Herkese iyi bir pazar diliyorum. Arkadaşlar Desktop'da iki harddiskim var benim. Allahtan ikincisine zamanında bir windows kurmuştum o sayede yazabiliyorum. Bu sabah bilgisayarı açtığımda tam oturum açma ekranına geldiğinde bilgisayar resetleyip tekrar başlıyor ve bu böyle devam edip duruyor. Sayısız deneme ve bir iki girişimde bulundum ama sorun hep aynı. Öteki Harddisk ile bilgisayarı normal başlatabiliyorum. Fakat öteki harddiskteki bilgilerimi alamıyorum, "Disk Biçimlendirilmemiş" diyor. O harddiskteki bilgileri nasıl alabilirim sorununu nasıl çöze bilirim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla
xp cd si ile onarmayı dene....
Sorunu tam olarak anlamadım iki diskin var ve ikisinde de xp mi kurulu?
Evet iki harddiskte de XP kurulu..fakat bilmediğim bir şekilde ana disk ile bilgisayar oturum açılamıyor. Sürekli reset atıp başa dönüyor.
bilgisayarını işletim sistemi cd si ile önyükleme yaparak aç. ilk ekranda R tuşuna basarak komut satırına düşüp CHKDSK / RESTORE komutunu yaz. ondan sonra bak bakalım sorun giderilmiş mi olmadı mı? SİSTEMİ GÜVENLİ KİPTE AÇIP SİSTEMİ GERİ YÜKLE . ? olmadı mı ? işletim sistemi CDsi ile başlatıp windows kuracakmış gibi yap bak bakalım hdd secenekleri geldiğinde c sürücüsünün yanında ne yazıyor ? bilinmiyor yazıyorsa hiç boşuna uğraşma dosya sistemi çökmüş. içindeki bilgilerin çok mu önemliydi ? ikinci HDD deki işletim sistemi ile bilgisayarını aç sonra RUN a diskmgmt.msc yazıp entere bas. disk yönetimi geldiğinde o bozuk olan partiona sağ tık biçimlendir diyorsun hızlı biçimlendiriyorsun ! ama biçimlendirdikten sorna kesinlikle üstüne veri yazma. en azından içindeki bilgileri kurtarabilinceye kadar ! sonra bilgisayarıma girip artık o partiona girdiğini görüyorsun. fakat içi boş oluyor. Easy Data Recovery ile o partiondaki bilgileri kurtarmaya çalışıyorsun . (dosya sistemi çökmüşse yapacak bişey yok. ) bu şekilde yol alman gerekir.
bilinmiyor değilde c sürücüsünün yanında NTFS yada FAT felan yazıyorsa sistemi üzerine kur. düzelir.