Şimdi Ara

BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
1
Favori
7.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Harpooner

quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

İmazmdaki sistemde 1 ay öncesine kadar Asus 660 ti top vardı, benim gözlemlediğim işlemcinizde bir sıkıntı var her çekirdek %100 yüklemede , ben şuan i5 3. nesil ile 7850 Crossfire kullanıyorum işlemci %100'e varmıyor bütün çekirdekler. Ayrıca 3 ay kadar 550w high power ile kullandım 660 ti toplu sistemi, BF3 vardı gerçi o zaman ama dediğiniz sorunları yine yaşamadım, 380w reel güç veren iğrenç bir powerdı sisteme göre tabi.

Not: imzada "terlik" ve "diş macunu" ilk kez görüyorum

hocam stres testinde olduğundan işlemcileri fulluyor. yoksa 4 ve 6 mı ne çalışmıyor işlemcide sanırım.

Anladım hocam,
    Ram ne durumda oyundayken ?

Valla bütün test programları şu an bende yüklü ama ram'a nerden bakıyorum bulamadım 1066mhz de 4 GB bildiğim bu sadece.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İmazmdaki sistemde 1 ay öncesine kadar Asus 660 ti top vardı, benim gözlemlediğim işlemcinizde bir sıkıntı var her çekirdek %100 yüklemede , ben şuan i5 3. nesil ile 7850 Crossfire kullanıyorum işlemci %100'e varmıyor bütün çekirdekler. Ayrıca 3 ay kadar 550w high power ile kullandım 660 ti toplu sistemi, BF3 vardı gerçi o zaman ama dediğiniz sorunları yine yaşamadım, 380w reel güç veren iğrenç bir powerdı sisteme göre tabi.

Not: imzada "terlik" ve "diş macunu" ilk kez görüyorum

hocam stres testinde olduğundan işlemcileri fulluyor. yoksa 4 ve 6 mı ne çalışmıyor işlemcide sanırım.

Anladım hocam,
    Ram ne durumda oyundayken ?

Valla bütün test programları şu an bende yüklü ama ram'a nerden bakıyorum bulamadım 1066mhz de 4 GB bildiğim bu sadece.

Klasik görev yöneticisini açın
    CTRL + ALT+ DELETE

Ekleme: 1033 ü kesin değiştirin, eğer ramler daha yüksekse orjinalinde tabi, benim de formattan sonra 1333 e düşüyor , 1866 mhz olmasına rağmen, bios a bi uğrayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 30 Ocak 2014; 1:19:41 >

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=ArVvHkIBsAQ&feature=youtu.be BURAYA VİDEO YÜKLEDİM AİDA64 ten nasıl göreceğini power fanının kaç RPM olduğunu başka bütün değerlerde var.

donanım haber GTX660 inceleme videosunu kaç defa dedim izle diye yük altında GTX660Tİ 348W çekiyor
    http://donanimhaber.com/asus/VideoDetail.aspx?vid=2644 İNCELEME VİDEOSU +sana önerileri yaparkende 600w power al demiştim.

http://forum.donanimhaber.com/m_76932808/tm.htm bu linktede oyun esnasında cpu ve gpu kullanımı sıcaklığı göreceğin programlar var.
    MSIAEFTERBURNER İLE HWİNFO yu aynı anda kullanacaksın.

birde pc yi AİDA64 ile sistem kararlılık testine sok istersen. aslında power yeterli gelmesi gerekli sorunlu olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEREM04283 -- 30 Ocak 2014; 1:59:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

http://www.youtube.com/watch?v=ArVvHkIBsAQ&feature=youtu.be BURAYA VİDEO YÜKLEDİM AİDA64 ten nasıl göreceğini power fanının kaç RPM olduğunu başka bütün değerlerde var.

donanım haber GTX660 inceleme videosunu kaç defa dedim izle diye yük altında GTX660Tİ 348W çekiyor
    http://donanimhaber.com/asus/VideoDetail.aspx?vid=2644 İNCELEME VİDEOSU +sana önerileri yaparkende 600w power al demiştim.

http://forum.donanimhaber.com/m_76932808/tm.htm bu linktede oyun esnasında cpu ve gpu kullanımı sıcaklığı göreceğin programlar var.

birde pc yi AİDA64 ile sistem kararlılık testine sok istersen. aslında power yeterli gelmesi gerekli sorunlu olmasın

