Şimdi Ara

Bi' Bakın Hele, Nu-Metal le İlgili Sorularım Var. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her metalika dinleyen poser demedim genel olarak baktığın zaman poser grubudur.
    nasıl mı
    bana göre metalika dinleyicileri üçe ayrılır

1- nating els medırs metalikacıları (10 kişiden 5 i bu gruba dahildir.)
    2-yeni yeni metal dinlemeye başlamış metalci grubu8bunlar metalica megadeth o tarz grupları yeni dinlemeye başlamıştır.pek bir bilgileri yoktur kendilerini bilgili zannederler 10 kişiden 4 ü)
    3-bunlar arada sırada metalika dinleyen adamlardır.Metalikanın fişini çoktan 90 larda çekmişlerdir.çünkü metalika 90 dan sonra ünlü olmayı ve parayı seçince eski
    metalika olmayıp poser metalika olmustur. 10 kişiden malesef 1 i bu gruba dahildir.

kör olmayan metalika dinleyicileri dinleyici kitlesi sayesinde ve metalikanın 90 dan sonraki tutumu sayesinde poserlaştığını bilir.

a7x e gelirsek so far away şarkısıyla poserlaştı fakat yaptığı tarzın dışına bir metalika kadar çıkmadı.

• ShaG kullanıcısına yanıt
    Dostum ben de ilk dinlediğimde yeni bir grup sanmıştım fakat ilk albümleri 1999'da yayınlanmış, 7 stüdyo albümleri var. Underrated bir grup olduğu için vikipedi'de bulunmaması da doğal. Iced Earth'ü listenin başına çekmekle iyi yapmışsın Şu şarkılara da bir bak seversen kendin dinlersin diğer şarkılarını, In Flames ile alışabilirsin brutal vokale.

http://www.youtube.com/watch?v=yr-ySIPXM2U
    http://www.youtube.com/watch?v=pFtoObI4ctM
    http://www.youtube.com/watch?v=O32Ud0s-0aQ

Accept'i nasıl unuturum Bunları seveceğine eminim.

http://www.youtube.com/watch?v=Wz0aQWiM5vA
    http://www.youtube.com/watch?v=vETGVhQTCls

Şuna bak istersen, brutali geçtim söz yok şarkıda
    http://www.youtube.com/watch?v=4Y22jzQyvmM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sâlim -- 3 Şubat 2014; 11:31:29 >

• Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    disturbed 2011 yılında piyasa ve maddi gelirler iyi değil diye dağılmıştı.. çelişkiye gel.. poserlık para ve ünü seçmekse buyur o zaman. adam hala a7x diyor ya.. abicim poserlığın tanımına bi daha bak :( adam a7x ve disturbed dinliyorum diyor, metallica poser diye post atıyor. bi bitin lan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Väinämöinen

disturbed 2011 yılında piyasa ve maddi gelirler iyi değil diye dağılmıştı.. çelişkiye gel.. poserlık para ve ünü seçmekse buyur o zaman. adam hala a7x diyor ya.. abicim poserlığın tanımına bi daha bak :( adam a7x ve disturbed dinliyorum diyor, metallica poser diye post atıyor. bi bitin lan.

Peki disturbed metalika gibi tarzindan saptimi

bide nickinden utan sorsam bi tane fin death yada senfonik grup bilmiyorsundur

• Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    http://i.hizliresim.com/e2noqE.png

bak bu yarısı. I harfine kadar olanı.. emin ol senden çok death/black metal grubu biliyorumdur/dinlemişimdir.. sidik yarıştıracak değilim ama cevap veremeyince konuyu değiştirdin yapıcak bir şeyim yok :(((( poser seni. death metal dinleyim thrash'e laf atıp havalı olduğunu zanneden poserın tekisin sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

quote:

Bence sen nickinden utan dostum. Bak seni severim bilirsin, forumdaki sevdiğim sayılı kişilerdensin fakat disturbed ile metallicayı bir tutman acayip saçmalık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rummy

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaslar poser demis fakat metaliqa da en az onlar kadar poser bir grup.

ben disturbed dinliyorum pek nu metal sayılmaz.

"metallica poser bir grup, ben disturbed dinliyorum" wtf?!
    çelişkiden evrende karadelik açıldı..

Disturbed ü kim dinliyor forumda bir elin parmağını geçmez

poserlık ölçün forum mu birader?

