Şimdi Ara

bi bakıverin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bana ancak bu konuda siz yardımcı olabilirsiniz diye düşünüyorum.bilgisayarımın güç kaynağını değiştirmeye karar verdim fakat vatan bilgisayara almaya gittiğimde beğendiğim güç kaynağının benim anakartla çalışmayabileceği hakkında bir şey söylediler.sorun yaratacak şey güç kaynağından anakart a bağlanan 20 pinlik fişte birtane pinin boş bırakılmasıymış.işin kötü yanı ellerindeki iyi olan tüm markalarda da durum aynı.bunun üzerine almaktan vazgeçip eve geldim ve şu an kullandığım güç kaynağımdaki 20 pinlik fişte bu boş kısmın diğer almayı planladığım markadaki gibi olmadığını 20 pininde dolu olduğunu gördüm.

size sorum benim anakartımla uyumlu olan bildiğiniz bir marka varmıdır.veya bu 20 pinlik fiş bir dönüştürücü ile benim anakarta uyumlu hale gelebilirmi.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=24211

anakartım ASUA A7V600-X VIA KT600

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VMTX -- 16 Nisan 2008; 17:09:57 >

• Bi kere Vatan'dan iğne bile alma, bak böyle şeyler gelir başına.
    Doğru düzgün bir bilgisayarcıya git, Bursa'da kesin iyi parçalar satan bilgili bi yer vardır.

Yeni anakartlarda 24 pinlik girişler oluyor. Daha çok güç isteyen kartlar ve işlemciler kullanıldığından dolayı. Bu yüzden de güç kaynaklarına 20 pin yanında aynı kabloya bağlı ama ayrılabilen 4 pinlik giriş koyuyorlar. Bak şu resimlerdeki gibi:http://images.google.com.tr/images?hl=tr&q=20%2B4+pin&gbv=2

Senin durumunda bununla ilgili hiç bir dert yok. Herhangi bir güç kaynağı alıp normal şekilde 20 pini bağlayıp o ayrılabilen 4 pini boşta bırakarak kullanabilirsin. Hiç bir şeycik de olmadan fıstık gibi çalışır.

Eskisi Everest'miş evet kullanmaman gereken bir marka. FSP alabilirsin, heryerden bulunur. Ekran kartın 2600XT imiş, diğer parçaların eski kaldığından çok güç istemese de yine de gerçek 350 Watt'lık bi tane alsan yerinde olur.http://www.exa.com.tr/shop/browse.asp?ParentID=315&caid=343&prctype=&prc=0&prcmu=&bid=153&ob=F&ot=A&ddc=-1#urunFiltresi
    Burada gözüken 400 Watt modelin aynı görüntüde 12 cm fanlı 350 olanı var, 55 YTL gibi bir fiyata bulunuyor İstanbul'da.
    AMD A10 X4 5800K,Gigabyte F2A85X-UP4,2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600,1xWD 1TB,4xWD 2TB,2xSamsung 2TB,1xWD 640GB,Zalman ZM600-GT 600W,3R System L600,HP 2211X,Logitech G9X,Microsoft Comfort Curve 2000,Philips MMS430,Powercom IMP1000AP

• öncelikle yardımın ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim mselcuks arkadaşım.

benim içime kurt düşüren konu 20 pinlik fişin üzerindeki pinlerden birtanesinin boş olarak bırakılması.bu konuda vatan bilgisayarın bir suçunun olmadığı kanaatındayım.çünkü ordaki diğer markaların hepsinde aynı olay mevcuttu.sadece 400w lik kalitesiz ucuz birkaç güç kaynağı dışında.onları almaktansa benimkisi daha iyidir.beni ikinci olarak onların biz bu ürünü sana verdikten sonra eğer bu yüzden bir problem çıkarsa biz mesuliyet kabul etmeyiz ve bu gibi durumlarda ürünü geri alamıyız demeleri üzerine oldu.ben bu sözlerin üzerine ürünü almaya korktum.benim merak ettiğim anakartımda 20 pinlik fişte hiç boş pin olmaması ve aksine güç kaynağındaki 20 pinlik fişin birtanesi nin boş bırakılmasından dolayı yaşanabilecek bir problem olurmu.bu konuda açıklık getirseydin daha memnun olurdum.
    birde bu sorunu aldığım zaman herhangi bir çevirici yoluyla düzeltebilme imkanım olurmu.

• VMTX, anakartının 20'lik girişinde boş yer olmaz. Pentium 2 zamanından bu yana ATX tüm güç kaynaklarında 20 pinlik yer vardır. Senin VIA çipset KT600 anakartının da bunlardan hiç bir fazladan özelliği/eksikliği yok.

Bu durumda neye açıklık getireceğim? Boşluk yok ki ortada.
    Sen şimdiki Everest güç kaynağına bir yakından bakar mısın? Onda herhangi bir farklılık görüyor musun?

Bir şeyleri sana anlatamıyorum. Ama bak garanti vereyim anakartının diğer anakartlardan bir farkı yok ve alacağın herhangi bir PSU'nun da senin anakartında yol açacağı hiç bir sorun yok, için rahat olsun, gidip iyi bir marka al ve kullan.
    AMD A10 X4 5800K,Gigabyte F2A85X-UP4,2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600,1xWD 1TB,4xWD 2TB,2xSamsung 2TB,1xWD 640GB,Zalman ZM600-GT 600W,3R System L600,HP 2211X,Logitech G9X,Microsoft Comfort Curve 2000,Philips MMS430,Powercom IMP1000AP
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar lütfen bi bakın
    8 yıl önce açıldı
    Şu resme bi bakın
    14 yıl önce açıldı
    bi bakın lütfen!!!
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.