arkadaşlar "Gigabyte GA-8I915P Duo v2" ana kartım var 2 tane de 256mb 400mhz ramim var... ram almak istiyorum... fakat pek bilgili değilim açıkçası biraz yardım ederseniz bi kaç sorum olacak...
1-) ana kartım bir yuvaya en çok kaç gb destekler? mesela bir yuvaya 2gblık ram alabilirmiyim? 2-) eklediğim resimde everest die bi programla baktığım anakart özelliklerim var... ben yanlış mı yorumluyorum yoksa ana kartımda 2 tane ddr2 ve 2 tane de ddr ram mi var... 3-) mesela resimde görüleceği gibi "Yol türü Dual DDR2 SDRAM" yazıyo ama "Ram Yuvaları 2 DDR DIMM 2 DDR2 DIMM" var şimdi ben ram olarak ne almalıyım?...
4-) aynı programla baktığımda kullanılan ram yerlerimde
bunlar yazıyor... eğer bunlar ddr2 ise ve benim ana kartımda 2ddr2 2ddr slot varsa benim ddr2ler dolu olduğundan ben şimdi ddr ram mi alacağım?...
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Şu Trial yazıp göstermeyen Everest yerine güzelce CPU-Z kullan: http://www.cpuid.com/cpuz.php Anakart, bellekler ve işlemci hakkında aynı bilgileri "sansürsüz" gösterir.
2) Anakartı alırken kimse sana bir şey söylemedi mi? Modelinde "Duo" yazanlar genelde böyledir, iki ayrı teknolojiyi birden çalıştırırlar. Evet anakart hem DDR, hem DDR2 yuvaya sahip.
3) Sen şimdi DDR2 almalısın elbette, fiyatları da çok ucuzken 2 tane 1 GB'lık DDR2 alıp kullan.
4) 400 Mhz yazıyorsa şu anki 256'lar DDR olmalı. Her durumda sen yeni RAM olarak 2 tane 1 GB DDR2 aldığında o eski 256'ları kullanamayacaksın, o yüzden ne olduğunun hiç önemi yok.
Kısaca anakartın hem DDR, hem DDR2 RAM yuvasına sahip. Ancak bir seferde bu RAM çeşitlerinden sadece birini kullanabiliyorsun. Hepsini doldurmaya kalkma, çalışmaz, bozarsın. Ya DDR ya da DDR2 RAM kullanmalısın. Şu an fiyat ve elbette hız olarak da en mantıklısı 2 tane DDR2 1 GB alman. Hız olarak orada 533 yazmışlar ancak 667 ya da 800 Mhz'liklerin de sorun çıkartacağını sanmıyorum. Yine de "Duo" diye iki teknoloji kullanan kartlar biraz seçici olabiliyor, marka olarak yine Kingston al veya OCZ olabilir, markasız OEM ya da kalitesiz bir şey olmasın.