Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarın power tuşuna bastıgımda bilgisayar açılmıyor. Kasanın yan kapagını açtım kabloyu arkadan takıp çıkarınca kasanın fanları ve ekran kartının fanı sadece çok az 1 cm oynayıp duruyor. Sorun güç kaynagında mı anakartta mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: doom1903

bilgisayarın power tuşuna bastıgımda bilgisayar açılmıyor. Kasanın yan kapagını açtım kabloyu arkadan takıp çıkarınca kasanın fanları ve ekran kartının fanı sadece çok az 1 cm oynayıp duruyor. Sorun güç kaynagında mı anakartta mı ?

İkisi de olabilir, başka bir neden de olabilir. Düğmenin bağlantılarını kontrol edin. Güç kaynağının bağlantılarını da kontrol edin.
  • bütün bağlantıları konturol ettim kabloları çıkarıp taktım sadece fanlar oynuyor 1 cm .
  • quote:

bütün bağlantıları konturol ettim kabloları çıkarıp taktım sadece fanlar oynuyor 1 cm .

O zaman bir parçada bozukluk var. Başka bir güç kaynağıyla deneme yap önce.
  • quote:

bütün bağlantıları konturol ettim kabloları çıkarıp taktım sadece fanlar oynuyor 1 cm .

Selam
    Öncelikle sistemdeki aygıtların tüm kablolarını çıkartın ve aşağıdaki yazacaklarımı deneyin kardeş..

1. Ön panelden gelen açma(Power) ve yeniden başlatma(Restart) tuşlarının kablolarını çıkartın.
    2. Bunlar; Power SW ve Reset SW olarak belirtilmiştir kablo uçlarında.
    3. Kabloları çıkarttıktan sonra anakarttaki Power SW yazan yerdeki uçlara bir tornavida aracılığı ile dokunun ve bırakın. Sisitem açılacak mı deneyin.
    4. Daha sonra Reset SW kablosunu yerine takın ve tekrar tornavida ile Power SW yazan yere dokunun. Sistem açılacak mı deneyin.

Eğer her 2 durumda da açılmıyorsa, PSU ve anakartta sorun var demektir ama tam sorunu bulmak için önce bir PSU takarak durumu gözlemlemelisiniz. Yine çalışmıyor ise, anakart sorunu %100 açığa çıkmış demektir.
    Kolay gelsin..

• quote:

bilgisayarın power tuşuna bastıgımda bilgisayar açılmıyor. Kasanın yan kapagını açtım kabloyu arkadan takıp çıkarınca kasanın fanları ve ekran kartının fanı sadece çok az 1 cm oynayıp duruyor. Sorun güç kaynagında mı anakartta mı ?

Aynı Sorun Bendede Vardı PSU nun Değişmesi Gerek İleriyide Düşünürsek 450 - 500 W lik Bi PSU Almanı Tavsiye Ederim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 27 Ağustos 2012; 21:48:41 >
  • Bilgisayar daha 1 senelik psu 460watt lık elektrik gelip gitmiş evde bilgisayar açıkken psu yandı vs bir şey oldu desem fanlar ilk dokundugumda 1 cm falan kımıldıyor ama sonra psu ya giren güç kablosunu çıkarmazsam hiç tepki vermiyor.
  • benim sorunun psu dan mı anakarttan mı kaynaklandıgını ögrenmem lazım inşallah psu dan dır bu nasıl anlarım ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.