Dünyada da durum aynı

Metallica dinliyoruz diye poser mi oluyoruzAga bu nedir?

Bırak uğraşma, ben vazgeçtim, tepem atıyor, klavye arkasından artiz artiz yazıyorlar rahatlık içerisinde.

Asıl poser kendileri haberleri yok. Yav he he de geç...

Ayrıca burasını da death-black ortamına çevirmişler arkadaş, konu başlığı ne dönen muhabbet ne...

Gorgoroth ne lan Gorgoroth ne, dalga geçiyor arkadaşlar herhalde. Metallica'nın baba zamanlarına bu tarz müziği tercih eden arkadaşlarla konuşacak tek kelimem yok müzik konusunda, o derece, zevk, renk te bir yere kadar lan...

Metallica ile zerre alakası yok ama ciddi adrenalin, adam gibi kaliteli sert birşey istiyorsan bu "KONU BAŞLIĞINA UYGUN" şunu aç, sesi sonuna kadar kökle.
    Bu da Life is Peachy albüm girişi...

Sert değil, agresif değil diyen var Good God'a, Korn'a yav he he... Belli bir temposu bile olmayan, habire gitara abanan, berbat vokalli heriflerin inanılmaz monoton bön bestelerine sert, agresif diyenler var. Kulak yok bir şey yok, boş beleş artistlik yapıyorlar buralarda, de get...

Sert, agresif diye atılan şeylerin çoğu buram buram yapmacıklık kokuyor, zorlama kokuyor. Gram etki etmiyor, gereksiz rahatsızlık dışında. Adam ne kadar lambur lumbur çalarsa, davulcu ne kadar hızlıysa, vokal ne kadar çok durmadan böğürürse ya da çığırırsa ona iyi diyor...

Lafa gelince millete akıl verir, çıkın olm şu Megadeth, Metallica dan artık diye, kendileri sırf cool olsun diye death black harici bir şey dinlemez etmez, nasıl ki Nu Metal de kaliteli çok çok az grup varsa death, black metal de aynı, büyük çoğunluğu çöplük, tutup bir de Megadeth ile Metallica ile kıyaslarlar böyle Slayer'ın "kurabiye canavarı müziği" diye dalga geçtiği herifleri. Bilmez de bu adamların büyük çoğunluğu Death, Black metalin falan asıl ilham kaynağı Slayer dır, bir çoğu Slayer takliti olarak çıkmıştır piyasaya, her boku ( death metal için ) Chuck'ın grubu Death'e bağlarlar...

Trash Metal'e sardırmak için abuk sabuk tintirik death, black gruplarını bakın ne kadar hızlı, ökhüüz gibi beaa diye överler falan, bir boka benzemiyor arkadaşım, müzik bile denmez, haberin yok. Trash Metal gibi efsane albümler, gruplar çıkarmış bir türle kıyasladığınız şeylere bak...

Slayer dan hızlı ve aşırı olacaz diye zçp batıran yığınla grup, başka da bir halt değil.

Ulan poser dediğin adamlar zamanında, 1991'e kadar metal dünyasındaki poser lara edilmiş en büyük küfürdü be, en sert, tavizsiz duruşu sergileyen 3 5 gruptan biriydi, poserların, imaj dan başka bir haltı düşünmemenin müziklerini övüyorsunuz, gruplarını, her yerleri abartı makyajlar abuk sabuk aşırı kılık kıyafet ile donatılmış gruplardır poser lar, kelimenin anlamını öğrenin önce. Sözüm ona sertiz ayağı yapmaktır poserlık, bütün olayları iğrenç, kalitesiz klipler çekmek olan, gerçekte sunduğu kakaladığı imajın çeyreğini bile içinde taşımayan Cradle of Filth gibi gruplardır poser olanlar.

Metal dünyasını bu yapmacıklıktan kurtaran gruptur lan Metallica ilk 4 albümü, duruşu, şarkı sözleri ve protest tavrıyla, nasıl efsane oldu sanıyorsunuz siz bu herifler.

