Şimdi Ara

Bıktım Babamdan!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 16 yaşındayım. Babam tam bir evlatkolik. Eleştrilere açık değil. İki saat hiç susmadan konuşur bana. Ama dışarı çıkınca kimseyle adam gibi konuşamaz. Hep annem benim işlerimi ayarlar. Babam tam bir pısırık ve eleştriye asla evet demez. Kendisi mükemmeldir çünkü. Hiçbir hatasını kabullenmez. Evde hep boş konuşan odur. Annemle her Allah'ın günü kavga ederler. Zaten zorla evlenmişler. Zorla evlenmeseler hiç evlenilecek birisi değil. Espri denen birşey yok. Tam bir odundur kendisi. Hayatı hep ciddiye alır.

Aslında hep iyiliğimi düşünür ama hiç doğru davranamaz bana karşı ve hep beni konuşmalarıyla sıkar. Ve geçmişte yaptığı iyilikleri herseferinde gözüme sokar.

Biraz önce annem ve babama 'evlatkoliklik' ve 'anne-babanın yaptığı 5 hata' konulu sayfalar açıp gösterdim. Babam hemen odadan çıktı, çünkü o mükemmel bir baba. Annem okudu dikkatlice ve tatlı tatlı biraz konuştuk. Sonra babamı getirdim biraz rica ettim okuttum sonuna kadar zorla. Şimdi iki saattir bana bağırıyor. 'Ben ordakilerin % 25'ini bile sana uygulamıyorum' 'sen benim değerimi bilmiyosun' 'En azından ilgisiz değilim' gibi cevaplar veriyo. Baba sen mükemmelsin tamam diyorum. 'Tabi mükemmelim' diyo. Ve bağırıyo. Napıcam ben ya. Valla bıktım artık. B - I - K - T - I - M!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boksör1114 -- 7 Aralık 2013; 19:13:45 >

• Niye uğraşıyosun ki uğraşma değiştiremezsin kendi dalgana takıl boşver. Bende yaşadım baya bi uğraştım tartıştım baktım faydadan çok zarar görüyorum bıraktım yaşım ilerleyincede evden ayrıldım kafam rahatladı. Senin yaşın daha erken bi kaç sene daha sabret başka şeylere ver kafanı uğraşma. Ergenliğinin tadını çıkar isyan et gez toz aileni ipleme bu yaşlarda böyle ol sonra pişman olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßlackie

Niye uğraşıyosun ki uğraşma değiştiremezsin kendi dalgana takıl boşver. Bende yaşadım baya bi uğraştım tartıştım baktım faydadan çok zarar görüyorum bıraktım yaşım ilerleyincede evden ayrıldım kafam rahatladı. Senin yaşın daha erken bi kaç sene daha sabret başka şeylere ver kafanı uğraşma. Ergenliğinin tadını çıkar isyan et gez toz aileni ipleme bu yaşlarda böyle ol sonra pişman olursun.

Zaten üniversite tercihlerim çıkınca İstanbul'dan İTÜ bile çıksa ya oraya gitmem başka bir üniye giderim ya da yurtta kalırım. Tavsiyelerin için sağol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heartist

Ben 16 yaşındayım. Babam tam bir evlatkolik. Eleştrilere açık değil. İki saat hiç susmadan konuşur bana. Ama dışarı çıkınca kimseyle adam gibi konuşamaz. Hep annem benim işlerimi ayarlar. Babam tam bir pısırık ve eleştriye asla evet demez. Kendisi mükemmeldir çünkü. Hiçbir hatasını kabullenmez. Evde hep boş konuşan odur. Annemle her Allah'ın günü kavga ederler. Zaten zorla evlenmişler. Zorla evlenmeseler hiç evlenilecek birisi değil. Espri denen birşey yok. Tam bir odundur kendisi. Hayatı hep ciddiye alır.

Aslında hep iyiliğimi düşünür ama hiç doğru davranamaz bana karşı ve hep beni konuşmalarıyla sıkar. Ve geçmişte yaptığı iyilikleri herseferinde gözüme sokar.

Biraz önce annem ve babama 'evlatkoliklik' ve 'anne-babanın yaptığı 5 hata' konulu sayfalar açıp gösterdim. Babam hemen odadan çıktı, çünkü o mükemmel bir baba. Annem okudu dikkatlice ve tatlı tatlı biraz konuştuk. Sonra babamı getirdim biraz rica ettim okuttum sonuna kadar zorla. Şimdi iki saattir bana bağırıyor. 'Ben ordakilerin % 25'ini bile sana uygulamıyorum' 'sen benim değerimi bilmiyosun' 'En azından ilgisiz değilim' gibi cevaplar veriyo. Baba sen mükemmelsin tamam diyorum. 'Tabi mükemmelim' diyo. Ve bağırıyo. Napıcam ben ya. Valla bıktım artık. B - I - K - T - I - M!

dostum kafana takmamaya çalış. derslerine biraz daha fazla ilgi göster saglam bir meslegini al eline sonra çarp kapıyı çık başka bi eve. tek çözüm yolu bu.

• Dedenin babana sevgisi nasıl şu an ? Veya baban evlenene kadar nasılmış ?

Belki baban şiddet gördü ilgi görmedi aynısını yapmamak için üzerine düşüyor olabilir .Ancak eleştri mükemmeliyetçlik kısmı garip
  • Hocam kusura bakma da " Tabii ki ben mükemmelim. " Ne demek Allah için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

Dedenin babana sevgisi nasıl şu an ? Veya baban evlenene kadar nasılmış ?

Belki baban şiddet gördü ilgi görmedi aynısını yapmamak için üzerine düşüyor olabilir .Ancak eleştri mükemmeliyetçlik kısmı garip

Dedem 3 yıl önce vefat etti. Küçükken çok şiddet görmüş heralde. Hep içermiş dedem. Dediğin doğru galiba.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi bıktım
    5 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Niye uğraşıyosun ki uğraşma değiştiremezsin kendi dalgana takıl boşver. Bende yaşadım baya bi uğraştım tartıştım baktım faydadan çok zarar görüyorum bıraktım yaşım ilerleyincede evden ayrıldım kafam rahatladı. Senin yaşın daha erken bi kaç sene daha sabret başka şeylere ver kafanı uğraşma. Ergenliğinin tadını çıkar isyan et gez toz aileni ipleme bu yaşlarda böyle ol sonra pişman olursun.

Böyle adamları dinlemede ne yaparsan yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emporio

quote:

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emporio

Anlamanızı beklemiyorum yaşamayan bilemez.
  • İlk mesajınızı silmeyin veya editlemeyin. Allah nasip ederse 2020 yılında site halen duruyorsa yazdıklarınızı okuyun. O zaman söyledikleri ve yaşadıklarınız bu kadar saçma gelmeyecektir.
  • Sicakta kalmayan golgenin kiymetini bilmezmis. Baban senden bikiyor mu diye sordun mu kendine hic 16 yasindasin 16 yildir yasiyorsunda babana ne fayda sagladin bir bilanco yap bakalim kendi kendine bir olc gelirini giderini. Senin gibi tipler abd'de dogmali 13 14 yasina geldiginizde kuyrugunu kistirip gitmeli evden
  • Kardeşim bu yaşlarda böyle olur genelde. Ama klasik olacak ama babadır canından bi parçadır, hangi baba evladının kötülüğünü ister. Benim babamda duygularını gösteren bir insan değildi çok anlaşamadığımız zamanlar olmuştur. Ama hiçbir zaman ona karşı isyan etmedim. Ben şu an 26 yaşindayim. Benden sana abi tavsiyesi sonradan pişman olacağın şeyler yapma. Babanın kıymetini bil. Babam hayatta olaydı da bana yine bağıraydı. Yıllar gectikçe anlayacaksın beni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sast kullanıcısına yanıt
    Mantığa bak. Bir fayda sağlaması gerekmez. 16 yaşında çocuk iyi bir evlat olmanın dışında ne fayda sağlayabilir. Mantıksız konuşmayalım lütfen. Arkadaş belli ki babasının anormal tavırlarından bunalmış. İlginin ve ilgisizliğin de fazlası zarar işte.

Sevdiğim bir laf var. Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.