Şimdi Ara

Bilgisaayar için Yeditepe vs Hacettepe (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
3.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Wheel

hacettepe'ye hakaret bir karşılaştırma olmuş. vasat bir vakıf üniversitesi iyi bir devlet üniversitesine tercih edilmez. senin yıldız ile hacettepe arasında karar vermen gerekiyor. şahsen benim için ankara'nın dezavantajı olmasaydı hacettepe'yi tercih ederdim, ingilizce avantajından dolayı. (gerçi hacettepe'nin dil eğitimi ne kadar kalitelidir bilmiyorum.) lakin istanbul'da ikamet ettiğimden yıldız'ı seçtim.
    peki yıldızın %30 ingilizce oluşunu nasıl telafi edeceksin
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

peki yıldızın %30 ingilizce oluşunu nasıl telafi edeceksin

Alıntıları Göster
    Kendim geliştirmeye çabalıyorum. Zaten Stackoverflow tarzı sitelerde vakit getirince ister istemez mesleki İngilizceye alışıyorsunuz.
    Dedim ya zaten, Ankara'da okumak benim için sorun olmasaydı Hacettepe'yi tercih ederdim.
  • quote:

Kendim geliştirmeye çabalıyorum. Zaten Stackoverflow tarzı sitelerde vakit getirince ister istemez mesleki İngilizceye alışıyorsunuz.
    Dedim ya zaten, Ankara'da okumak benim için sorun olmasaydı Hacettepe'yi tercih ederdim.

Alıntıları Göster
    niye sorun olduğunu anlayamadım hocam yalnız
  • quote:

niye sorun olduğunu anlayamadım hocam yalnız

Alıntıları Göster
    İstanbul'da yaşıyorum, yurtta kalmama gerek kalmadan evden okula gidebiliyorum. Ankara bana böyle çok resmi, sıkıcı bir yer gibi geliyor. Yani İTÜ ile ODTÜ arasında kalsaydım yine büyük ihtimalle İTÜ'yü tercih ederdim, İstanbul'dan dolayı.
  • quote:

İstanbul'da yaşıyorum, yurtta kalmama gerek kalmadan evden okula gidebiliyorum. Ankara bana böyle çok resmi, sıkıcı bir yer gibi geliyor. Yani İTÜ ile ODTÜ arasında kalsaydım yine büyük ihtimalle İTÜ'yü tercih ederdim, İstanbul'dan dolayı.

Alıntıları Göster
    itüyü neden tercih etmiyorsunuz peki hocam
  • quote:

itüyü neden tercih etmiyorsunuz peki hocam

Alıntıları Göster
    puanım yetmemişti
  • quote:

puanım yetmemişti

Alıntıları Göster
    hocam şu an kaçıncı sınıftasınız :D
  • quote:

hocam şu an kaçıncı sınıftasınız :D

Alıntıları Göster
    3 hocam
  • Yeditepe'de bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım var, hiç memnun değiller.
  • Hacettepeyi tek geçerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle lütfen sağdan soldan duyduklarıyla yorum yapan arkadaşlar, yorum yapıp insanların kafasını bulandırmayın. Ben yeditepe'de makine mühendisliği öğrencisiyim ve ablamda yeditepe bilgisayar mühendisliği mezunu. Konu bilgisayar olduğu için onun hakkında bilgiler vereceğim.Öncelikle yeditepe ne abi çöp gibi bir üniversite diyenler neye dayanarak bunu söylediğini izah ederse çok memnun olurum çünkü benim de beğenmediğim yönleri var ama 'çöp gibi bir üniversite'demek Türkiye'nin en eski vakıf üniversitelerden birine hakaret etmek ne derece mantıklıdır tartışılır.

İlk olarak en çok dem vurulan öğrenci profili ile başlayım. Okulda Berkecanlar Berkaylar var tabi, Audi r8 le gelen Ferrari 458 le gelen bmw ler mercedesleri saymıyorum zaten, yani anlayacağın okulda über zenginler var mı var, aralarında kekolar var mı o da var(seri köz getir diyenler, cüzdanı araba anahtarını masaya koyanlar) onun dışında yine tiky zengin kızlar da var ama öyle abartıldığı gibi sayıları fazla değil. Okul bursluları eziyor tarzı söylemlerin tamamı yanlış. Eskilerde nasıldır bilmiyorum ama (ilk kurulduğu yıllarda) şimdi zaten en azından yüzde 50 kazanmak çok zor olmadığı için okulun yüzde 80 i burslu. Bursluyu ezme durumu olmadığı gibi tam tersi aklı başında olan burssuz öğrenciler burslular yanında eziliyor desem yanlış olmaz. Mühendislik fakültesi için konuşacak olursam bu saydığım kekolar belki de yok ya da ben hiç denk gelmediğim.Hemen hemen tüm mühendisliklerden arkadaşlarım var(ortak dersler saolsun) ve böyle tiplere mğhendislikte hiç rastlamadım.Zaten genelde bu tipler GSF de oluyor yani sıkıntı yok (Yeditepe GSF yi araştırın isterseniz ahahah)

