Şimdi Ara

BGA olmadan soğuk lehim düzeltme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çook önce rafa kaldırdığım HP laptopumu onarmak istiyorum. i7 740qm ve 5770 li sistem.
    3-4 sene önce kaldırmıştım. Araştırmalarımın sonucu soğuk lehim olduğunu öğrendim.
    BGA makinası olmadan nasıl yapabilirim? Boşta 90c termal macun noctua nt-h1.

CPU: 2X Pentium III 933 // MOBO: Intel OR840 // RAM: 4x 256MB PC800 RDRAM // GPU: Creative Labs Annihilator2 Ultra // Monitor: Sony GDM-FW900 // Case: Addtronics W8500-400A // Sound Card: Sound Blaster Live! Platinum 5.1 // Speaker: VideoLogic DigiTheater DTS // HDD: 4x 18GB Seagate Cheetah X15 // RAID Card: DPT SmartRAID IV Century PM2865U3 // DVD RW: Plextor Plexwriter 12/10/32 // OS: Windows 2000 Pro
  • Düzeltemezsiniz. Eğer bga arızası kesin ise ilgili parça sökülüp bga rework yapılacak.
    Sıcak hava üfleyen makina ile fırınlama ile düzeltirim önerilerine kulak asmayın sonuç daha vahim olur.
  • şunu demek gerekirki rival yani mecburien makina lazım zamnında çok ana kart ve bga gibi parçları söküp takmayı denedim el ile ama çok zor oldukça zor ki anlatılamaz görmedigin bacaklar lehimlenecek sonuçta ama şansımı denerim ben iyi biliyorum diyorsan elektronigi benim bu güne kadar geri gitrdiğim sayısız ana kart gibi yapacaksın ya tam ölecek yada tam olacak bga yı ısıtıp söküyordum lehimleri yenile ve sıvı lehimle lehimle biraz zor ve kıritik bir durum ama olursa şans olmssa kader

• mikrodalgaya anakarti at 190 derecede 3 dakika dene.
    olmDi 5 yap. aslinda kapagi acik tutabiliyorsan cimbizla islemciye bastir duzelir.
    ama baska parcalar atabilir soyliyi,:-) bu arada anakart fiyatlari cok pahali xegil 200 lira ver yenisini al bence:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://www.youtube.com/watch?v=DvBYT_vXSkg

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    @zombi7406
    Amacım zaman öldürmek. 3-4 senedir köşede duruyordu (:

Fırına attım. 200c ve 9dk. Hiç bir işe yapamadı. 225c 20dk yaptım. Plastikleri, soket ve önemli donanımı yalıtım bandı ile kapladım.
    Sonuç hiç bir moka yaramadı. Tez sınıfta kaldı.

Başka bir önerisi olan. Yansa da önemli değil. Onarılsa da yine geri ait olduğu yere gidecek zaten.
    CPU: 2X Pentium III 933 // MOBO: Intel OR840 // RAM: 4x 256MB PC800 RDRAM // GPU: Creative Labs Annihilator2 Ultra // Monitor: Sony GDM-FW900 // Case: Addtronics W8500-400A // Sound Card: Sound Blaster Live! Platinum 5.1 // Speaker: VideoLogic DigiTheater DTS // HDD: 4x 18GB Seagate Cheetah X15 // RAID Card: DPT SmartRAID IV Century PM2865U3 // DVD RW: Plextor Plexwriter 12/10/32 // OS: Windows 2000 Pro
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fazla güçlü lehim tabancası?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • naptin senyaw en krali 150 tl, yildirim markasi 1000 tl dir onlarin. se nerden aldin o fiyati:-)
    benim verdigim yollardan baska sac kurutma mqakinesi ilede yapabikirsin, bir cimbizile bastirirsin, baktin parcagpoctu, birak hemen sogusun, gpctu ise ya soguk lehim kapandi ya da lehim sagasola bulasti kisa devre oldu. sonuc! ya calisacak kiz gibi ya bozulacak nine gibi:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.