Şimdi Ara

Beyşehir Gezimiz ve Yol Bilgisayarı Testi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyşehir gölünü görmek için bugün baba kız yola çıktık. Yanımıza bir termos çay ve elma aldıktan sonra atladık arabamıza.
    Bugün yapacağımız test yol bilgisayarı testi olacağından benzinliğe gidip depoyu tabanca atıncaya kadar doldurduk,
    amacımız akşam dönüşte de aynı benzinlik ve aynı tabancada tekrar tabanca atıncaya kadar depoyu doldurup,
    yol bilgisayarının sapmasını ölçmekti.
    Tabi yapacağımız yol 200 km kadar olacağından ve 0,1 litrelik yakıtın bile sapmaya çok büyük etkisinin olacağını baştan kabul etmiştik,
    bizimkisi hem merak hem de bundan önceki tecrübelerin
    (şimdiye kadar ki tam depo testlerimde gördüğüm en yüksek oran %3 tü genellikle %1.5-2 bandında bir oran yakaladım hatta şu ana kadar ki toplam tüketimde sapma %1 civarında)
    verdiği öz güvendi.

Konya’nın hemen çıkışında bize selam veren Apa Baraj gölü aynı zamanda yolunda çok renkli ve eğlenceli olacağının habercisiydi.

Beyşehir gölü gezimizde en çok merak ettiğim yer Eşrefoğlu Camisiydi.
    Bu cami 1200 lü yıların sonlarında yapılmış ve Anadolu’daki tahta direkli en büyük ve en görkemli camiydi.
    Aşağıdaki fotoğraflardan görüldüğü gibide gerçekten bir başyapıt ve UNESCO’nunda gözünden kaçmamış bir eser.
    İçerisi o kadar etkileyici gibi anlatılmaz yaşanır diyerek kapatıyorum konuyu.
    Bu arada tarihe saygı gereği içeride flaş kullanmadan çekim yaptığımdan içerisinin fotoğrafları çok iyi değil ama sizlere fikir versin diye yükledim.

(sağdaki yapı bedesten)

(caminin arkadan görünüşü)

Beyşehir merkezde bir iki tur attıp göl kenarında biraz yürükten sonra Eflatun Pınarına doğru yola çıktık.

Eflatun pınarı Beyşehirden sonra 20 km kadar ilerde (Isparta tarafı) Hititliler zamanında yapılmış inanılmaz bir eser.
    Her taraftan tertemiz kaynak sularının (devasa taşların arasından) fışkırdığı bir su anıtı ama mükemmel bir eser.
    Eğer yolunuz Beyşehire düşerse bu ve bu eseri görmezseniz bence yazık edersiniz. Gerçekten etkileyeci bir atmosferi var.

Bu arada Eflatun Pınarına giderken bir şey daha öğrendim.
    Ben genelde giderken durulacak yerleri kafama yazar dönüşte de oralarda durup bakınır, fotoğraf çeker ve gelirim.
    Eflatun Pınarına giderken telefon direklerinin üzerinde pinekleyen yırtıcı kuşlar içinde aynısını planlamıştım ancak
    kuşların yerlerinde beklemek gibi bir nezaketi gösteremeyeceklerini düşünemedim.
    Tabi içlerinde bir tanesi ve en irisi (muhtemelen bir kartal) istisna idi.
    Bende bu kuşun beyefendiliğine güvenerek kendisine biraz daha yaklaşmak istedim ve ikinci dersimi de orada aldım.
    Bir kuşun beni beklemiş olması, onun ağzının içine kadar girmeme de izin vereceği anlamına gelmiyordu.
    Neyse bir musibet bin nasihattan iyidir diyerek yol arkadaşımızın bir fotoğrafı ile gezi kısmını bitirip yakıt testimize geçelim.

Öncelikle sabah depoyu fulledikten sonra markete gidip kızıma nevaleler aldık,
    Beyşehir yoluna çıktığımızda şehir içinde 5 km kadar yol yapmış durumdaydık,
    bu seyahatta 1000 rakımdan(konya) 1550 rakıma çıkıp sonra 1100 rakıma (Beyşehir) inecektik.
    Yolun tamamı dağ yolu ve tek şerit gidiş tek şerit geliş şeklinde olacağından hız sabitleyici kullanmak mümkün olmayacaktı.
    Kısacası benim için en keyifli yol türünde, en keyiflli şekilde aracı kullanarak (çok fazla risk almadan ama virajlarında hafiften hakkını vererek)
    Seyahat boyunca yolun gerektirdiği hızlarda (hiç 120 km yi geçmeden genelde 100 km civarı) hızlanarak yavaşlayarak sağa sola bakarak,
    nerede bir ot, çöp görsem durarak (fotoğrafları incelerken saydım aşağı yukarı 14-15 kez durmuşuz) gittik ve tekrar sabah ki benzinlikte aynı tabancaya yanaştım.