Onun dışında sosyal yaşam kampüs ve çevreden bahsediyim. Okul kayışdağında yer almakta. Kadıköye taksiyle 35 tl arası gidilebiliyor otobüsle trafiğin durumuna göre max 1 saatte gidebilirsiniz, arabanız varsa zaten mis. Kampüsü ormanın içinde olduğu için yeşillikler içinde, okulun içinde ağaçlar falan güzel budanıyor bakımlar yapılıyor, kısacası göz zevkiniz iyi seviyelerde oluyor diyebilirim.Kampüs içi ful arnavut kaldırımı, kızlar topukluyla yürürken bzen zorlanabiliyor, onun dışında çok dik 1-2 yokuş var ilki zaten giriş kapısında yani o yokuşu mecbur çıkıyorsunuz yürüyerek(ringe binmediyseniz). Kampüste bol bol köpek var hepsi aşılı bakımlı köpekler ve tam bir sevgi şımarıkları. hayvan sevgisi fazla olduğu için kimse köpeklere bir şey demiyor herkes seviyor hatta köpekler dersliklere girip ders bile dinleyebiliyor bazen yani çok free takılıyorlar :D kampüs hoşuma gidiyor ama güzellik göreceli bir şey olduğu için ona siz karar verirsiniz ben ne desem boş

okulun çevresinde ders çalışılacak, arkadaşlarla takılacak yemek yiyecek birsürü mekan var ve fiyatlar çok fazla değil.normal restorant fiyatı yani 25 liraya iyi bir yemek ve içecek içebiliyorsunuz.Pucci bar var okulun yakınında Yeditepe Pucci(önceden AYI idi adı) diye geçiyor adı zaten.Önceden güvenlikler yeditepelileri alıyordu sadece öğrenci kartına bakıyolardı yani öyle her önüne gelen barzo giremiyordu. Şimdi bazen karta bakıyolar ama çoğunluk tipe bakıyorlar(barzolar anlaşılıyor zaten tiplerden) ona göre içeri alıyorlar yani kız arkadaşlar için rahat bir ortam oluyor. Yeditepeye gidersen kendini cafelerde barlarda bulursun diyenler galiba ders programından bir haber şimdi ona geliyorum

Gelelim eğitime(bilgisayar için konuşuyorum tamamen). Öncelikle ablamın bölüm hocası Apple da çalışmış bir insandı kendisi(hala yeditepede) hatta Apple zamanında ona hisse verecekmiş ama ailevi sebeplerden dolayı Türkiye'ye dönmek zorunda kalmış.Keza diğer hocalar yine yurtdışında büyük firmalarda çalışmış yüksek lisans yapmış hocalar. O yüzden internetten birazcık araştırırsan yeditepe yurtdışı bağlantılarını, fazla olduğunu görebilirsin.Dersler yüzde yüz ingilizce, kitaplar, sınavlar da ingilizce kısaca akademik anlamdaki her şey ingilizce.İngilizce üstünde fazla duruyor okul öğretmeden geçmiyor.Ben hazırlık okudum prof sınavı baya kazık gelmişti bana ahahah, hazırlığı geçince iş bitmiyor ilk sene AFEA ve AFE derlseri var, birisi ingilizce konuşma dersi öteki ingilizce makale dersi ve bu iki dersin her birinin kredisi bölüm dersinden yüksek onu söyleyim. Bir kere üniversiteye 'oh rahatladım ya' kafasıyla gireceksen hiç okumamanı tavsiye ederim mühendislik bölümünü(bu tüm üniversitler için geçerli) eğer özelde mühendislik okumak istiyorsan yeditepe adına konuşacak olursam, işin içinde para döndüğü için derslerden geçmek çok zahmetli onu söyleyeyim.Hocalar kasıtlı bırakmıyor seni kesinlikle öyle bir şey yok ama senden sınavda mükemmeli istiyorlar en ufak kusurda 20 puanlık soruyu çizmekte tereddüt etmiyorlar(atıyorum sana mesela sorunun çözümünün sonunda nokta koyman öğretildi diyelim, sen sınavda o noktayı koymazsan sorun komple iptal olur(salladım bu arada nokta falan :D)).Zaten iyi sayılacak her üniversitede mühendislik dersleri zordur çok emek ister, sen ayt tyt ye günde 5 saat çalışıp 'abi çok çalışıyom yaa' diyorsan yeditepe mühendislikte bir bakmışsın gece saat 3 de yatağa giriyorsun ve gıkın çıkmıyor. Yani özetle dersler çok ağır ve uğraş isteyen dersler.Onun dışında laboratuvar dersleri çok fazla, bu bence okulun en büyük avantajı çünkü uygulayarak öğrenme fırsatı tanıyor öğrencilere.(Bilgisayar mühendisleri için ful apple MAC ler ile dolu sınıf var yani malzemeler kaliteli).Mühendislik biraz da insanın kendini geliştirmesi ile alakalı olduğu için iş biraz sende bitiyor yani işe alımdlarda sadece üniversite title ına bakmıyorlar ona bakarsan uludağ üniversitesi mezunu apple da çalışan makina mühendisi var youtbda bilgi almak istersen bakabilirsin.