( ...And Justice for All'a kadar, sonra mainstream'e yaklaşmaya başladılar müzikal olarak konuşacaksak ) Bu "samimi" zannettiğiniz adamların çoğu yaptıkları türün "gereği" olarak o yapmacık havayı taşıyan poserlardır. Korn'a zamanında sözüm ona bok atan, samimiyetsiz demeye getiren ama poser'ın önde gideni kendisi olan Marily Manson dır. ( yetenekten bahsetmiyorum, gayet sağlam şarkıları vardır ve sesi de canavardır )

Bomboş şarkı sözleri, bom boş temalar, bom boş besteler, bom boş imajlar, bütün bunlar poserlık değil, ha Metallica poser, dinleyen poser...

Metallica dinleyen zevkli adamdır arkadaşım, bu kadar basit.

Kaliteli metal dinlemek istiyorsan git Manowar dinle, İron Maiden dinle ( Trash harici ) abuk abuk gruplarla vakit kaybedeceğine.

Derler ki utanmadan bir de caaanım metal müzik çok ilerledi, Metallica ya saygıdan millet yani, yoksa yeteneksizler, ulan müzik fakiri adamlar, James'in And Justice For All albümünde yaptığının çeyreğini yapsınlar baş tacı edersiniz. Mustaine ve Hetfield'ın riff yazmada ki yeteneğini bile fark edemeyen, bu konuda genel geçer görüşlerden bile bi haber adamlar sırf sözüm ona teknik üstünlükten ötürü ortalama metal gruplarını bu heriflerle kıyaslarlar bi de...

Beste arkadaşım beste, neden bir ...and justice for all şarkısı, bir orion, bir holy wars, bir tornado bir hangar efsanedir en ufak bir fikrin var mı? Aynı akora bin beş yüz kere deli deli basan heriflerin groove yoksunu, muting yoksunu, ritm duygusu yoksunu bktan rifflerini beğenirler de James'e söz ederler falan...

Bir grubun müziğinde önce uyuma bakılır arkadaş, beste yeteneğine bakılır, tarz başka bir şey, bütün türlerin iyisi var kötüsü var, zevksiz adamla tartışmayacaksın.

Vokal diye hiç bir yeteneği olmayan habire, durmadan brutal, scream takılan herifleri vokal sananlara, iki vokal duysun kulağınız, Jonathan Davis...

Bu adamların paylaşıp durduğu bön bön hede hödö metalinden çok daha metal benim kitabımda.

Hayvan gibi Metallica konserleri paylaştım adamlara, 1985-1993 arasından, canavar gibi herifler bildiğin, kenarına bile gelmez bunların dinlediği heriflerin ne enerjisi ne beste kalitesi ne sertliği ne bir şeyi boş boş konuşuyorlar, boktan boktan şeyleri Metallica ile kıyaslıyorlar falan.

...Kişisel Uyarı...

...Arkadaşım bakın bana daha fazla alıntı yapmayın, başlatmayın ergenliğinizden de müziğinizden de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 4 Şubat 2014; 17:23:45 >

• Beyler yanlış anlaşılmasın BFMV, Avenged Sevenfold, Trivium Nu-Metal değildir. Disturbed ise ilk yıllarında bazı şarkılarında Nu-Metal yapmışlardır ve Disturbedin birçok fanları vardır buna ben dahil olmak üzere birde disturbedin solisti David Draiman Device adlı yeni bir grup kurmuştur.Ayrıca Avenged Sevenfoldu 5-6 yıldır dinliyordum fakat son dönemde cidden poserlaştı.Bana kalırsa A7X,BFMV,Trivium,Disturbed, Atreyu, All that Remains,MASTODON ve IN FLAMES i ayırt etmeden mutlaka dinle mutlaka dinle

Nu-Metale gelirsek Benim size önerim.

Coal Chamber, Static-X ve Korn dur. Coal Chamber 2-3 şarkısı vardır grup olarak çok az şarkıları vardır ve grubun solisti DevilDriveri kurmuştur. Static-X şu anki yıllarda etkin değildir ama hem Endüstriyel Metal hem Nu-Metal hem EvilDisco metal yaparlar. Bu 2 grup ve birkaç grup dışında Nu-Metal çöptür açıkçası.Ve Nu-metal aslında New Metaldir yani Nu nun başka anlamı yoktur. İsteyen isim babasını araştırabilir.

