Şimdi Ara

Bilek güçlendirmek için yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba biceps kasları yani bilek dirsek arası olan bölgeyi güçlendirmek istiyorum. Bileklerim çok ince ve güçsüz bir durumda şu an. İnceliği genetik ama üst kısımları biraz daha şişirerek az da olsa iyi görünmesini istiyorum . Spor yapıyodum 3 ay yaptım 6 ay önce bıraktım şuan 1.80 boy 76 kiloyum 70 civarına inmeyi düşünüyorum 72 73 falan olmak istiyorum diyete başladım aynı zamanda da bileklerimi güçlendireyim istiyorum. Hem daha iyi durması için hemde sağda solda bilek güreşi yapalım mı diyorlar pek yanaşamıyorum. Bilek güreşinde bu bahsettiğim kaslarmı yoksa üst bicepsler mi ön planda acaba? Amacım hafif damarlı bir kol öyle belirgin olmasına gerek yok ama sert olmasını istiyorum. Bu hareketleri yaparken az da olsa üstteki bicepsler gelişir mi veya faydası olur mu? Şuan elimde bir çift el yayı ve bir adet 3kglik dambıl var onu da merdaneye bağlayıp iple wrist roller gibi bişey yapmaya çalıştım düşük bütçeli. 4 set wrist roller 5-6 sette el yayı sıktım baya etkili oldu yanıyodu cayır cayır antrenman sonrası. Akşam da bir 3 set daha girmeyi düşünüyorum 2 harekete de. Sizce böyle yapsam gelişme sağlanır mı? Yumruk şeklinde şına iyi olur diyolar da ellerim acıyor tırnaklarım batıyor bir de alışkın olmadıgım için fazla çekemiyorum. Aşağıya fotoğraflarını atacağim aletin ipin boyu yaklaşık 150 cm vardır en az diye düşünüyorum kafamın aşağısına geliyor çünkü. Gece çalışıyorum gündüz işten gelince hareketleri yapıp uyuyup akşam kalkınca bidaha yapmak istiyorum. Sabah 3 set her iki hareket akşam da 3 set aynı şekilde yapsam kollarım gelişir mi gelişirse ne kadar sürede etkili olur?

http://www.imgim.com/1926incin8689623.jpg

Bunlarla yapmayı düşünüyorum olur mu sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) Biceps kasları, bilek ve dirsek arasındaki kaslar değildir.

2) Kolda biceps kasları diye bişey yoktur. 1 tane biceps var.

• quote:

Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

1) Biceps kasları, bilek ve dirsek arasındaki kaslar değildir.

2) Kolda biceps kasları diye bişey yoktur. 1 tane biceps var.

Yanlışlarımı düzeltip bilmişlik yapcağına sorularımı cevaplasaydın keşke. Cevaplamıcaksan da konumu kirletmene gerek yok.

• Ya adamın yanlışını düzeltiyoruz, teşekkür edeceğine hakaret ediyo. Konuyu kirletmek değil bunun adı, yanlış gördüm düzelttim. Ne bu tanrı havaları böyle. Ayrıca forum burası. Konu içeriğiyle uyumlu olmak şartıyla herkes her konuya mesaj atabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

Ya adamın yanlışını düzeltiyoruz, teşekkür edeceğine hakaret ediyo. Konuyu kirletmek değil bunun adı, yanlış gördüm düzelttim. Ne bu tanrı havaları böyle. Ayrıca forum burası. Konu içeriğiyle uyumlu olmak şartıyla herkes her konuya mesaj atabilir.

Hakaret etmedim hocam bilmişlik yapıyo demeyi hakaret saydıysanız diyecek bişey yok. İnternette araştırdıklarıma dayanarak konuşuyorum. Bilek çalışmak bicepsleri ve kavrama gücünü geliştirir diyor. Ön koldan bahsederken pazudan bahsedecek hali yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Bilek dirsek arası bölgeden bahsediyor çalışırken de burası felaket yanıyor uyuşuyor falan belli yani. Bişey biliyisanız yanlış biliyosunuz ya da ben derdimi yanlış anlattım bilemiyorum artık.