okulu bitirdiğin zaman kişisel becerilerin de geliştirdiğini var sayarsan yeditepe mezunu olmanın avantajları var. Mesela ablam, şu anda Amerika kökenli 400 bin çalışanlı büyük bir lojistik şirketinin AR-GE bölümünde çalışıyor ve machine learning konusunda kendini geliştiriyor, şirket ablamın yaptığı projeleri beğendiği için ablama 10 yıllık amerika vizesi çıkarttılar (business vize) ve sürekli orada kurslara davet ediyorlar(uçak bileti, harcadığı taksi parası, kalacağı yer komple şirket ödüyor(kaldığı oteller şu ana kadar hepsi 5 yıldızlıydı) en son Microsoft ziyaretine gitmişti, şimdi birkaç ay içinde Google a gidecek(kendisi 'ay gideyim de gezeyim' diye gitmiyor şirket çağırıyor ve oralarda önemli isimlerden kurs alıyor) ve çok büyük ihtimal de şu an çalıştığı şirketin amerika merkezinde çalışmaya başlayacak( bu arada ablam işini mezun olmadan 4.sınıftayken bulmuştu part time çalışyordu mezun olur olmaz kadroya geçti iş aramadı yani)

onun dışında Linkdinden diğer yeditepe bilgisayar mühendisliği mezunlarının nerelerde çalıştığına bakabilirsin

Bu arada, eğer özel üniversiteye gidersen kişileri ösys sıralamasına göre yargılama sakın çünkü ablmaların dönemde burssuz giren birisi bölüm birincisi ve onur derecesi ile mezun olmuştu ummadık taş baş yarar yani

sonuca gelirsek, burada yeditepede okuduğum için fanboyluk yapmıyorum dediğim gibi benim de sevmediğim insan tipleri, hocaların çok fazla kasması gibi olumsuz özellikler var, lakin ben bizzat okuduğum ve ablamda okuduğu için okul hakkında bilgiye sahibim ve sana bildiklerimi anlatmaya çalıştım, bilmediğim konularda yorum yapmadım.Mesela hacettepe YTÜ gibi okulları bilmiyorum, tanıdığım var ama çok yakından değil hem de bir kişiden aldığım yorumla kocaman kurumu kötülemek benim haddime değil, belki o bilgi aldığım kişi okulun kekosu, ortamlarda başarılıyım der kim bilecek.

Sana bildiklerimi aktarmaya çalıştım.Sana tavsiyem aklındaki bütün okulları tanıtım günlerinde gezip görmen, imkanlarını laboratuvarlarını birinci kişi olarak analiz etmen.Onun dışında illa yeditepe yazacaksan, özel olduğundan dolayı normale göre (ki devlet okulu müh de çok zor) biraz daha eziyet çekeceğini bilmelisin ve ayrıca ingilizcen çok iyi değilse hazırlık garanti okursun, okumakla kalmayıp kaladabilirsin, ama orta dereceyse (en azından b1) okuyup geçebilirsin ama yine geliştirmen lazım çünkü ingilizceden sürünen, okulu bırakan, hatta atılan(3 sene hazırlığı geçemezsen baska üniye yolluyolarmış puanına göre, ben şahit olmadım hiç ama çok ciddi söylentiler var) kişiler var.Yani ingilizce önemli.

NOT; HIZLI YAZDIĞIM İÇİN İMLA KURALLARINA PEK DİKKAT ETMEDİM, AFFOLA.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.