DevilDriver Nu metal değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaripKing -- 4 Şubat 2014; 0:45:00 >

• Sâlim kullanıcısına yanıt
    Acceptin kill the paini bayağı güzelmiş, diğeri sıradan geldi. Erotomania zaten şahane. In flamesleri beğenmememin sebebi de vokaller, benim için vokaller de hoş olmalı, sana duyguyu vermeli, öyle dümdüz bağırınca duygu ölüyor bence. Gene de sağolasın hocam tavsiyeler için.
  • Ya arkadaş daha da bir şey yazmayayım diyorum ama şu urazs kadar fanboyunu görmedim ya, bak dediği lafa bak "kenarına bile gelmez bunların dinlediği heriflerin ne enerjisi ne beste kalitesi ne sertliği ne bir şeyi boş boş konuşuyorlar" bu lafı Nevermore gibi bir grup için söylüyor, bunun fanboyluktan başka ne açıklaması olabilir ki? Tarja'nın paylaştığı gorgoroth mudur nedir o beni ilgilendirmez, paylaştığı diğer şeyler de, hayatımda 1 şarkısını bile dinlemedim adamların, o gruba bu lafı söyleyebilirsin de Nevermore için böyle bir şey yazman ne kadar zevksiz ve fanboy olduğunu gösterir, bir de laf yapma burada 18 yıldır rock-metal dinliyorum diye, istiyorsan 40 yıl dinle, fanboyluğundan kurtulmadıkça ne önemi var? Gitmiş I, Voyager'a sertlik konusnda boktan bir korn şarkısının yanına yaklaşamaz diyor, korn nedir yahu? Kabahat bende arkadaş, ben niye kornla Nevermore'u karşılaştırıyorsam, ne gerek var yani? Böyle adamlar Nevermore gibi bir kaliteyi haketmiyor zaten, Warrel Dane'in vokali ile James Hetfield'ın vokalini karşılaştıran, hatta ballad konusnda James'e yaklaşamaz bile diyen bir adamdan ne beklenir zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

Ya arkadaş daha da bir şey yazmayayım diyorum ama şu urazs kadar fanboyunu görmedim ya, bak dediği lafa bak "kenarına bile gelmez bunların dinlediği heriflerin ne enerjisi ne beste kalitesi ne sertliği ne bir şeyi boş boş konuşuyorlar" bu lafı Nevermore gibi bir grup için söylüyor, bunun fanboyluktan başka ne açıklaması olabilir ki? Tarja'nın paylaştığı gorgoroth mudur nedir o beni ilgilendirmez, paylaştığı diğer şeyler de, hayatımda 1 şarkısını bile dinlemedim adamların, o gruba bu lafı söyleyebilirsin de Nevermore için böyle bir şey yazman ne kadar zevksiz ve fanboy olduğunu gösterir, bir de laf yapma burada 18 yıldır rock-metal dinliyorum diye, istiyorsan 40 yıl dinle, fanboyluğundan kurtulmadıkça ne önemi var? Gitmiş I, Voyager'a sertlik konusnda boktan bir korn şarkısının yanına yaklaşamaz diyor, korn nedir yahu? Kabahat bende arkadaş, ben niye kornla Nevermore'u karşılaştırıyorsam, ne gerek var yani? Böyle adamlar Nevermore gibi bir kaliteyi haketmiyor zaten, Warrel Dane'in vokali ile James Hetfield'ın vokalini karşılaştıran, hatta ballad konusnda James'e yaklaşamaz bile diyen bir adamdan ne beklenir zaten.
    @ShaG

Sildim hepsini ne yazdıysam, sinirlerim kaldırmıyor, yazma arkadaşım bana artık, okuduğunu anlamıyorsun etmiyorsun. Senin sevdiğin grubu mu kastetmişim, yoksa Korn'a sert değil demene takılmış sonra da başka gruplara, belli bir tarza mı giydirmişim bir sonra ki cümlede? Buradan olmuyor, boş boş dalga geçmelerine cevap vermekten sıkıldım, kendince alaylarından sıkıldım, karşıma geçip etme şansın varsa, edebilirsen, istersen, bu sözlerini o şekilde söylersin, buradan daha fazla yazma bana, ben de sana.

Daha bir kere senin hakkında forumda alıntı yaparak ya da yapmayarak şöyle böyle demedim, artık tak ettirdin. Yok fanboy, yok kör, yok böyle adamlar, şöyle adamlara Nevermore çok gelir, sen ne yazdıysam üstüne alıp alıp bu tarz mesajlar attın. Yeter arkadaşım, çok dertliysen buradan yazma artık.