Görüldüğü gibi yol bilgisayarı 11,20 lireyi gösteriyor iken, pompa 11,74 litreyi işaret ediyor.
    Dolaysıyla %5 civarında bir fark var ki bu fark şimdiye kadar hiç rastlamadığım bir fark,
    tabi bunda yapılan km'nin ve tüketilen yakıtın azlığı en önemli faktör
    çünkü yarım litrelik bir fark tam bir depoda %1 lik bir sapmaya denk iken 11 lirelik bir tüketimde %5 gibi bir orana tekabül ediyor.
    Tabanca verilerini yapılan km ile oranladığımızda 5,1 litrelik reel bir tüketime ortaya çıkıyor.

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.

• Bir kez up diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pompa ile yol bilgisayarı arasında fark olduğunu çoğu yerde okumuştum, aşağı yukarı aynı oranlarda.. Güzel bir macera olmuş, gezdiğiniz yerler de güzelmiş..

Türküm Türkçe imza atarım....
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    5.vites 100 km hızı kaç devirde yapıyor ?
  • 2010 Astra 1,4 easytronic

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adana-Hopa arası yol bilgileri
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavalalı92

5vites 3000 devirde 120

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

5vites 3000 devirde 120

Benim corsayla aynı ozman vites oranları 5 vites demi araç ?

Orijinalden alıntı: sinan26tr

Yine çok güzel bir anlatım, çok güzel bir gezi... Araç fotoğrafını da unutmamak gerekir. Harika bir resim olmuş. Bir konuda aracınızın çektiğiniz resimleri için açmanız gerekir bence.

Hocam güzel sözleriniz için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 23 Şubat 2014; 0:05:42 >

• quote:

quote:

quote:

5vites 3000 devirde 120

Benim corsayla aynı ozman vites oranları 5 vites demi araç ?

Evet 5 vites. Sanırım sizin corsa 1,4 tam otomatik değilmi

• Hocam benim çıkardığım sonuç yol bilgisayarı fazla gösteriyor, tam depoya oranı vurduğumuzda haliyle daha az yarım depoda 2, çeyrek depoda 4 katı yani belli oranda yol bilgisayarı fazla gösteriyor. Değerler için gittiğiniz yerde az bile yakmış açıkcası Akyokuş, sonrasında Apa barajının ilerisi gayet rampalı yerler ve araç benzinli. O değilde baraj ne hale gelmiş yav kuraklık fena halde vurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tietze -- 23 Şubat 2014; 0:15:52 >

Orijinalden alıntı: pi10

Hocam benim çıkardığım sonuç yol bilgisayarı fazla gösteriyor, tam depoya oranı vurduğumuzda haliyle daha az yarım depoda 2, çeyrek depoda 4 katı yani belli oranda yol bilgisayarı fazla gösteriyor. Değerler için gittiğiniz yerde az bile yakmış açıkcası Akyokuş, sonrasında Apa barajının ilerisi gayet rampalı yerler ve araç benzinli. O değilde baraj ne hale gelmiş yav kuraklık fena halde vurmuş.

Şeytan kulağına kurşun yakıt gerçekten muazzam inanılmaz memnunum. O kadarda keyif alarak kullandım aracı. Apa barajına gelince barajda su yok hocam bu sene yaz zor geçecek bu aşikar.

• quote:

Yok hocam corsa d 1.2 easytronic

Güzel araç güle güle kullanın.

• quote:

1.4 otomatik de de ayniydi

quote:

Güzel araç güle güle kullanın.

Teşekür ederim hocam Allah kaza bela göstermesin cümleten

quote:

Orijinalden alıntı: pi10

Hocam benim çıkardığım sonuç yol bilgisayarı fazla gösteriyor, tam depoya oranı vurduğumuzda haliyle daha az yarım depoda 2, çeyrek depoda 4 katı yani belli oranda yol bilgisayarı fazla gösteriyor. Değerler için gittiğiniz yerde az bile yakmış açıkcası Akyokuş, sonrasında Apa barajının ilerisi gayet rampalı yerler ve araç benzinli. O değilde baraj ne hale gelmiş yav kuraklık fena halde vurmuş.

Şeytan kulağına kurşun yakıt gerçekten muazzam inanılmaz memnunum. O kadarda keyif alarak kullandım aracı. Apa barajına gelince barajda su yok hocam bu sene yaz zor geçecek bu aşikar.

Hafta içi yağmur geliyormuş sanırım kışın nimetlerini son defa görecez. Oruçta tam yaza denk gelecek hayırlısını versin Allah sabrını verir inşallah.

• fotoğraflarınız çok başarılı gerçekten. makine nedir ? konu dışına saptık biraz :Dundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanarch -- 23 Şubat 2014; 0:23:21 >

Orijinalden alıntı: serkanarch

fotoğraflarınız çok başarılı gerçekten. makine nedir ? konu dışına saptık biraz :Dundefined

Makine canon 1100d lens 18-55 dc aslında bu lensi beğenmiyorum ama ne yapalım bendeki lenslerden en geniş açılı olanı bu. amatör olduğumdan da geniş açılı lense binlerce lira vermek istemiyorum. Kısacası geçinip gidiyoruz işte.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.