Ya bana tuhaf geldi sormak istedim. Adam dublete çok yakın, 3 elektron verecek. Neden kovalent bağ yapıyor ki? Normalde kovalent bağ yapanlar elektron sayılarını 8e çıkarıyor. Ama bor burada elektron ortaklaşması ile elektron sayısını 6 yapıyor. Merkez atom olan bor un ortaklanmamış elektronu da olmadığı için molekülüne apolar diyorlar. Ben Burayı anlamadım. Niye bor 8e tamamlamıyor elektron sayısını? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
BH3 'te Bor neden elektron vermiyor?

-
-
Kovalent yapıyor çünkü iyonlaşma enerjileri çok yüksek, doğal olarak elektron vermek yerine paylaşıyor. BH3 de kararlı bir bileşik değil zaten, doğada o halde uzun süre kalmıyor.
Kimyada genelleme yapmak çok zor zaten, beklenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Mesela bizim öğrendiklerimizin aksine d orbitalleri de hibritleşmeye katılıyor SF6'da olduğu gibi..
-
quote:
Orijinalden alıntı: BakiSilvaKovalent yapıyor çünkü iyonlaşma enerjileri çok yüksek, doğal olarak elektron vermek yerine paylaşıyor. BH3 de kararlı bir bileşik değil zaten, doğada o halde uzun süre kalmıyor.
Kimyada genelleme yapmak çok zor zaten, beklenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor. Mesela bizim öğrendiklerimizin aksine d orbitalleri de hibritleşmeye katılıyor SF6'da olduğu gibi..
Teşekkürler hocam :)) peki simetrik yapı gösterir diyebilir miyiz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Diyebiliriz. Apolarsa simetriktir diye genel bir kabul yapılabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X