Ben Korn'u çok severim, bilmiyorsun belli, rock tarihi açısından da çok önemli bir gruptur, kendi janrını yaratmış, kitleleri sürüklemiş bir gruptur, o dönemleri görmedin, hakaret ediyorsun cevap vermiyorum, çok sevdiğin Nevermore'a tek kelime etmedim zerre beğenmememe rağmen.

Ha diyorsan ki hala KORN gibi BOKTAN grubun lafı mı olur Nevermore'un yanında, aç oku derim bende sana, Korn'un ne kadar çok gruba ilham kaynağı olduğunu, kendi türünün en iyisi olduğunu, pek çok albümünün yaratıcılıkları, deneysellikleri, "sertlikleri" içtenlikleri ve basit yapılarına rağmen ne kadar çarpıcı ve güçlü olduğu için övüldüğünü, gerçek müzisyenler tarafından ne kadar da ciddiye alındığını oku.

Teknik de teknik diyen metal fanları, Satriani'nin Korn dan ilham aldığını ( yayınlanmış bir albümü öncesi yapılan röportaj ) söylediğini bilmiyor muhtemelen.

Senin boktan dediğin adamlar, sert müziğe, agresif müziğe hayat öpücüğü verdiler 90 larda. Korn abuk metal gruplarının çoğunun yaptığı gibi fantastik şeylerden değil, gerçeklerden, çocuk şiddetinden, istismarından, cinsel saldırılarından bahsetti her albümünde, son derece cesur bir grup oldu her zaman Korn, taklit edilen, örnek alınan oldu kendi janrında.

Hakkında birşey bilmediğin gün gibi açık olan bu kadar önemli bir gruba "boktan" demişsin.

Yazma artık sende bana, bende sana yazmayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 4 Şubat 2014; 2:23:22 >

• urazs U kullanıcısına yanıt
    Bir kere ben metallicayı ne bir death grubuyla ne de black grubuyla kıyasladım, zira iki türü de dinlemiyorum ayrıca kendime yancı aradığım falan yok, zaten Tarjayı diğer konuda en çok eleştirenlerden biri bendim, niye bana destek çıkmasını isteyeyim? Şu şarkıya gaz olmayan, tempodan bihaber, enerji birikiminden bihaber demen de çok komik ve cehalet kokuyor, Good God'un neresini enerjik, tempolu (voyager temposuzmuş ya) bulduğunu anlamadım, rifflerde o ince notayı basınca ya da adam saçma sapan bağırınca gaza geliyorsun, "of ulan, ne kadar sert" diyorsun sen heralde. Ayrıca kornu beğenmemekle müzik tarihinden ve yaratıcılıktan anlamadığım çıkarımını nasıl yaptın anlamadım, müzik tarihiyle de rock-metal tarihini bir mi tutuyorsun o da ayrı konu. Ayrıca müzik kötü olduktan sonra istediği kadar yaratıcı olsun umrumda değil. Bana hödük metal dinliyorsun diyen adama bakar mısın, gelip buraya yazıyor dünyanın en iyi 5 albümünden biri master of puppetsmış kesinlikle, en iyi metallica, megadethmiş. Dinlediğim gruplardan sadece birini, Nevermore'u, bilerek nasıl hödük metal dinlediğimi anladın o da ilginç. Nevermore'u azcık dinlesen böyle konuşamazdın zaten, gerçi o gözlüklerle bütün albümleri 10ar kez dinlesen de fikrin değişmezdi. Ayrıca ben efendi efendi yorum yazarken bu sokak ağazı nedir ona da anlam veremedim, eleştirilecek bir şey görürsem eleştiririm kardeşim, sana mı soracağım neyi eleştireceğimi? Laflara bakar mısın ya, "yüzüme söylicen o lafları arkadaşım, klavye artizleri, artiz, laflarını yedirirm sana". Adam gibi cevap veremeyince hemen sokak muhabbetine çevirmişsin, forumda tartıştığın bir insana şu lafları söylemen acınası doğrusu, bir de bu laflarını gören de sana küfrettim sanır ha, dinlediğiin bir grubu veya senin eleştirmem niye bu kadar ağır geldi anlamadım, eleştiri kaldırmayı öğrenin azcık ya, eleştirilmek istemiyorsan git forumdan arkadaşım, öyle "gel yüzüme söyle" falan çok çocukça laflar. Ayrıca değişik insan, senle niye dalga geçeyim ben, nerede dalga geçtim göstersene? Eleştirmeyle dalga geçmeyi aynı mı görüyorsun sen, yazık. Senin gibi seviyesi düşük biriyle daha da tartışarak vaktimi kaybetmem, bir daha açmamak üzere blockluyorum seni, sen devam böyle, korn metallica süper gruplar, diğerleri hödük, pü kaka.
    Edit: Şimdi yaptığın editi gördüm, seni alıntılamıyorum diyorsun ama yazdığın mesajda benim mesajımda geçen bir kısmı copy paste yapmışsın, bu durumda "alıntı" yapmadın diye cevap vermeyecek miyim? Sen şu lafları yazana kadar ben korna ne laf etmişim, ben kötüledim mi? Sadece o kadar da agresif değil dedim, bunun nesi kötülemek? Kornu eleştirmek gibi bir niyetim falan yoktu ama yazdığın yorumları görünce öyle sert sözler kullandım. Benim başkalarının düşüncelerini okumaya ihtiyacım yok, benim için önemli olan beğenip beğenmememdir. Ayrıca orada "boktan" dediğim korn değildi, şarkıya boktan dedim. Ben blokluyorum, daha yazmayacağım zaten, sen de yazmasın umarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaG -- 4 Şubat 2014; 2:34:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ShaG kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, eğer güzel bir şeyler bulursam seninle de paylaşırım
  • Ne menem birşeysin arkadaş, cahil de, seviyesiz de, aklınca "kibar kibar" yığınla hakaret et günlerdir sözüm ona eleştiri kisvesi altında sonra mesajı şikayet et adam gibi cevabını alınca. İnsanları "cehalet kokuyor, seviyesiz, acınası haldesin" gibi laflarla tahrik et sonra da seviyeden bahset.

