Şimdi Ara

Bi' Bakın Hele, Nu-Metal le İlgili Sorularım Var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nu-Metal dinlemem ama bizim sınıftan biri dinliyordu Nu-Metal. Bende merak ettim bi' bakınıyım şu Nu-Metal gruplarına dedim. Limp Bizkit, Linkin Park felan varmış bu türde müzik yapan. Biraz dinledim ama yok yav, metal değil bunlar sanki. Özelliklede Limp Bizkit. Şarkılarına baktım da Rap mi yoksa Metal mi bi' türlü anlayamadım. Peki dostlar sizin Nu-Metal hakkında düşünceleriniz neler?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bi' Bakın Hele, Nu-Metal ile İlgili Sorularınız Var

Nu-metal, 1990'ların sonlarında ve 2000'lerin başlarında ortaya çıkan ve metalin sertliğini hip-hop'un ritmik öğeleriyle harmanlayan bir müzik türüdür. Nu-metal grupları sıklıkla rap vokaller, çarpıcı gitar rifleri ve ağır davul vuruşları kullanır.

Poser Ne Demek Metal?

"Poser", metal müzik topluluğunda gerçek hayran olmadığı halde öyle davranan bir kişiyi tanımlamak için kullanılan aşağılayıcı bir terimdir. Poser'lar genellikle metal müziğin modası veya görünümüyle ilgilenir, ancak gerçekte müziğin kültürel değerlerine veya tarihçesine aşina değildirler.

Nu-metal'in popülaritesi arttıkça, bazı insanlar nu-metal hayranlarının poser olup olmadığını sorgulamaya başladı. Nu-metal'in metal müziğin gerçek özünü yansıtmadığına ve türün orijinal değerlerini sulandırdığına inananlar, nu-metal hayranlarını poser olmakla suçladı.

Bununla birlikte, nu-metal'in gerçek metal olduğu konusunda bir fikir birliği yoktur. Bazıları nu-metal'i metal müziğin bir alt türü olarak görürken, diğerleri onu tamamen farklı bir müzik türü olarak kabul etmektedir. Sonuçta, nu-metal'in metal olup olmadığına inanmak her bireyin kendi görüşüne kalmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nu-metalin başındaki nu takısı olumsuzluk eki zaten. "Metal olmayan" demek oluyor. Metal çakması yada başka bir deyişle
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForForever

Nu-metalin başındaki nu takısı olumsuzluk eki zaten. "Metal olmayan" demek oluyor. Metal çakması yada başka bir deyişle

Şimdi baktım Slipknot ve Korn'da Nu-Metal yapıyolarmış ama bunlar hiç Linkin Park'a veya Limp Bizkit'e benzemiyor? Nasıl bişey ya bu Nu-Metal
  • Nu-metal bana hep metal müzik yapılan enstrumanların kullanıldığ hip-hop/rap gibi gelmiştir, bir türlü de ısınamamışımdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastInside

quote:

Orijinalden alıntı: ForForever

Nu-metalin başındaki nu takısı olumsuzluk eki zaten. "Metal olmayan" demek oluyor. Metal çakması yada başka bir deyişle

Şimdi baktım Slipknot ve Korn'da Nu-Metal yapıyolarmış ama bunlar hiç Linkin Park'a veya Limp Bizkit'e benzemiyor? Nasıl bişey ya bu Nu-Metal

Nu-Metal zaten özellikle bir tür değil. Yani popun rapin veya benzerlerinin içine metalik bir hava katmaktan öte değildir. Slipknot biraz thrash metale kaçıyor ama gerisi metalle alakasız bir nevi.

• Nu-metal dandik müziktir, kulak zevki olan adam dinlemez. Ha nu-metal gruplarının güzel şarkıları yok mudur, vardır. Ama 3'ü 5'i geçmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sâlim

Nu-metal dandik müziktir, kulak zevki olan adam dinlemez. Ha nu-metal gruplarının güzel şarkıları yok mudur, vardır. Ama 3'ü 5'i geçmez.

Son noktayı koymuşun hocam. Bende öyle düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nu-metal metal'in yüz karasıdır, nerde poser nu-metal dinler
  • Nu metal metalle tanışık olmayanların metale geçiş aşamasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çöp. Slipknot, linkin park ve türevleri öncüsüdür. Onlar olmasaydı şu an sagopa, 50 cent dinlerdim hala. Onlardan başlanıp, metallica, ordan da metale geçiliyor genelde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zevk meselesi bu bende def leppard la başladım metal dinlemeye daha sonra nu metal e geçtim bendeki müzik zevki daha çok uyuşturucu gibi death metal veya thrash metal kesmemeye başladı 2-3 senedir nu-metal dinliyorum genellikle slipknot bu son 6-7 aydır slipknotta kesmiyo deathcore dinliyorum ama nu-metalin yerini tutmuyo
    benim kafamı deli gibi sallamam lazım metal dinlerken o da sadece slipknotta oluyo

http://www.youtube.com/watch?v=0ENAN6JTQR0

• quote:

Orijinalden alıntı: LastInside

Nu-Metal dinlemem ama bizim sınıftan biri dinliyordu Nu-Metal. Bende merak ettim bi' bakınıyım şu Nu-Metal gruplarına dedim. Limp Bizkit, Linkin Park felan varmış bu türde müzik yapan. Biraz dinledim ama yok yav, metal değil bunlar sanki. Özelliklede Limp Bizkit. Şarkılarına baktım da Rap mi yoksa Metal mi bi' türlü anlayamadım. Peki dostlar sizin Nu-Metal hakkında düşünceleriniz neler?

Korn der geçerim, gerçi Korn'a Nu Metal de denmez, Korn Korn dur birader.

Jonathan Davis'in vokalleri yeter. Davul ve bas kullanımını ve tuhaf atmosferik etkiler bırakan gitar efektlerini çok severim.

Korn konserine gitmiştim 2004 tü sanırım, tek kelimeyle müthişti.

Bu aralar şu şarkısını dinliyorum;

İlk zamanlarından örnekler vermek gerekirse;

Türkiyedeki konsere bununla girmişti manyaklar, yanımda kuzenim vardı, dedim kuzen geliyor musun ben en öne geçerim aga, adam mırın kırın etti dedim ben gidiyorum valla, yardıra yardıra kavga dövüş en öne geçtim ilk şarkı bitmeden, dehşet konserdi.

Korn, Life is Peachy, Follow The Leader, İssues, Untouchables kesinlikle çok iyi albümler.

Diğer grupları bilmem de KORN'a ÇÖP diyen varsa gidip bön bön death metal'ini dinlemeye devam etsin, Korn özel bir gruptur.

Nu Metal falan sevmiyorum açıkçası, ama Korn en sevdiğim gruplardandır, net.

• arkadaslar poser demis fakat metaliqa da en az onlar kadar poser bir grup.

ben disturbed dinliyorum pek nu metal sayılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

arkadaslar poser demis fakat metaliqa da en az onlar kadar poser bir grup.

Disturbed metalcore olmuyor mu? Bana metalcore hakkında bilgi vercek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polydos

quote:

Orijinalden alıntı: Tarja Turunen

arkadaslar poser demis fakat metaliqa da en az onlar kadar poser bir grup.

Disturbed metalcore olmuyor mu? Bana metalcore hakkında bilgi vercek var mı?

internetten bakabilirsin.

grular bullet for my valentine a7x slipknot trivium...

disturbed bence metalcore değil.
  • Linkin Park nu-metal grubu değil şuan populer müzik yapıyorlar.Nu-metal rap ile metal karşımı gibidir bkz. slipknot - eyeless

• Şu herif kadar yaşayarak söyleyen bir tane adam yok be... Sesini sonuna kadar açın, içi ürperiyor insanın.

Yok neymiş poser mış bu adamlar da bıdı bıdı, yok metal değilmiş falan. Ya arkadaş müzikte samimiyete bakarım ben, tarza bakarım, birbirinin kopyası binlerce boktan metal grubundan her açıdan çok daha önemli, başarılı ve sağlamdır Korn.

Sürat eşit değildir sertlik, sağlamlık, Korn son derece sert, agresif bir gruptur, zibilyon tane zerre etki bırakmayan death, black grubundan falan çok daha serttir, müzikleri samimi çünkü, jonathan davis gibi bir herife sahipler. Poser arıyorsanız metal camiasına bakacaksınız arkadaş, sağlam gruplar, samimi ve gerçek gruplar tek tük, çoğu da zaten eski tüfekler.

Bu adamların müziğinin içine girmeden albümlerini dinlemeden boş beleş yurdum insanı kafası ile SALT klasik trash ya da speed trash tarzına benzemiyor diye, farklı diye burun kıvıran adamlar bu heriflerin değerini fark edemiyor.

Kendi tarzını yaratıp, bu kadar sağlam arkasında duran ve yıllardır sayısız gruba ilham olan bir gruptur Korn.

Sert seven arkadaşlar şunu bir önyargısız sesi adam gibi açarak dinlesinler misal...

[DHTUBE=]

Ufak ufak sevmeye başladınız mı, başka bir bok kesmiyor benden demesi. O funk, hip hop, metal, grunge altyapı, üzerine manyak oğlu manyak vokaller, groove'un alası vardır Korn da, sevene.

Sesine kurban olun ulen J. Davis'ın!

Deli bir Megadeth, Metallica, Slayer, Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana sever olarak hastayım bu heriflere ben.

Şu yukarıdakilerin hepsi aynı gün tek bir organizasyona gelseler ( Nirvana hariç tabii haliyle ) ve bir de sadece Korn olsa aynı gün başka bir yerde, bir saniye düşünmem lan, direk Korn'a giderim, o derece. 2005 te en öndeydim, yok böyle birşey, Head de yoktu o zaman grupta ona rağmen.

• Türlere niye bu kadar takılıyorsunuz ki hoşunuza gidiyorsa dinleyin.
    Hele konudaki bazı yorumlara kahkaha attım yok Metal'in en alt dalıymış, yok çöpmüş, yok Nu-metal'ciler Poser olurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Şu herif kadar yaşayarak söyleyen bir tane adam yok be... Sesini sonuna kadar açın, içi ürperiyor insanın.

Yok neymiş poser mış bu adamlar da bıdı bıdı, yok metal değilmiş falan. Ya arkadaş müzikte samimiyete bakarım ben, tarza bakarım, birbirinin kopyası binlerce boktan metal grubundan her açıdan çok daha önemli, başarılı ve sağlamdır Korn.

Sürat eşit değildir sertlik, sağlamlık, Korn son derece sert, agresif bir gruptur, zibilyon tane zerre etki bırakmayan death, black grubundan falan çok daha serttir, müzikleri samimi çünkü, jonathan davis gibi bir herife sahipler. Poser arıyorsanız metal camiasına bakacaksınız arkadaş, sağlam gruplar, samimi ve gerçek gruplar tek tük, çoğu da zaten eski tüfekler.

Bu adamların müziğinin içine girmeden albümlerini dinlemeden boş beleş yurdum insanı kafası ile SALT klasik trash ya da speed trash tarzına benzemiyor diye, farklı diye burun kıvıran adamlar bu heriflerin değerini fark edemiyor.

Kendi tarzını yaratıp, bu kadar sağlam arkasında duran ve yıllardır sayısız gruba ilham olan bir gruptur Korn.

Sert seven arkadaşlar şunu bir önyargısız sesi adam gibi açarak dinlesinler misal...

[DHTUBE=]

Ufak ufak sevmeye başladınız mı, başka bir bok kesmiyor benden demesi. O funk, hip hop, metal, grunge altyapı, üzerine manyak oğlu manyak vokaller, groove'un alası vardır Korn da, sevene.

Sesine kurban olun ulen J. Davis'ın!

Deli bir Megadeth, Metallica, Slayer, Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana sever olarak hastayım bu heriflere ben.

Şu yukarıdakilerin hepsi aynı gün tek bir organizasyona gelseler ( Nirvana hariç tabii haliyle ) ve bir de sadece Korn olsa aynı gün başka bir yerde, bir saniye düşünmem lan, direk Korn'a giderim, o derece. 2005 te en öndeydim, yok böyle birşey, Head de yoktu o zaman grupta ona rağmen.

Adamlara iyi veya kötü demeyeceğim ama agresif diye paylaştığın müzikler hiç de agresif değil kardeş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ShaG kullanıcısına yanıt
    Dostum şimdi sertlik ve agresiflik tarzdan tarza değişir. Misal bir War Ensemble agresif gelebilir sana Slayer dan, benim için daha çok hızlı bir şarkıdır, şu yukarıda agresif değil dediğin Good God'ı mesela daha sert ve agresif bulurum ben, zevk ve algı meselesi yani. Bu tarz müziği sevmezsin misal gram sert gelmez, agresif gelmez.

Cradle of Filth, Dımmu Borgır, Manowar, eskilerden ( az çok benziyor diye ) Sepultura falan, alayı sert ve agresif değil benim için, zerre samimiyet hissetmiyorum vokallerde ki sert gelsin. Hele hele envai çeşit black ve death grupları, hiç biri sert ya da agresif değil benim için, iki gram gazlayamıyorlar, net diyorum bunu bak. 16 senedir rock metal türevleri dinlerim, bu böyle bende.

Bunlara tek istisna Slayer yine, Tom Araya'nın yorumu çok sağlam. Benim için süratten önce gelen şey sertlik, tokluk, Slayer da vokallerde ve groove modda aksak aksak giden gitarlarda o oturmuşluk olmasa diğerlerinden farkı olmayan bir grup olurdu benim için.

Aynı aksak ritm ve tokluk durumu Metallica ve Megadeth de de var, üstlerine metal grubu tanımıyorum, kim ne derse desin. Zevk meselesi bunlar yani.

Ama Good God'ın sesi sonuna kadar açıp dinledin ve agresif değil diyorsun, J. Davis'ın koptuğu yer hayvan gibi sert ve agresiftir oysa ki. Bütün şarkı o an için birikir, orada patlar. Sonrada önüne gelen taklit etti bu şarkının tarzını, 20 senelik şarkı neredeyse.

Korn oldukça agresif ve sert bir gruptur. Sadece boş beleş agresiflik değildir benim gözümde, kuru gürültü versiyonu için Slipknot'a bakabilirsin. ( bence )

Yığınla grubun düştüğü saçma sapan bir hata var, aman da sert olalım diye, şarkının başından sonuna böğürüp habire gitarlara abanıyor millet, vurgu dağılıyor, etki minimuma iniyor, sertlik için sertlik agresiflik için agresiflik kasan grubu saniyesinde tanırım ve zerre beğenmem bende misal. Bunu bana sorarsan yapıp da hakkını verebilen eski tüfeklerden bi Slayer var, o da Tom Araya'nın vokaller ve aksak ritmler ile koparıyor zaten.

Mevzu şu yani, senin agresiflik ve sertlik algın ne?

Benimkine göre Korn ( bazı şarkıları tabi ) oldukça sert ve agresif bir grup. Slipknot dinledim, olmadı, inandıramadı beni, death, black envai çeşit metal grubu dinledim tek tük şarkılarını şöyle, zerre sarmadı, bak bir örnek vereyim, Metallica'nın en bok atılan albümlerinden bir şarkı misal, Outlaw Torn, canavar gibi şarkı, sert, tok, kütür kütür.

Bana yardıran, abuk scream, brutal vokalli elli tane tintirik metal şarkısı dinlet, yaprak kıpırdamaz bende, kastırdıkları için, şu şarkı alır götürür, bir And Justice For All alır götürür direk.

Korn bir tanedir yav, bir grubun vokali iyi olacak arkadaş, yorumu olacak, yaşayarak söyleyecek.

Zibilyon tane tintirik metal grubundan çok daha agresif ve sert gelir bana Korn, Nirvana, çok daha samimi ve gerçekten "kırık" frontman leri ve besteleri, vokalleri sağolsun. Gitarın hızı o kadar az etkili ki benim için agresiflik mevzu olduğunda...

Bütün olay groove da, aksak ritmde, çok sağlam bir trash örneği için ( sürat değil bu şarkıya o gazı veren ) Holy Wars...

Neyse, müzik zevk meselesidir zaten, herkesin zevki başka başka.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.