Şimdi Ara

BH3 'te Bor neden elektron vermiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya bana tuhaf geldi sormak istedim. Adam dublete çok yakın, 3 elektron verecek. Neden kovalent bağ yapıyor ki? Normalde kovalent bağ yapanlar elektron sayılarını 8e çıkarıyor. Ama bor burada elektron ortaklaşması ile elektron sayısını 6 yapıyor. Merkez atom olan bor un ortaklanmamış elektronu da olmadığı için molekülüne apolar diyorlar. Ben Burayı anlamadım. Niye bor 8e tamamlamıyor elektron sayısını?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kovalent yapıyor çünkü iyonlaşma enerjileri çok yüksek, doğal olarak elektron vermek yerine paylaşıyor. BH3 de kararlı bir bileşik değil zaten, doğada o halde uzun süre kalmıyor.

Kimyada genelleme yapmak çok zor zaten, beklenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Mesela bizim öğrendiklerimizin aksine d orbitalleri de hibritleşmeye katılıyor SF6'da olduğu gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: BakiSilva

Kovalent yapıyor çünkü iyonlaşma enerjileri çok yüksek, doğal olarak elektron vermek yerine paylaşıyor. BH3 de kararlı bir bileşik değil zaten, doğada o halde uzun süre kalmıyor.

Kimyada genelleme yapmak çok zor zaten, beklenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Mesela bizim öğrendiklerimizin aksine d orbitalleri de hibritleşmeye katılıyor SF6'da olduğu gibi..

Teşekkürler hocam :)) peki simetrik yapı gösterir diyebilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrDex kullanıcısına yanıt

Diyebiliriz. Apolarsa simetriktir diye genel bir kabul yapılabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.