Şimdi Ara

BİLGİLENDİRME KONUSU - Shutter Sayisini kesin olarak öğrenme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
3
Favori
43.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Shutter mekanizmasi vardir ve o mekaniizma çok uzun zamanda alabilir almayabilirde.. Bu bilgiyi kafamdan uydurmuyorum herhalde.
    Bu bilgiyi öğrenmem tamamen tesadüfen oldu.. Arçelik genel müdürlügünde üst düzey çalişan bir aile dostu var ve onunla otururken önceden Canon'da çalişmiş emekli bir çalişan ile tanişmama olanak sağladi. Onunla fotoğraf makinasi üzerinde konuşurken Shutter ilerledikce yıpranma ve mekanizmanin sorun cıkarma olasilik yüzdeliginiden bahsetti. O yüzden garanti kapsami içinde kücük notlarla yada belirtilmiş seviye ile bu kullanicilara bildirilir dedi.

Bazı arkadaşlarimiz sanki Allah yaratmiş gibi hiçbir yıpranma, eskime yada buna benzer birşeyin olmadigini belirtmiş.. Var midir böyle bir düşünce! Siz bataryayi kullanmadiginiz zaman neden makinadan cıkariyorsunuz o zaman ? Her mal ne olursa olsun zamanla mekanizma düşer!

Herşeyi birakin size program Shutter/Sensorun durumu hakkında bilgi veriyor.. LONG yada WARNING gibi bilgilendirme vermektedir. Bu ne için peki ? Hadi Canonda calişan hiçbirşey bilmiyor diyelim peki hiç mi yabanci forumlardan birşeyler ögrenmeye çalişmadiniz..

Ve söylemeden gecemeyeceğim, bazı saygısız vatandaşlarimizda "Sacma bir konu" üzerinde durmuşlar! Unutmayin burda binlerce konu var.. Bu konuya zorla girdirmedim sizi.. İster düşüncelerini aktarirsin saygi cercevesinde yada girip cikarsin.. Burda sizinle birşey paylaşmaya çalişiyorum, bilmeyen bir arkadaşlarimiz varsa bilgilensin en azindan diyorum.. Ben de bilmedigim birşeyi @photo_canon1 arkadaşima sordum ve sağolsun yanitladi.. Sizin gibi saygısızlık yapmiyor kimse!

Peki son noktayi koyalim, Shutter/Sensörü hiçbir yıpranma ve mekanizma bozulmaz, tanrı yaratti çünkü.

Ekleme: Bazı arkadaşlar 50bin 100bin gelince bozulur anlamiş.. Ben onu demiyorum, Bazı fotoğraf makinalarinda bozulma olmayabilir 400bin görür hala taş gibidir bu tamamen şans olayidir. Ama ömrü mesela 500bin ise bu 500bin zaman diliminzde shutter sistemi yıpranma zaman dilimini gösterir.. Siz otomobilinize lastik aldiginiz zaman 100bin kilometreye gelindiginde ilk günkü gibi performans gösteriyor mu ? Ama sizi götürüyor yine..

PM gönderen arkadaşlarimiz konuya yazmamiş ama özelden mesaj gönderiyor bu da saygısızlıgın son noktasindaki insanlar yüzünden olabilir mi bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 8 Eylül 2010; 12:25:51 >

• Birader bak perde ömrü denen bir şeyden bihaber değiliz o konu hakkında bilgimiz var...
    PErde ömrü konusunda markalar bir rakam verir onu aştığın zaman garanti kapsamında olmaz perden. Yani otomobillerdeki 100bin 150bin garanti durumu gibi. Ama bu perde illa o verilen rakamda bozulacak diye bir kaide yok Canon 1D serisi için 200K perde ömrü veriyor ama 400bini geçen çok insan vardır bu gövdelerle. Yani markanın verdiği rakam garanti durumuyla ilgili 50bin değilde 30bin de patlar perden. Ama sen tutup fotoğraf kalitesini kötü etkiliyor diyorsun ben hiç böyle bir şey duymadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Tamam, teşekkürler... ben sorularıma cevaplarımı aldım :) eksik olmayın. Bana göre konunun açılmasının esas sebebi de bu (olmalı). Öğrendik sonra ? İşte neticeler de bunlar olabiliyormuş demek ki... Sensörün ve shutter'in ömürlerinin sonu gelmesi , shutter'in değişimi... Sensör de değişir mi ? Sanırım o da değişir illa ki. Yoksa "Ne sen sör ne ben sörliyim" mi diyorsunuz bu soruma !

rica ederim sorunun cevabı; tam da sandığın gibi elbette sensör de değişir.. ancak oldukça tuzlu bir değişim olur bu

quote:

Orijinalden alıntı: johonwayni

Shutter mekanizmasi vardir ve o mekaniizma çok uzun zamanda alabilir almayabilirde.. Bu bilgiyi kafamdan uydurmuyorum herhalde.
    Bu bilgiyi öğrenmem tamamen tesadüfen oldu.. Arçelik genel müdürlügünde üst düzey çalişan bir aile dostu var ve onunla otururken önceden Canon'da çalişmiş emekli bir çalişan ile tanişmama olanak sağladi. Onunla fotoğraf makinasi üzerinde konuşurken Shutter ilerledikce yıpranma ve mekanizmanin sorun cıkarma olasilik yüzdeliginiden bahsetti. O yüzden garanti kapsami içinde kücük notlarla yada belirtilmiş seviye ile bu kullanicilara bildirilir dedi.

Bazı arkadaşlarimiz sanki Allah yaratmiş gibi hiçbir yıpranma, eskime yada buna benzer birşeyin olmadigini belirtmiş.. Var midir böyle bir düşünce! Siz bataryayi kullanmadiginiz zaman neden makinadan cıkariyorsunuz o zaman ? Her mal ne olursa olsun zamanla mekanizma düşer!

Herşeyi birakin size program Shutter/Sensorun durumu hakkında bilgi veriyor.. LONG yada WARNING gibi bilgilendirme vermektedir. Bu ne için peki ? Hadi Canonda calişan hiçbirşey bilmiyor diyelim peki hiç mi yabanci forumlardan birşeyler ögrenmeye çalişmadiniz..

Ve söylemeden gecemeyeceğim, bazı saygısız vatandaşlarimizda "Sacma bir konu" üzerinde durmuşlar! Unutmayin burda binlerce konu var.. Bu konuya zorla girdirmedim sizi.. İster düşüncelerini aktarirsin saygi cercevesinde yada girip cikarsin.. Burda sizinle birşey paylaşmaya çalişiyorum, bilmeyen bir arkadaşlarimiz varsa bilgilensin en azindan diyorum.. Ben de bilmedigim birşeyi @photo_canon1 arkadaşima sordum ve sağolsun yanitladi.. Sizin gibi saygısızlık yapmiyor kimse!

Peki son noktayi koyalim, Shutter/Sensörü hiçbir yıpranma ve mekanizma bozulmaz, tanrı yaratti çünkü.

Ekleme: Bazı arkadaşlar 50bin 100bin gelince bozulur anlamiş.. Ben onu demiyorum, Bazı fotoğraf makinalarinda bozulma olmayabilir 400bin görür hala taş gibidir bu tamamen şans olayidir. Ama ömrü mesela 500bin ise bu 500bin zaman diliminzde shutter sistemi yıpranma zaman dilimini gösterir.. Siz otomobilinize lastik aldiginiz zaman 100bin kilometreye gelindiginde ilk günkü gibi performans gösteriyor mu ? Ama sizi götürüyor yine..

PM gönderen arkadaşlarimiz konuya yazmamiş ama özelden mesaj gönderiyor bu da saygısızlıgın son noktasindaki insanlar yüzünden olabilir mi bilemiyorum.

hocam sende sağol ne demek.. hepimiz hatalarımızla bizler insanız.. ancak bu hataları düzeltmek elimizde.. şu arife gününde kırgınlık, küslük olmasın, olmamalı bence..

• Evet kırgınlığa gerek yok. Hepimiz doğrusunu öğrenmek için çabalıyor, paylaşıyoruz. Bilen bildiğini çekinmeden paylaşıyorsa teşekkürler ona !.. Bayram öncesi gücenmeyin birbirinize, sarılın barışın... bayramdan sonra yine kapışın
  • slr sistemleri bilmiyorum ama compakt makinelerde öyle bir mekanizma olmadığı için shutter sayısı da yoktur herhalde.Sonuçta mekanik hiç bir şey yok. Hepsi elektronik devreler. Doğal olarak zamanla objektif yıpranmadıkça fotoğraf kalitesinde bir eksilme olmaz şeklinde fikir yürütüyorum.
    Doğru mu düşünüyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

slr sistemleri bilmiyorum ama compakt makinelerde öyle bir mekanizma olmadığı için shutter sayısı da yoktur herhalde.Sonuçta mekanik hiç bir şey yok. Hepsi elektronik devreler. Doğal olarak zamanla objektif yıpranmadıkça fotoğraf kalitesinde bir eksilme olmaz şeklinde fikir yürütüyorum.
    Doğru mu düşünüyorum ?

Eger aldıgınız bir fotograf makinasıysa shutter vardır...
  • Arkadaşlarin dedigi gibi bayram üzeri kırılmak pek doğru olmaz.. Çikolaya tadinda bayram diliyorum tüm arkadaşlara

Düşünceler, bilgilerimiz ne olursa olsun fotoğrafçilığı seviyoruz

quote:

Orijinalden alıntı: asyacafe

quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

slr sistemleri bilmiyorum ama compakt makinelerde öyle bir mekanizma olmadığı için shutter sayısı da yoktur herhalde.Sonuçta mekanik hiç bir şey yok. Hepsi elektronik devreler. Doğal olarak zamanla objektif yıpranmadıkça fotoğraf kalitesinde bir eksilme olmaz şeklinde fikir yürütüyorum.
    Doğru mu düşünüyorum ?

Eger aldıgınız bir fotograf makinasıysa shutter vardır...

Dediğiniz gibi içindeki parçalar elektronik devrelerden oluşmaktadır. Bir kompakt makina ile shutter sayısı ne oldu? Nedir? Gibi sorular ile meşgul olmazsiniz pek.. Ayrıca Lens problemleri gibi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Aslında her fotoğraf makinasinin kendisine ait Shutter sayaci vardir zaten bu program ile göreceksiniz onu.. Ama DSL kameralar gibi pek önemli değil kompakt makinadaki shuttter sayısı o yüzden rahat olun bu konuda Tabi yeni model kompakt makinalar yarı DSL kameralar gibi.. Onları farklı değerlendirmek gerekiyor artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johonwayni -- 8 Eylül 2010; 22:03:19 >

• canon da çalışmıyor. yok mu canon için böyle bir şey?
  • evet canonda çalışmadıgı belirtilmiş malesef.
  • Canon için servise gidip 40-50 lira bayılacaksınız sonra öğreneceksiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cüneyt RC

canon da çalışmıyor. yok mu canon için böyle bir şey?

Bildigim kadari ile Canon için yok.. Üzgünüm
  • Diğer bilmeyen arkadaşlarımız için güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhifi

Şahsi tahminim arkadaş sensörün yıpranmasından kaynaklı kalite kaybı olacağından bahsetmek istemiş.

sensör yıpranması olmaz bence ama extantane yi siz 1/125 olarak ayarladınız diyelim perde eskidikçe 1/125 de kaymalar olabilir buda resmi bozar
  • Hort olacak ama ön sıralara gelmesinde yarar var hala bu konuya ihtiyacı olan arkdaslar var ...
  • Eskişehir de olan arkadaşlar için söylüyorum, Eskişehir de shutter sayısını öğrenip, ayna ve sensör temizliğini yapabilecek tek bir adam var.Hepsini 50 TL gibi bir meblağa yapıyor.İsteyen olursa telefonunu verebilirim.

Geçen aldığım Sony A350 1 yıllık 1500 shutterday mış Çok şanslı adamım ya
  • takip
  • Merhabalar,

Nikon için, shutter sayısını sadece ve sadece çektiği resimden mi öğrenebiliriz.
    İlave olarak.

Çekilen Resim dışında makinanın kendi hardware yada yine makinanın kendi software i ile hangi tarih ve saatlerde hangi nolu shutter hareketi olmuş anlaşılabilir mi?

Yani makinanın bir yerinden(Yazzılımından veya donanımından) hangi tarihte kaçıncı çekim olmuş belli olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alisaglam -- 16 Haziran 2012; 0:05:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carmelo_Anthony

saçmalık ya nerden duyuyorsunuz bunları anlamıyorum yani bu shutter sayısı arttıkça düzen foto kalitesi olayı bordo berelilerin kendi besledikleri köpekleri öldürdüğü iddiasından bile ileri iddia değil saçamalık tabi ki bu da ama.

Yani bunları tartışmanın anlamı bile yok... DH foto forumu tarihinin en garip konularıyla dolup taşmış enteresan cidden, niye gereksiz bilgilerle insanları BİLGİLENDİR'meye çalışıyorsunuz?

Foto elektrik elemanlar zamanla eski işlevlerini kaybeder.

Fotograf makinelerinde ise bu kalite kaybı olarak ortaya çıkar. Yani evet her çekim sensöre gelen her ışın demeti kaliteyi düşürür.

Ama bildiğim kadarı ile bu fark edilen bir kayıp değil. Hissedilebilecek bir kayıp muhtemelen 700K gibi bir kullanımdan sonra ortaya çıkar herhalde.

Herhalde diyorum. Çünki elektrik elektronik bilgim ve yarı iletkenler ile araştırmalarım ( Araştırma derken hani tez falan hazırlamıyorum. Meraklıyım nette her gün bir şeyler okuyorum. Sadece biraz abartı olabiliyor bazen. ) ve mantığım kesin bir kayıp olacağını söylüyor.

Diğer yandan şimdiye dek ya makinem eskisi gibi çekmiyor diyen biri de çıkmadı şimdiye dek nerede ise. Hatta F30, Sanyo E1 vb makinalar efsane olarak satılıyor fotograf netlikleri ile. Bu da bu kaybın insan gözünün algılayamayacağı seviye olduğunu gösteriyor.

Zaten fotoğraf makinelerinin gördüğü renklerin yarısından azını görüyoruz biz. Misalen kameraya bir uzaktan kumanda tutun ve düğmesine basın. İşte karşınızda kumandanın yanan kızılötesi led i. Ama siz onu göremezsiniz. ( Hatta adamın biri bunu sinema perdesine uyarlamayı ve böylece korsana engel olmayı akıl etmiş ve bir firma bu fikri satın almış. Ama benim de aklıma kameranın önüne kızıl ötesi bir filtre takmak geldi. )

Yani benim sonucum. Evet kalite kaybı olur. Ama bu fark edilebilecek seviyede değildir. Muhtemelen diyorum 4 seneden önce de olmaz. Tabi her gün 2000 çekim yapıyorsan ona ne makine dayanır ne shutter o da ayrı mesele.

Shutter ın kaliteyi bozması ise. Bana da mantıklı gelmedi. Hani perde hızı çok az sapabilir ama zaten o da shutter ın genelde gidici olduğunun belirtisi olur.

• arkadaşlar iyi güzelde canonun shutter sayısını görmenin bi yolu yokmu eos info diye bir program varmış onuda bulamadım
  • yahu arkadaşlar çok saçmaymış tüm markalarda öğrenememek bugün farkettim ben de a37 ' nin sayısını öğrenmek için photo me ' de . ancak sony makineler fotograf ismini sırayla kaydediyor . farklı hafıza kartları takılsa bile kaldığı yerden devam ediyor , ben şimdilik bu şekilde kontrol edilebileceğini düşünüyorum sony makineler için , tabi 10.000 den sonra durum ne olur onu bilemiyorum

edit : evet arkadaşlar sony kullanıcıları araştırdığım 3-4 kaynakta da yukarıda belirttiğim gibi dosya isminden anlayabilir shutter sayısını . genel düşünce de bu yönde , kırık dökük ingilizcem ile az çok anladım denilenleri

örneğin benim a37 fotografları : DSC00001 den itibaren kaydetmeye başlamış . son olarak DSC99999 'u kaydettikten sonra ne yapar onu bilemiyorum . belki de 10k ya da 100k da devir edecektir tıpkı otobüs , minibüs veya tofaş arabalarda km sayacının devrettiği gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CavaLieR-G -- 29 Ekim 2012; 22:46:24 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.