Şimdi Ara

Bilgisayar açılışta şifre sormaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar açılışında sorulmak üzere Toshiba HW Setup'tan ayarladığımız şifre var ya,
    bende o olay ayarlı değilken bilgisayar birden bide açılışta şifre sormaya başladı. BIOS'a giriş de şifrelenmiş ve ben girip şifre sormayı kapatamıyorum da..

hiçbi müdahale yapamıyorum.

Phoenix BIOS için backdoor password'ü de denedim ama olmadı.

teknik servise $40 + KDV bayılmak istemiyorum, sizce bu durumda yapılabilcek başka bişey var mı ?

• kimsenin fikri yok oyle mi..
  • arkadaşım bayılacaksın gibi duruyor pc lerdeki mantık değilki notebook ta....

bence servisine götür bu işin ehli olmayan kimselere cihazı götürürsen ileride daha büyük sorunlar ile karşılaşabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crosshair

Mrb,

Bilgisayar açılışında sorulmak üzere Toshiba HW Setup'tan ayarladığımız şifre var ya,
    bende o olay ayarlı değilken bilgisayar birden bide açılışta şifre sormaya başladı. BIOS'a giriş de şifrelenmiş ve ben girip şifre sormayı kapatamıyorum da..

hiçbi müdahale yapamıyorum.

Phoenix BIOS için backdoor password'ü de denedim ama olmadı.

teknik servise $40 + KDV bayılmak istemiyorum, sizce bu durumda yapılabilcek başka bişey var mı ?

bunu daha önce toshibatech forumdada çok belirtenler oldu.Bios şifresi kesinlikle ne kendiliğinden değişir nede durduk yerde siz şifre koymadan kendiliğinden atanır...

Bios pilini çıkarmanın risk olduğu ve garanti dışı kalması olasılığının daha yüksek maddi zarar vereceğini düşünerek 40 usd +kdv ödeyip yetkili servise şifre kırdırmak daha mantıklı gibi gözüküyor..

• 15 gün sonra glen cevaplarınız için teşekkürler.
    31 Mart'ta makinamı servise verdim. bazen açıldığında ekran gelmeme problemi de vardı.

Yapılan testlerden sonra ekran gelmeme probleminin ekran kartından, bios'un kendini şifrelemesinin de anakarttan olduğu anlaşıldı ve bu kartlar değişti. Bugün makinamı garanti kapsamında yapılmış olarak geri aldım.

Bios'un kendi kendini şifrelemesi de anakarttaki elektronik bi hata yüzündenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 10 Nisan 2008; 18:47:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crosshair

15 gün sonra glen cevaplarınız için teşekkürler.
    31 Mart'ta makinamı servise verdim. bazen açıldığında ekran gelmeme problemi de vardı.

Yapılan testlerden sonra ekran gelmeme probleminin ekran kartından, bios'un kendini şifrelemesinin de anakarttan olduğu anlaşıldı ve bu kartlar değişti. Bugün makinamı garanti kapsamında yapılmış olarak geri aldım.

Bios'un kendi kendini şifrelemesi de anakarttaki elektronik bi hata yüzündenmiş.

ne diyelim..geçmiş olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.