Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ram upgrade için yegenlerimin bilgisayarını açıp ramını çıkarıp özelliklerine baktım. Sonra ramını slotuna taktım ama makine çalışmadı. Yeni ram alıp taktım yine bana mısın deme alet. Power düğmesine basıyorum tık yok. Ama elektrik düğmesini açınca Mouse'un ledi yanıyor klavyenin ledleri yanıp sönüyor. Sadece tesadüfen iki kere eski ramla çalışır gibi oldu ama sadece bip bip bip sesleri geldi o kadar ve makine açılmadı. Şimdi de yeni ram 512 Mb 400 mhz 184 pin ile her iki slota da takıp ayrı ayrı denedim ama yine tık yok. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu.
    Sizce bu sorun nereden kaynaklanıyor olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim...



  • dostum kasayı aç..Power düğmesinden anakarta giden kabloyu bul..Anakart tan kabloyu çıkar ve tornavida gibi bir metalle kısa devre yap...çalışmazsa power supply de sorun vardır.
  • Ekran kartını kontrol et ,iyi oturmusmu yuvasına?
    edit: Geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinteR -- 5 Eylül 2007; 12:46:44 >
  • Sorunuma duyarlı davranıp cevap yazan Winter ve alehandro arakdaşlar sağolun. Uzun uğraşlardan sonra sizin de dediklerinizi uğluyarak deneme yanılma yoluyla çözümü buldum. Nasıl mı?
    Kasayı ilk açtığımda kablolar ram'ı çıkarmama engel olduğu için floppy'inin güç kablosunu çıkarmıştım. Meğerse onu hep ters takmışım. Ondan açılmıyordu alet. Ama bunu yapamadan evvel Bios'un pilini çıkarıp 15 dakika bekleyip taktıktan sonra açtım alaeti. İlk önce Floppysiz daha sonra da Floppyle birlikte. Gayet iyi oldu bizim yegenle sevinecek. Bir yükten kurtuldum arkadaş. Ohhh be...
  • Bilgisayarın açılmama durumlarında bios pilini söküp takman bir sonuç vermez..Aklında bulunsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.