Şimdi Ara

Bilgisayar açılırken kendini resetliyor!! (LÜTFEN YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler arkadaşlar kusura bakmayın rahatsız ediyorum.

Normalde i3-2100 işlemci ile sorunsuz kullandığım bilgisayarıma dün i5-3470 işlemci aldım lâkin işlemciyi taktığım zaman pc'yi başlattığım anda bütün fanlar sorunsuz çalışmaya başlıyor, ancak bilgisayar 5-10 saniye çalıştıktan sonra ekrana görüntü bile gelmeden kapanıp tekrar açılıyor. Ve bunu sürekli tekrar ediyor. Kısaca 5-10 saniyede bir kendini resetleyip duruyor. Üstelik ekranda herhangi bir hata yazısı almıyorum. Anakartım Gigabyte'ın h61m-d2-b3 modeli. Gigabyte'ın Kendi sitesinden anakartımın işlemci listesine baktım ve BİOS'un son versiyonunun bu işlemciyi desteklediğini öğrenip BİOS'u güncelledim. Lâkin yine aynı sorunla karşılaştım. Bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı?

Sistemim şu şekilde;

Anakart; h61m-d2-b3
    İşlemci; i5-3470
    Ekran kartı; Asus GTX750 TI 2GB (STRİX OC)
    8 GB ram.
    400W Dark Power Supply

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

(Edit; Konuyu paylaştıktan sonra aklıma power yetersizliğini ölçmek için ekran kartını çıkartıp Pc'yi o şekilde başlatmak geldi. Ekran kartımı çıkardım, ve monitörü kasaya bağlamadan bilgisayarı açtım. Yinede aynı sorun yakamı bırakmadı..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsias06 -- 16 Mart 2021; 5:33:7 >

• Merhaba,

Eski işlemcini taktığın zaman görüntü alabiliyormusun? Şayet alamıyorsan işlemciyi takarken sokete zarar vermiş olabilirsin.

• Bios F9 olmalı.

İşlemci güç kablosu takılımı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. BİOS'u guncellemeden önce taktığımda bu hatayı alıyordum. Sonrasında eski işlemcimi taktim ve BİOS'u F9 a güncelledim ve işlemciyi yeniden taktım. İlk açılmada "Windows Yükleniyor" kısmına kadar gelip sonrasında kapandı. Tekrar açmayı denedim bu sefer ise oturum açma arayüzünde "Hoş geldiniz" kısmında 4-5 dakika bekledikten sonra "Bilgisayarınız bir kaç sorunla karşılaştı, hata çözümleri için veri toplandıktan sonra yeniden başlatılacaktır." Hatasını aldığım anda bilgisayarım kapandı. Ve şimdide dediğim gibi aynı hatayı alıyorum. Bilgisayar Sürekli kendini resetliyor. Ve evet güç kablosu takılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsias06 -- 16 Mart 2021; 11:28:29 >
  • ProbLem! kullanıcısına yanıt
    Evet alıyorum
  • Ufak bir durum güncellemesi yapacağım. Pc'yi yeniden çalıştırmayı denedim ve bu sefer açıldı. Ancak CPU Kullanımı %100 olarak gözüküyordu. Ve bir sorun teşkil ediyor mu bilmiyorum ama CPU-Z'den işlemciyi kontrol ettiğimde revision kısmında 'no' yazıyordu. Sonrasında yeniden kapandı. Yani 3-5 dakika anca açık kaldı. İşlemci fanının bağlantı kısımlarından 2 tanesi yerine tam oturmuyor. 1 i kırık. Diğerinin ise nedenini çözemedim. Acaba işlemci ile fan arasinda temas sorunu yaşıyor olabilir miyim? Ve yaşıyorsam bile bu sorun PC nin kapanmasına sebebiyet verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsias06 -- 16 Mart 2021; 11:50:7 >
  • Desteklenen cpu listesinde sizin işlemciyi göremedim hocam, ben mi yanlış yere bakıyorum.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/ajax?block=GetCpuList&id=2399
    Burada sizin işlemci var ancak karşısında herhangi bir bios versiyonu yazmıyor, o yüzden uyumlu mu değil mi tam anlayamadım;
    https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-H61M-D2-B3(rev._1.0).html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Prometheus38 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi evet o listede yok, ancak bu listede var. Bende anlam veremedim.

https://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-H61M-D2-B3(rev._1.0).html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsias06 -- 16 Mart 2021; 11:59:26 >
  • bu anakart o islemciyi desteklemez ki ben mi yanlis hatirliyorum siteden bakmak lazim,h61 3. nesil desteklemiyor z68ler destekliyor o da bios guncellemeyle

belki h61 de bios guncelleme ile acabilir,onun disinda cpu pinlerine dikkat et egilen kirlenen var mi,macun surerken cpu altina surulen minicik macun bile sistemin acilmasina engel oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A393872AB -- 16 Mart 2021; 11:3:17 >
  • Peki desteklememesi halinde hiç açılmaması gerekmez miydi?
  • marsias06 M kullanıcısına yanıt

konuya yazacagima ozel mesaj atmisim :D uykusuzluktan

goruntu vermez iste ,acilir fan vb doner goruntu alinmaz yukarida yazdim bios guncelleyin belki calisir cunku sonradan benim z68e bios gelmisti 3770k icin,sizin anakart da belki guncelleme istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A393872AB -- 16 Mart 2021; 11:5:58 >
  • Evet BİOS güncellemesinden önce görüntü gelmiyordu. Ancak bu sabah BİOS'u F9 a guncelledim. Dediğim gibi açılıyor. Görüntü geliyor. Ancak 3-5 dakika sonra kapanıyor. Üstelik herhangi bir hata vermeden direkt kapanıyor ve kendini yeniden başlatmıyor.
  • Gigabyte Türkiye teknik servisini arayıp anakartın işlemci listesinde i5-3470 olup olmadığını sordum. Ve evet anlaşıldığı üzere benim gerizekalıliğim arkadaşlar. İ5-3470 desteklemiyormuş bu anakart. Ancak i5-3470 için iyi anakart önerileriniz olursa sevinirim. Herkese iyi forumlar.
  • marsias06 M kullanıcısına yanıt

yabanci sitelerde baktim biraz da uykusuzluk var mesela 3570k direk desteklerken 3570 destekleme sorun yasayanlar olmus ,3470 tam durumuna bakmak lazim destek listesinde bos gecmisler sacmalik yani ama ben z68e 3770k takinca memnun kalmamistim yani desteklese dahi bence ucuz bir h77 anakart bulun ds3h uzun omurludur 2. elde arastirin ,veya islemciyi satip i7 2600 falan bulmaya bakin daha mantikli olur hem 3470den cok daha iyi olur ,2500 de olabilir aralarinda fark yok desek yeridir,2500k olursa zaten on numara islemci

illa bu anakart kalacaksa ,yabanci kaynaklara bakmak lazim guncellemesi patchi falan var mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.