Arkadaşlar Benim ark.bilgisayarı dün gece kullandıktan sonra tekrar açmak için bu sabah tuşuna bastığında bilgisayarın ekranında sadece setup a girilebilir diye yazı yazan yer varya altta o açılış ekranı geliyor kalıyor.Setup a girmek için del , f5 , f6 , f8 kısacası bütün tuşlara bastım defalarca tekrar kapatıp açtım belki klavye çalışmıyor diye baktım o da sağlam çalışıyor ... Ekran açılıyor o şekilde kalıyor.Bilgisayar Fujutsu - simens. win xp sp-2 pent. 4 3 gb hız. norton 2005 a.virüs prg.kullanılıyor.arkadaşıma sordum dün gece normal olarak kapatmış virüs bulaşmış olacağını sanmıyorum nortondan herhangi bir uyarı gelmemiş çünkü. nasıl yapacam ? nasıl bir teknik sorun olmuş olabilir. bu arada kurulum cd lerini taktım ama yine aynısı hiç bir faydası olmuyor yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar
yokmu arkadaşlar anlayan bu sorundan ?
dostum o açılış ekranında altta yazan yazıyı tam olarak yazarmısın.. yani press del to enter setup... diye giden mesajdan bahsediyosun sanırım..burada f1 yada f2 hatta f11'e kadar olan olasılıkları denedinizmi..ayrıca biosa girmiyorsa mutlaka orda bir hata mesajı veriyodur..bunun ne olduğunu yazarsınız bi fikir yürütebiliriz belki..hiçbir hata mesajı olmadan kilitlenip kalıyorsa bios piliyle ilgili bir problem olabilir..ardından işlemci ram ve ekran kartının sağlamlığının test edilmesi gerekir...ama bunlar içinde mutlaka bir uyarı mesajı yazar..
saygılar..
Biosa girip sistemin harddiski görüp görmediğini kontrol et.Eger anakartın intel ise,kasayı açıp hddnin ıde kablolarını çıkarıp baştan takmanı öneririm.Intel anakartlar bunu yapabiliyor.
şöyle söyliyeyim hata mesajı vermiyor bilg.kuzenimin.açıyorum işte setup a girmek için del tuşuna basın diyor o kadar ama bütün f tuşlarına bastım hatta klavyedeki bütün tuşlara hiç birşey olmuyor.o ekran kalıyor. herhangi bir mesaj yok.ses de yok kasadan gelen intel pentium işlemci.olmazsa servise götürücez ne yapalım belki teknik bir sorundur çünkü setup bıosa hiç girmiyor. her şey merci arkaşlar
evet görünüşe göre anakart ile ilgili teknik bir arıza olabilir..buradan yardımcı olmak zor yani.. sizinde donanımlarınızı test edebileceğiniz bir ortamınız yoksa teknik servise başvurmak akıllıca bir yoldur..
saygılar..
bu sorun anakarttan olabilir ama akşam açalışıp sabah çalışmaması biraz garip gibi. hardiskin kablosunu çıkartıp yeniden takın bide öyle deneyin kolay gelsin
Bence hiç dokunma arkadaşım bilgisayara direk servise götür.Ben abimin bilgisayarında ramlere bakarken ters takmıştım anakartı yakmıştım Büyük bi ihtimal anakart ile ilgili bi sorun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme