Şimdi Ara

***BI-WIRED NE OLUYOR***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA; BELKİ DAHA ÖNCEKİ TOPİKLERDE BAHSEDİLDİ AMA ARAMA YAPTIM CIKMADI. SENELER SONRA TEKRAR BİR SİSTEM KURDUM. WHARFADALE KOLONLARIMIN ARKASINDA 2*2 GİRİŞ VAR. vALLA ANLAMADIM. KİTAPÇIGINDA BI-WIRED İÇİN DİYOR. BU NEDİR? DAHA İYİ SES ALMAM İÇİN Mİ? BOYLE Mİ YAPAYIM YOKSA STANDART MI BAGLIYAYIM. EVDEN DE CIKMAK İSTEMİYORUM. CEVABA GORE HAREKET EDECEGİM.
    TESEKKUR EDERİM. (ANFİM 461 YAMAHA RXV)

• Göreceli bir kavramdır, tartışılabilir. Ancak şahsi kanaatim, bizim seviyemizde bi-wired bağlantı çok fazla birşey ifade etmeyecektir sarier gerçi bazı odyofiller tersini de söylüyorlar. Ben de 9.6'lar için denemiştim, amatör kulaklarım bir fark hissedememişti açıkcası.
    Selamlar...
  • Alıntıdır;

amfinin a ve b çıkışlarının aynı anda speakerların bass ve tiz girişlerine bağlanması ise bi-wiring değil pasif bi-amping olarak adlandırılır. Belki bilmeyen vardır diye bi-wiring, aktif ve pasif bi-amping için kısa bir açıklama yapayım....

1-Bi-wiring: Bir amfinin bir kanalından iki ayrı kablo çekilerek bir speaker'ın iki girişine ayrı ayrı bağlanır. Speaker içindeki pasif cross-over'lar frekans ayrımını yapar. Burada cross-overlar birbirinden bağımsız çalışır.

2-Aktif bi-amping: Preamp. ile amfi arasındaki aktif cross-over alt ve üst frekansları ayırır, ayrılmış olan frekanslar 2 ayrı amfiye (veya aynı amfinin farklı iki kanalına) gönderilerek ayrı ayrı amfifiye edilir.Ayrı kablolarla speakera ulaşarak kendilerine ait driver'lara ayrı ayrı bağlanır Bu speakerlarda dahili cross-over olmamalıdır !!!!

3-Pasif bi-amping: Aktif cross-over olmadan full range ses sinyali iki ayrı amfiye (veya aynı amfinin iki ayrı kanalına) gönderilir Bu ayrışmamış sinyal (full range) ayrı ayrı amfifiye edilir ve ayrı kablolarla speaker'lara gelir Speakerdaki pasif cross-over subwoofer'a giden sinyalde yüksek frekansları filtrelerken, tweetera giden sinyalde de alt frekans filtrelenir. Speaker içindeki cross-over'lar birbiri ile bağlı değildir.

Sonuç olarak gerçek bi-amping aktif cross-overlı ayrı bir sistem gerektirir. Bi-amping ve bi-wiring için ayrı inputlu uygun speaker (bi-wiring tipi) olmalı ve cross-overlar arasındaki bağlantı kesilmelidir.

• cross-over nedir?
  • Front çıkışları hoparlörlerin üst terminallerine , surround back çıkışları hoparlörlerin alt terminallerine bağlarsan bi-wire bağlantı yapmış olursun.Farklı seçenekleri de var tabiki.

***BI-WIRED NE OLUYOR***

***BI-WIRED NE OLUYOR***

***BI-WIRED NE OLUYOR***

***BI-WIRED NE OLUYOR***

***BI-WIRED NE OLUYOR***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepbass -- 4 Kasım 2007; 15:39:33 >

• Deepbass tesekkur ederim cok verimli guzel bilgiler verdin. gercekten kendimi ilkokul ögrencisi gibi hissettim. Simdi 9,6 diamond ve yamaha 461 rxv var. dedigin gibi anfiden he yön için 2 kablo cıkarmalıyım, buda anladıgım kadarıyla toplam 8 kablo. dedigin gibi normalde direk takabilirsin diyorsun ama saglıklı olanı speaker ın arkasındaki baglantı aparatını söküp ondan sonra baglanıtıyı yapmam gerekecek. dogru muyum? peki sence bu durumda kablo kalınlıgım ne olacak..?
    cok da kalın bir kablo acıkcası anfiden her cıkıstan 2 uc seklinde cıkartabilir miyim bilmiyorum..
  • Aradaki iletkenleri çıkartman şart, yoksa olmaz zaten.Kablo normal kalınlık olsun.Ancak unutmaman gereken birşey var o da ;eskisinden çok da farkının olmayacağı ( bass yönünden ).Ben yaptım ama farkı anlayamadım.Kolay gelsin bakalım
  • kullandıın anfide hiç fark olmaz veyada sen oldu sanarsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.