...Ya arkadaş daha da bir şey yazmayayım diyorum ama şu urazs kadar fanboyunu görmedim ya, bak dediği lafa bak "kenarına bile gelmez bunların dinlediği heriflerin ne enerjisi ne beste kalitesi ne sertliği ne bir şeyi boş boş konuşuyorlar" bu lafı Nevermore gibi bir grup için söylüyor, bunun fanboyluktan başka ne açıklaması olabilir ki? Tarja'nın paylaştığı gorgoroth mudur nedir o beni ilgilendirmez, paylaştığı diğer şeyler de, hayatımda 1 şarkısını bile dinlemedim adamların, o gruba bu lafı söyleyebilirsin de Nevermore için böyle bir şey yazman ne kadar zevksiz ve fanboy olduğunu gösterir, bir de laf yapma burada 18 yıldır rock-metal dinliyorum diye, istiyorsan 40 yıl dinle, fanboyluğundan kurtulmadıkça ne önemi var? Gitmiş I, Voyager'a sertlik konusnda boktan bir korn şarkısının yanına yaklaşamaz diyor, korn nedir yahu? Kabahat bende arkadaş, ben niye kornla Nevermore'u karşılaştırıyorsam, ne gerek var yani? Böyle adamlar Nevermore gibi bir kaliteyi haketmiyor zaten, Warrel Dane'in vokali ile James Hetfield'ın vokalini karşılaştıran, hatta ballad konusnda James'e yaklaşamaz bile diyen bir adamdan ne beklenir zaten...

Bu senin mesajın değil mi, durduk yere attığın mesaj değil mi sana HİÇ BİR SÖZ söylenmemişken.

Bundan sonra troll mode on, bu tarz arkadaşlara böyle yazıcan...

Senin nevermore'una denmedi o laflar, death-black dinleyip de Metallica da grup mu yea artizliği yapanlara dendi, ( doğru ya şimdi verdiğin cevapta sende o güruha girdin ) Nevermore'unun adı bile geçmedi, genel olarak yazıldı sen üstüne aldın ama seninde sevdiğin grubunda farkı yok o kafadan. Ha madem çok istiyorsun senin grubuna da diyeyim o zaman, ne o bahsettiğin adamın vokali, ne o kendince aşmış zannettiğin grubun besteleri Metallica'nın ilk 5 albümünün kıyısından köşesinden geçemez, oldu mu güzel kardeşim, rahatladın mı?

Korn ne Nevermore'un yanında demişsin, Nevermore kim lan Korn'un yanında, Metallica'nın yanında, ne etkisi olmuş, neyi değiştirmiş, kültürel ve müzikal anlamda etkisi ne, yeni, farklı, yaratıcı ne yapmış, klibe gel, tipe gel vokalin, Ozzy çakması, bu mu len senin Metallica dan üstün gördüğün grup, kuru gürültü, en iyi şarkılarından biri buysa vah haline senin çok sevdiğin bu grubun, bom boş müzik başka da bir halt değil, solosu da berbat, ritmleri, bridge bölümleri, geçişler de berbat. Riffler de zerre yaratıcılık yok, geçiş yok adam gibi, tempo denen şeyden eser yok, ritm duygusu yok, aynı riff 20 kere tekrarlanıyor habire, ulen Metallica'nın yığınla şarkısında şu şarkının rifflerini ezip geçecek yığınla riff var. Böyle monoton, ruhsuz şeyleri "sert müzik", kaliteli metal zannediyorsun.

Buram buram yapmacıklık, poserlık akıyor vokalin her yerinden, ahah adam bunlara çok iyi, çok kaliteli müzik diyor ya. Yav tabi Chris Broderick ne yapıyor allah aşkına Megadeth de madem, dönse ya nevermore'a, bestelerin kalite farkı kıyaslanmaz bile Megadeth ile çünkü, herifte gayet farkında, yeteneğini bir efsane de sürdürmeyi tercih ediyor.

Ulan bizim Pentagram'ın çok daha iyi şarkıları var senin şu nevermore undan. Bu sana sert mi geliyor cidden?

Yazık lan... Aç iki Slayer dinle kendine gel. One Thousand İnThe Eastland, İn Esir Like An Eagle şu şarkıdan bariz daha kaliteli, Murat İlkan daha sağlam bir vokal i, voyager mış... Şu şarkı halt etmiş İn Esir Like an Eagle'ın yanında, klibine gülmekten bir hal oldum, triplere bak vokalin, modele bak, inanılmaz monoton riffler, 40 saniye aynı riff'i çalan iki gitarist, abuk sabuk bir solo, çok kaliteli dediğin vokal bu mu len?

Metal böyle olur kardeşim, bu tarz metalde sert ve agresif şarkı nasıl yapılır ders niteliğinde şarkı sana... Bu adamlar şu ülkede değil de bir İngiltere de çıkmış olsalardı zamanında, bir ABD de, senin Nevermore undan çok daha iyi yerdelerdi.

Vere vere verdiğin şarkı İ, voyager, bu mu len, bu şarkıyla mı Metallica dan Megadeth den üstün görüyorsun, Korn kim diyorsun?

Nevermore'u haketmiyor muşum, neyini dinleyim zaten bom boş müzik, eksik kalsın.

Adam şu herifin vokalini bir And Justice For All Hetfield'ından üstün tutuyor, Black album Hetfield'ından üstün tutuyor, lan yürü git bi Garage İnc double albümünü dinle, vokal duysun kulağın, aç bi No Leaf clover dinle. Ses rengi bi halta benzemeyen bin tane benzeri olan, sırf tenor diye bi halt zannettiğin adamın vokalinin adı bile anılmaz cidden metal den anlayan insanların içinde, sana gülerler asıl, sonradan olma tırt metalciler sizi.

Yazık lan adamların Metal müzik ilerledi caanım, Metalika Megadet falan hep ilk oldukları için seviliyor deyip de gelişen Metal müziğe verdikleri örneklere bak a.q. Gorgoroth, Nevermore...

Maşallah çok ilerlemiş hakkaten.

Metal entelliği yaptığın grup bir Manowar bir İron Maiden, Ozzy falan olsa da bari saygı duysam iki, verdiği örneğe bak adamın Metallica, Megadeth gibi gruplardan üstün gördüğü... Cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorsunuz, kalite algısı Nevermore adamın, i voyager, benim dinlediğim gruplara saydırıyor...

Pentagram ile silip atıyorsun heriflerin en sağlam şarkılarından biri denen şarkıyı...

Günlerdir yaptığın beni kışkırtmaya çalışmak, aldın cevabını haden yallah...

Senin gibi kibar feyzo modunda inceden hakaret edeceğime kurnaz kurnaz, sokak ağzıyla konuşurum daha iyi.

Sende anca şikayet edersin.

Bir de utanmadan EFENDİ EFENDİ yazdım ben hep diyor, bu mu len senin efendiliğin.

İnsanlarla adam gibi konuşmayı, durduk yere ukalalık yapmamayı öğreneceksin önce, benim bu üslupla yazdığım 4 senede 2. adamsın sen, benim seviyem bu değil, senin gibi laf ebeliği yapanların hakettiği bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 5 Şubat 2014; 1:35:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

quote:

quote:

Bence sen nickinden utan dostum. Bak seni severim bilirsin, forumdaki sevdiğim sayılı kişilerdensin fakat disturbed ile metallicayı bir tutman acayip saçmalık.

nickimden utanıcak bir şeyim yok tarja turunen i dinliyorum.

bende seni severim

ama disturbed ile metalika yı karşılaştırmak disturbed e hakaret olur orda haklısın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende seni severim

ama disturbed ile metalika yı karşılaştırmak disturbed e hakaret olur orda haklısın.

bişey sorucam sana?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gustave Flaubert

quote:

quote:

quote:

quote:

bende seni severim

bişey sorucam sana?

özelden sor knk

• Konu başlığı Nu Metal, bende ona uygun şarkılar atıyorum dinlemek isteyene.

Sağlam Korn şarkıları...

[DHTUBE=] Kendi tarzlarında çok güzel coverlamışlar;
    [DHTUBE=]

En büyük hitleri de budur, direk bir numaraya yerleştiler bu şarkı ve follow the leader albümüyle listelerde.

Bu tarz müzik için bu çok büyük başarıdır.

Hatırlıyorum, dönemin tavizsiz metalcisi Güven Erkin Erkal dahi programında kayıtsız kalamamıştı ve klibini yayınlamıştı bu şarkının.

Ahah birde küçük detay, Güven bey o zamanlar Metallica'yı eleştiriyordu habire hatırlıyorum, yıl oldu 1999, bi baktım 3 kişi yanımda kendisi, Metallica konserinde önlerde...

Metallica böyledir işte, nefret edersin, bozdular dersin, geldi mi de koşa koşa gidersin.

Metal seven arkadaşlar, metal müzikle başlıyor çoğumuz bu işlere, ömrümün 5,6 senesi her türlü metal müziği dinleyerek geçti, kimisini zerre sevemedim direk pas geçtim. Açık olun bu tarz müziklere de, en hızlı, en extreme olmaya çalışan müzik en iyisidir diye bir şey yoktur.

Düşünülenenin aksine sertlik de, adrenalin de daha yüksek dozlarda ve samimi şekillerde verilebilir klasik metal harici türlerde, punk, grunge, hardcore, nu metal tarzlarında başka başka sertlikler bulabilirsiniz ve çok da hoşunuza gidebilir.

Bu şarkıda Jonathan Davis'in vokali çok güzel.

Queen of The damned soundtrack'i için yazdığı şarkının orjinal hali, diğerini Disturbed söylüyor, Jonathan aralarda vokal yapıyor, o versiyonu da çok güzel., buyrun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 4 Şubat 2014; 18:09:41 >

• Bakın o kadar yıldır metal dinliyorum In Flamesin Vokali gerçekten duyguludur bakın isterseniz

Dahada var

• Şimdi ben bir açıklama yapayım. Konu başlığı Nu-Metal le ilgili fakat herkes affedersiniz yok o grup kötü, yok bu grup iyi, yok Metallicamı dinlenir vs. vs. birşeyler yazılıp durmuş. Yahu arkadaşım beğenmiyosan beğenmiyosun tamam uzatmaya ne gerek var senin beğenmedin bir grubu diğeri beğenebilir ve dinleyebilir. Nu-Metal'le zaten pek alakam yoktu, Korn'un bir kaç şarkısını dinliyordum ve biraz başka gruplarada baktım. Fakat diğer gruplar fazla iyi değil.(Slipknot ve Disturbed dışında.) Korn'unda fazla şarkısını bilmiyordum hocam sağolasın. Güzelmiş bu parçaları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchAngelMichael -- 4 Şubat 2014; 19:37:04 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.