• İlk mesajındaki ilk cümlene bakarsan anlarsın dediğimi. Bilekle dirsek arasında biceps diye bi kas yok. Ben de zaten az önce bunu söyledim, gereksiz uzadı mevzu

• Dostum bir hareketi yaparken birden çok kas çalışır, fakat sen farkında olmazsın. Kaynak aldığın cümlede bilek çalışırken biceps kası da aktif olur diyor, sen bilek falan anlamışsın, üstüne adam sana anlatmış terslemişsin.

Bilekler için close grip pull-up öneririm, gerisi hikaye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilek güreşinde forearm(dirsek-bilek arası), biceps ve göğüs kasları etkişi diye biliyorum. Çalışmanı buna göre düzenlemelisin sadece forearm çalışmak yetmez sanırım.

Forearm için curl yapmanı öneririm. Bununla beraber biceps curl ve hammer curl yapman(biceps brachi) iyi olur.

Göğüs için kullandığın dumbeller hafif gelir. Yeni dumbell al veya şınav çek, yetersiz kaldığı zamanda ağırlıklı çekebilirsin.

Ayrıca lateral raise ve shoulder press yapabilirsin zira omuz da bilek güreşinde seni güçlü kılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğin bölge forearm olur, curl yaparsan biceps kaslarıyla beraber çalışır

• quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana.

Dostum bir hareketi yaparken birden çok kas çalışır, fakat sen farkında olmazsın. Kaynak aldığın cümlede bilek çalışırken biceps kası da aktif olur diyor, sen bilek falan anlamışsın, üstüne adam sana anlatmış terslemişsin.

Bilekler için close grip pull-up öneririm, gerisi hikaye

Hocam barfiks çekemiyorum az çekiyorum ve çeksem bile doğru düzgün olmuyor alet de yok ayrıca evde. Salona gitmeye de zamanım yok gece çalışıyorum gündüz uyuyorum yapacak bişey yok o konuda. Yıllar önce lisedeyken aldığım ama hiç kullanmadığım dumbbellı buldum 1 hafta önce 3 kg bununla anca bilek çalışılır dedim wrist roller şeklinde. Evde de bir tek el yayları ve bu dumbbell var. Su şişeleri falan da var büyük ama onlarla bilek hareketi yapılamıyor malesef biceps falan belki. 1 haftadır bu iki aletle çalışıyorum baya bur zorluyorum kendimi sanki daha sert oldu gibi hissediyorum. Hiç faydası olmaz mı böyle çalışmanın sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hz. Thor

Bilek güreşinde forearm(dirsek-bilek arası), biceps ve göğüs kasları etkişi diye biliyorum. Çalışmanı buna göre düzenlemelisin sadece forearm çalışmak yetmez sanırım.

Forearm için curl yapmanı öneririm. Bununla beraber biceps curl ve hammer curl yapman(biceps brachi) iyi olur.

Göğüs için kullandığın dumbeller hafif gelir. Yeni dumbell al veya şınav çek, yetersiz kaldığı zamanda ağırlıklı çekebilirsin.

Ayrıca lateral raise ve shoulder press yapabilirsin zira omuz da bilek güreşinde seni güçlü kılar.

Hocam dediğiniz tüm hareketleri spor sırasında yapıyordum ancak bırakalı 6-7 ay olduğu için bir anlamı kalmadı zaten 3 ay gitmiştim. Benim amacım evdeki dambıl ve el yayları bir işe yarasın istiyorum. 3 kiloluk dambıl ile wrist roller aleti yaptım ilkel şekilde. Bu iki hareket hiç fayda sağlamaz mı yoksa uzun süreli yapıldığında (1-2 ay) etkili olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: TRSOF

Bahsettiğin bölge forearm olur, curl yaparsan biceps kaslarıyla beraber çalışır

Hocam curl yapacak aletler evde yok malesef. Su şişeleri var onda da 5 kilo çok hafif 10 kilo da ağır geliyor. Ve ellerimi acıtıyor parmaklarıma kan gitmiyor. Wrist roller ve el yayı ile etkili gelişme sağlanamaz mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.