Evet testlerin hepsini yaptım, aida64 ile core temp , gpu-z , Occt , testlerde değerler normal, psu da aşırı bir ısınma yok. Dün crysis 3 ile yüksek ayarlarda x2 msaa da biraz baktım, psu yine ısınmış 15 dk da. Galiba psu da bir sıkıntı var. Eğer ekran kartı 348watt güç çekiyorsa +94watt da işlemci geriye çok birşey kalmıyor. Bu sıkıntı yaratabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

Evet testlerin hepsini yaptım, aida64 ile core temp , gpu-z , Occt , testlerde değerler normal, psu da aşırı bir ısınma yok. Dün crysis 3 ile yüksek ayarlarda x2 msaa da biraz baktım, psu yine ısınmış 15 dk da. Galiba psu da bir sıkıntı var. Eğer ekran kartı 348watt güç çekiyorsa +94watt da işlemci geriye çok birşey kalmıyor. Bu sıkıntı yaratabilir.

O ekran kartının 350 w civarında güç çekmesine imkan yok... Benim 280x matrix bile 300 w civarında tüketiyor ki oda mining yaparken. Güç girişlerinin hepsini çıkar ve kontrol et yuvalara sıkıca girdiğinden emin ol...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lacano kullanıcısına yanıt
    biz demiyoruz 348w çekiyor diye DH test yapmış izleyin orada yazıyor
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    E hocam bende 1 GB 560 ti var bf4 te hiç bir sorun olmuyor.256 bit oldugundanmı ama VRAM 1 gb

• hocam bende gtx660ti ile bf4du ultra detay 4xmsaa ile oynadım ve böyle bir sorunla karsılasmadım hiç sistemin rami az bu oyunda ben afterburner ile baktıgımda ram olarak 5-6 gb arasında bir ram kullanıyordu onun için olmustur birde oyun korsan oluncada olabilir ama büyük bir ihtimalle ramden ve korsan olmasından kaynaklı
  • KEREM04283 kullanıcısına yanıt
    gtx660ti 384 watt çekmiyor hocam sistemin komplesi 384 watt çekiyor
  • http://www.bizdehesapli.com/corsair-cp-9020051-vs650-vs-series-650w-psu-urun-CP-9020051-EU aldıgın psuyu iade et dedıgım psuyu al 12 v de 600w verıo ısınırsa gıne pc yi klazote sok sonra fisonu cek
  • ben 1-2 saat oynadım oyunu. (Not:oyunu bilenler için, tankın size ateş ettiği bir sahne var. Zaten oyunda ilk tankı orda görüyoruz galiba, tam orda sistem kilitlendi)

* Gözlemlediğim tek sorun psu nun kasa üstünden baktığımda felaket bir sıcaklık yaymış olması. Zaten daha önceki arkadaşların dediği gibi belli bir sıcaklıkta sistem kendini kapatıyor, bu normal.
    * Ekran kartımda sorun olduğunu sanmıyorum pek.
    * İşlemcide dediğim gibi Cpu ya takılı fanın pervanesini değiştirdim. Doğal olarak "cpı fan error press F1 resume" çıkıyor. (ki bu fanı yerinden oynatsanız bile oluyor) İşlemcinin kendinde soğutmasında da bir sıkıntı yok diye tahmin ediyorum.
    * Eski sistemde bu ekran donma kitlenme olayları bol bol olduğundan, sebeplerini epey araştırmıştım. 2+1 ram kullanıyordum ve ram mhz leri uyumlu değildi, bundan yapabileceğini öğrenmiştim o zamanlar. Şu an 4gb 1066mhz ram takılı sistemde , ama bu oyunda ram'e 4gb yazmışlar gereksinim olarak. O da çok bir etken değildir diye düşünüyorum.

Tabi kesin bilgim yok, o yüzden öğrenmeye çalışıyorum sizin yardımlarınızla.

Dün Crysis 3 e de bir giriş yapıp yüksek ayarlarda x2 msaa'da , ilk bölümü oynadım.(test bölümü) 15-20 dakika sonra oyundan çıkıp psu ya dokunduğumda sıcaklık yine artmış. 2 saat oynasam bundada şişecek sistem gibi.

