basın ve F10 tuşu ile kaydedip çıkın.
    4. DVD'ye bir sistem CD'si yerleştirin ve bununla boot edin. Eğer XP ise, @Bios ayarlarından AHCI modunu IDE olarak değiştirin ve kaydedin. Aslında Hiren's Boot CD 15.2 içindeki Mini XP ile ayar değiştirmeye de gerek olmadan sistemi çalıştırabilirsiniz..
    5. Sistem başladığında HDD takılı olmadığından bunu göremeyeceksiniz elbette ama sisteminiz çalışacaktır..

HDD'nizi başka bir masaüstü bilgisayara bağlayarak orada test edin. Eğer RAW veya Dinamik sisteme dönüşmüş ise, o bilgisayara Paragon Partition Manager veya EASEUS Partition Master programlarından birini kurarak HDD'nizi NTFS sistem olarak formatlayın.. Verileriniz varsa elbette bu uygulamada gidecektir.

HD Tune isimli program ile batsector var mı ona bakın.. Eğer HDD'de bir yaşam belirtisi yoksa, yenisini almaktan başka bir çare yoktur..

@Bay_KG Kardeş bilgi bankasısın helal olsun gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: Galiptan
    @Bay_KG Kardeş bilgi bankasısın helal olsun gerçekten

Selam
    Teşekkür ederim.. Yılların verdiği deneyim ve birikimidir diyelim buna kardeş..
    Madem ki yardım etmeye çalışıyoruz, olasılıkları göz önünde bulundurarak yazmak gerektiğini düşünüyorum.. Tek satırlık veya cümlelik yardımın bir işe yaramayacağını zannediyorum..
    Size kolay gelsin..
  • Bizde bildiğimiz kadar yardım etmeye çalışıyoruz siz gelince işi profesyyonellere bırakıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam

1. HDD'yi sökün.

çok teşekkür ederim bilgiler için şimdi deniyorum inşallah hdd yaşam belirtisi verir bilgilerin gitmesi sorun degil düzelsin yeter :) cevap yazan herkeze teşekekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.