Bugün oyun oynarken esc e basıp yemek yemek için gitmiştim yarım saatliğine, geldiğimde bilgisayar kilitlenmişti ve tekrar başlattığımda "not optimum mode recommended mode 1920x1080 60hz" yazıyordu monitor ekranında. Yazı küçük kutu içinde sağa solo gidiyor be arka plan siyah. Monitör de bir sıkıntı yok başka bilgisayara bağladım çalışıyor. Ekran kartını söktüm taktım sorun çözüldü ama oyna girdiğimde tekrar bilgisayar kilitlendi, restart attığımda yine aynı hata ve bu sefer söküp taksam da bir şey değişmedi. hd7870 ekran kartım var, 4 yaşında. Ekran kartı gitti mi dersiniz, başka çözüm önerileriniz var mı?
Ekran kartını DP veya HDMI yerine DVI veya VGA ile bağlamayı deneyin.
DVI ya da VGA satın almak istemiyorum şimdi bir deneme için, hem çalışsa bile HD görüntü alamadıktan sonra ne yapayım. HDMI kablo anakart girişine bağlı öyle kullanıyorum şu an. Ekran kartını sökmem gerekti çünkü o takılıyken kablo anakart HDMI girişine takılı olsa bile aynı hata olmasa bile siyah ekran da kalıyor açılışta.
oyun özelliklerinden varsa çözünürlülüğü değiştir
bilgisayar açılırken oluyor bios ekranına ya da güvenli moda geçemiyorum bile.
Başka fikri olan yok mu gerçekten?
Monitörünüzün kendi ayarları yok mu? Bilgisayarınız açıldığında monitör bu uyarıyı verirken, monitörünüzün ayarlarına girip çözünürlük ve hz değerlerini kontrol edip, yüksekse düşürün. 1920 x 1080 ise daha düşük bir ayara, 60hz yazıyorsa 59, 30 gibi hz değerlerine ayarlamayı deneyin. Siz zaten bu ayarları yaparken ekran kapanıp açılır. O sırada başka bir sıkıntı yoksa, bilgisayarınızdan görüntü almaya başlayacaksınız.
Ekran kartı hdmi kablosu gibi donanımsal bir sıkıntınız varsa zaten görüntü gelmeyecektir.
çözünürlük uyuşmazlığı ile alakalı bir durum bu. oyunu actığınızda destek dışı bir çözünürlükte ekranınız kitleniyor. team wiever ile pc ye tel den bağlanın. ekrandaki görüntü gittiğinde telefon ekranınızda görüntü olacaktır. telefon ekranından bakarak oyun içindeki uygun çözünürlüğü ayarlayın. kaydedin. ekranınıza görünt geri gelecektir.
o ekranda o yazan o yazanın demek istediği şu. ben monitör olarak 1920x1080 60 hz görüntünün üstünü sana ne yazikki aktaramıyorum. şuanda bana verdiğin görüntü bunun üstü ör; 1920x1080 75 hz vermiş olabilirsin yada üst bir çözünürlük. bu nedenle aralık dışında olduğu için görüntü alamıyorsun. team wiever taktiğini uygularsan problemi çözersin. ekran akrtında yada monitöründe bence hiç bir problem yok. ekran artı yazılımı fln güncellendiğinde yada oyunun grafik config dosyası önceden oluşturulmuş ve senin sisteminin desteği dışında. ama çözümü çok basit ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme