Merhaba arkadaşlar.Motorsiklet ile yaklaşık 4 senedir tanışıklığım var.Yaşım ağustosun 25'inde 17 olacak 18 den gün alacağım.Bildiğim kadarı ile a2 ehliyet alabiliyorum.(25.08.1996 doğum tarihim).Arada sırada arkadaşların motorunu sürdüğüm oluyor.Bu 4 sene içinde toplasanız 8-10 kere ancak eder.Dengem iyi diyebilirim.Bisiklet üzerinde gerek trafikte olsun gerek boş alanlarda çok vakit geçirdim.Bisikletle motorsiklet bir değil tabi orası ayrı mesele.Boş vakitlerimdede Youtube'dan Altın Elbiseli Adam'ı izliyorum tekrar tekrar :) Hoşuma gidiyo adamın anlatış tarzı.Neyse,asıl sormak istediğim konuya geleyim;
Şimdi motor almayı düşünüyorum(daha doğrusu babam alıcak bana).Fakat onun a2 ehliyeti yok B var sadece.Tabi yaş tutmadığı için doğal olarak bendede yok.Hazır fırsat elime geçmişken almak istiyorum motoru.Eylül,Ekime kadar yatar bahçede.Arada sırada mahallede sürerim.Şimdi motoru alırsak %99 0km alacağız.Bunun kayıt işlemleri ruhsat işlemleri sırasında ehliyet gerekiyor mu en merak ettiğim konu. 2. olarak almak istediğim motor TVS Apache 150. Bir arada CBF'te karar kılmıştım gerek yakıt tüketimi gerek yedek parça konusunda ama Apache ile aralarında dağlar kadar fark olmadığını gördüm.2'side birbirine yakın motorlar.Bakıldığı zaman Apache'nin dış görünüşü bana daha iyi geliyor.O yüzden Apache'yi istiyorum.Apache 4.300TL fiyatı var.Bunun üstüne plaka sigorta ruhsat işlemleri falan filan kaça patlar.
Kafamı kurcalayan iki sorun bu.Cevap verebilecek arkadaşlar cevaplarını esirgemezlerse benim için çok iyi olur.Ayrıca şöyle bir set halinde kask ceket eldiven dizlik/dirseklikler ne kadara gelir ? Çok ultra bir set olmasına gerek yok ortalama bir set olsa işimi görür.
honda pcx125le başla.
4 senedir tanışıklığım var bölümünü geçelim, 5-6 defa motosikletin üzerine oturmakla olmaz.
Ehliyet olmadan motosiklette alırsın, köprüdende geçersin, alkol muayesinede girersin (Polisin derdi sadece alkol muayenesi ise, yok yakalamışken dur bi ceza geçiriyim üstünede motoru bağlıyım derse yemez) . Ben zamanında bu haltı yedim sen yapma ii bi şey değil.
CBF150 / YBR125 / TVS Apache başlangıç için bu üçünden birini almanı tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: antireal
4 senedir tanışıklığım var bölümünü geçelim, 5-6 defa motosikletin üzerine oturmakla olmaz.
Ehliyet olmadan motosiklette alırsın, köprüdende geçersin, alkol muayesinede girersin (Polisin derdi sadece alkol muayenesi ise, yok yakalamışken dur bi ceza geçiriyim üstünede motoru bağlıyım derse yemez) . Ben zamanında bu haltı yedim sen yapma ii bi şey değil.
CBF150 / YBR125 / TVS Apache başlangıç için bu üçünden birini almanı tavsiye ederim.
TVS Apache ile başlayacağım zaten.Merak ettiğim konu ruhsat sigorta plaka vs işlemleri ne kadara gelir ?