bilgisayar oturum sayfasına kadar hiç bir sıkıntısız geliyor.oturumuda seçtikten sonra açılış sesi geliyor ve masaüstüne geçiyoruz.ne oluyorsa burda oluyor.nod32 anti-virüs kullanıyorum.o geliyor ekrana ama bi türlü sağ alt tarafa geçmiyor kapanmıyor.ve de bu sırada hiçbir işlem yapamıyorum.reset atıyorum çoğu zaman ilk reste de düzelmiyor yine aynı şekilde sorun yaratıyor bir kez daha reset attığımda sorun düzeliyor.bu arada bi şey daha nod32'nin kapanmadığı yani bilgisayarı açamadığım zamanlarda sağ alt tarafta dier exelerde açılmıo ne zaman sağ alt taraftaki dosyalarda açılıo(ses kartı, ekran kartı,msn vs. ) o zaman nod32 de aşağı iniyor yani bilgisayar çalışıyor. -virüs programında bi sorun var diosanz farkı virüs programı ve nod32'nin farklı sürümlerini denedim yine açılışta aynı veya farklı sorunlarla karşılaşıyorum. -Format derseniz; zaten explorer.exe ve bu sorun önceden de olduundan format attım.explorer.exe hatası düzeldi ama bunda bi düzelme yok -bu arada çevremde ki birkaç kişide açılıştaki aksaklıkların ram ile alakalı olduğunu söledi bilmem bu bilgi size yararlı olur mu ?
Yardım edeceklere şimdiden teşekküer ederim. Saygılarla
Büyük ihtimal ram le alakalıdır. Nod32 nin başlangıç taraması seçeneğini kapatıp deneyebilirsin
Nası kapatıcam kardeş ?
eğer sorunun nod32den kaynaklanmadığını düşünüyorsanız, sisteminize kendini açılışta çalışmak üzere yapılandırmış bir virüs olabilir. ya da sorunlu bir program olabilir açılışta nod32den önce çalışan bir program olabilir. bunu anlamak için de, Sistemi güvenli modda çalıştırıp (Bilgisayarın açılışında bios ekranı geçtikten sonra sürekli F8 tuşuna basarak gelen menüden güvenli mod seçeneğini seçin) daha sonra çalıştır kısmına gelip oraya msconfig yazın. açılan ekrandan başlangıç sekmesine gelin. kilitlenme ve yavaşlama sorununu yaşatan her neyse oradadır. kendisini herhangi bir sistem dosyası gibi göstermediyse, çalıştırma yerlerine de dikkat ederek oradan devre dışı bırakabilirsiniz. ancak bu işlem esnasında dikkatli olmanızı öneririm yapacağınız bir yanlışlık sisteminizi açılmaz hale getirebilir.
bilgisayar'a format at geçer
quote:
Orjinalden alıntı: Tsotsi
Çok güzel bir çözüm tebrikler..
quote:
Orjinalden alıntı: Tsotsi
geçince de bişeyciği kalmaz dimi
arkadşlar önce dikkate alıp cvb attınz içn tşk. ederim. ancak ben formatı attım nod32'yi kurduktan sonra reset atmadım ve msconfig ayarlarını yaptım ondan sonra reset attım.ve ondan sonra nedense bu donmalar başladı.yazılım da bi sorn olsaydı formatla geçerdi.sorunum büyük ihtimal donanımsal yani ramde bi sorun var sizce de ölebidir yada yapmam gerekn başka öneerileriniz var mı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme