Şimdi Ara

Bi alman veya ispanyol ingilizceyi akıcı konuşabiliyorken biz neden konuşamıyoruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce bu ana dilimizle mi ilgili, konuşsak bile çok yavaş konuşuyoruz ve düşünüyoruz ama başka ırktan insanlar bizim gibi konuşmuyor ana dillerine çok yakın konuşuyorlar sizce bu neyle ilgili ?

• Yoo ben gayet akici bi sekilde dusunmeden konusuyorum neden gelliyosun ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun ciddi bir nedeni vardır diye düşünüyorum filolojik bir açıklaması vardır bence.
  • Onu nereden çıkardın?
    Türkler de gayet akıcı bir şekilde konuşabilir...
    Pakistanlılar Hindiler gibi de sırıtmaz aksan üstelik.

Televizyonlarda gördüğün İspanyollarla etrafında yarım yamalak İngilizce konuşan Turkleri kıyaslamıyorsundur umarım.

Almanlara diyecek söz yok zaten... Almanca ile İngilizce aynı dil sayılır, aynı ailedenler, her iki taraf da birbirinin dilini takır takır konuşabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar sömürge
  • Dil ailelerinin yakınlığındandır. Ama gayet düşünmeden konuşmak milletle değil de çok kullanmayla alakalı daha çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thereisnoway

Yoo ben gayet akici bi sekilde dusunmeden konusuyorum neden gelliyosun ki

Genelliyosun diyecektim. Mobilde duzenleme calismiyor
    @citizen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu almanca neymiş böyle ya
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ülkemizdeki İngilizce eğitimi ile yabancıdaki İngilizce eğitimi aynı olmadığı için olabilir mi acaba. kursa giden ya da dili yatkın olan speak şakır şakır

• çünkü biz birbirimizin ingilizcesiyle dalga geçiyoruz.
  • Dil yapısı farklı olduğu için

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki arkadaşa aynen katılıyorum Dil aileleri farklı.Adamlar cümlenin sonunu görmeden yargı yapmıyor ama biz maşallah daha cümle başlar başlamaz çeviriyoruz sonra arkası gelince mal gibi kalıyoruz.En basitinden bir cümlecik söyleniyor ardından Which kalıbı gelince embesil gibi kalan bir çok çevirmen görüyorum televizyonlarda.Eğitim diyecek olan varsa gitsin Japonya ya baksın adamlar eğitimde 1 numara ama bizden kötü ingilizceleri var.
  • Tamamen eğitimle alakalı.
    Tamam dil yakın değilse biraz zor öğrenirsin ama bunun düzgün konuşmayla alakası yok.
    Biz konuşamıyoruz çünkü speaking dersimiz yok.Paso gramer yüklüyorlar bize.Artık ne işe yarayacaksa...İngiltere kraliçesiyle konuşcaz sanki.Ki o bile bize okulda öğretilen grameri bilmiyordur.

3-4 yaşında çocuklar ingilizce konuşuyor.Bu çocuklar gramer mi biliyor?Hayır bu çocuklar dil nasıl öğrenilirse öyle öğrenmiş.Konuşarak.Önce dili öğret gramer öğrenilir sonra.

• Iltalyanca haric butun avrypa dilleri cermen dillerinddn gelir yani ingilizce fransizca almanca galce lehce gibi dolayisi ile de ortak kok sebebiylw kolay ogrenilir. Bir turkmenin turkiye turkcesi gibi

• Çünkü biz Türküz.

• kullanmayla alakalı. dil ailesi hikaye. ayrıca ben de takılırım arada ama bi kere takılmadım turist dedi ki turklere gore iyisin demişti. milletce kotuyuz
  • Hocam bizim dukkanda çalışan bir ağbi vardır vallahi ingilizden daha iyi konusuyodu o derece Ama çoğu kişininki sırıtıyo o konuda haklısın

• Dil yapısının farklı olduğuna katılıyorum. Üstteki arkadaş Japonlardan örnek vermiş, Japonca kulağa garip gelsede bizim dilimiz Japonca'ya yatkın bir dil ama alfabesi çok zor.
  • Eğitimle alakalı değil.Dil yapısıyla ilgili.

İspanyolların,Almanların,Farsların,Hintlerin,Slavların dili bir dilden türemiştir.Proto-Indo-European diyoruz biz buna.

Örnek verirsek:

Türkçe:Adın ne?
    İngilizce:What is your name?
    Almanca:Wie ist dein name?
    Fransızca:Quel est votre nom?
    İspanyolca:Cuál es tu nombre?
    Rusça:Kak tebya zovut?
    Hintçe:Āpakā nāma kyā?

Bu diller,uzun zaman diliminde farklılaştılar.Bu nedenle yapıları aynı.Çekimleri değişimlerden ibaret zaten.Bizler de Japonca,Korece,Moğolca gibi dilleri çok rahat bir şekilde öğrenebiliriz.

Türkçe:Kyoto'ya gitti.
    Japonca:Kyoto e itta.
    Korece:Gyoto e gassda.
    Kazakça:Kyota'ğa ketti.
    Kırgızca:Kyoto'ğa getdi.

-a/-e yönelme eki,-da/-de bulunma eki ve birçok ek Japonca ve Korece ile aynı.

Bizdeki mış müş eki,japonca'da imas olarak kullanılıyor.Kanji,Hiragana ve Katakanayı öğrendikten sonraki 6 ayda su gibi Japonca konuşursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AliKayaKayaKaya -- 1 Şubat 2015; 3:03:30 >

• Öncelikle Türlerde akıcı konuşabilir. Bunu netleştirelim. Akıcı konuşmak tamamen pratiğe dayalı bir durum. Ancak dil ailelerimiz farklı olduğundan Türkler İngilizce öğrenirken, Avrupalılara göre daha fazla sıkıntı çekerler. Çünkü dillerimizdeki düşünce sistemi farklıdır. Özne yüklem nesne sıralamasından bahsediyorum. İşin içine bağlaçlar edatlar girince daha da çok karışıyor. Haliyle özne nesne yüklem sıralamasıyla düşünmeye alışmış beynimiz, bu yeni dili kavramaya çalışırken düşünce sistemini de değiştirmek zornunda kalıyor. Buda daha fazla zamanımızı alıyor haliyle. Ama diğer Avrupa dillerinde böyle bir sorun yok. Mesela ters bir örnek, ülkemize gelen yabancılar hep "ben istemek gitmek şuraya" tarzı konuşurlar.

• Olay çok basit! Adamlar sürekli farklı milletlerden (ingiliz amerikan vb..) insanlarla birlikte yaşıyorlar , büyüyorlar. Bizim millette çok istisnai durumlar haricinde kim kaç kere yabancı komşu arkadaş bumuşta edinmiş? Not:(bu arada suriyeliler hariç onlar heryerde var ama ingilizceye faydaları 0)

Katılmayan katılmaz beyler benim kendi dusuncem..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.