•  BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI

yeni nesil ekran kartları battlefield 4 390 watt kadar güç tüketebiliyor ?

power suplay ömrünü tamamladı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey45 -- 30 Ocak 2014; 10:40:52 >
  • PSU'nun fani yukari mi bakiyor asagimi? Kasanin icindeki sicak havayimi cekiyor yoksa disaridan temiz havami?

• quote:

Orijinalden alıntı: meydey45

BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI

yeni nesil ekran kartları battlefield 4 390 watt kadar güç tüketebiliyor ?

power suplay ömrünü tamamladı mı?

hocam burada sistem 290 watt çekmiş yani komle benim bildiğim gtx660ti 150 falan çekiyor
  • Kasanın içi biraz dağınık, kusura bakmayın .İşlemci fanı ile ekran kartı biraz büyük. Psu ise kasanın sol üst köşesinde fan aşağıya dönük ama elimle bakıyorum hiç üflemiyor gibi. Ama fan dönmese sanırım pc açılmaz. Ses seda da minimumda.
     BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI

ayrıca "kasa" ve"fan" bakırları dışında herşey yeni 2 haftalık ekipmanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 30 Ocak 2014; 11:03:05 >

• quote:

Kasanın içi biraz dağınık, kusura bakmayın .İşlemci fanı ile ekran kartı biraz büyük. Psu ise kasanın sol üst köşesinde fan aşağıya dönük ama elimle bakıyorum hiç üflemiyor gibi. Ama fan dönmese sanırım pc açılmaz. Ses seda da minimumda.
     BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI BF4 ve CRYSİS 3de SİSTEM ŞİŞTİ EKRAN KARTI 660tiden 760a YÜKSELTİLDİ 770 ALINDI

Psu disari hava uflemez. Disaridan iceriye hava ceker. İslemcinin fani asagidan aliyor yukari ufluyor, yani direk olarak psu'ya. Psu'da islemc fanindan cikan sicak havayi kendine cekiyor. Sogutayim derken daha cok isiniyor. İslemci faninin konumunu arkadaki fana ufleyecek sekilde degistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

quote:

Kasanın içi biraz dağınık, kusura bakmayın .İşlemci fanı ile ekran kartı biraz büyük. Psu ise kasanın sol üst köşesinde fan aşağıya dönük ama elimle bakıyorum hiç üflemiyor gibi. Ama fan dönmese sanırım pc açılmaz. Ses seda da minimumda.

Psu disari hava uflemez. Disaridan iceriye hava ceker. İslemcinin fani asagidan aliyor yukari ufluyor, yani direk olarak psu'ya. Psu'da islemc fanindan cikan sicak havayi kendine cekiyor. Sogutayim derken daha cok isiniyor. İslemci faninin konumunu arkadaki fana ufleyecek sekilde degistir.

İyi de bunu yapmam neredeyse imkansız, çünkü işlemci fanını çeviremem konumu o şekide, anakarta tırnaklı bir aparat ile bağlanıyor, görüldüğü gibi ram yuvası ile silme vaziyette. Anakartı çevirsem kasa içinde o da olmaz çünkü ekran kartı işi bozuyor. Yani psu'nun konumunu değiştiriyim diyeceğim ama onada yer yok. Eğer sorun buysa kasa mı değiştirmem lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 30 Ocak 2014; 11:50:42 >

• Hayır sana fanı çıkart üst tarafa tak diyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

quote:

İyi de bunu yapmam neredeyse imkansız, çünkü işlemci fanını çeviremem konumu o şekide, anakarta tırnaklı bir aparat ile bağlanıyor, görüldüğü gibi ram yuvası ile silme vaziyette. Anakartı çevirsem kasa içinde o da olmaz çünkü ekran kartı işi bozuyor. Yani psu'nun konumunu değiştiriyim diyeceğim ama onada yer yok. Eğer sorun buysa kasa mı değiştirmem lazım?

Bence sorun bu. İstersen uzay montaj yapip tekrar dene kilitlenecekmi kilitlenmeyecekmi. PSU iyi hava alsin ama. Kilitlenmesse dedigim %100 dogru olacak. Ama bence %90 bu yuzden.

Yada ilk once islemci fanini alt taraftan cikar ust tarafa tak. Yukaridan havayi cekecek sekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a7v8x -- 30 Ocak 2014; 12:00:13 >

• 550w rahat rahat yeter 660 ti ulraya yetmiyo buyuk ihtimal

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.