izledikten sonra anlamak için tekrar izlediğiniz,mantık dolu,sürükleyici,'helal olsun be' dediğiniz,sıradışı,izlemek için beyin gerektiren,karmaşık fln filan olan filmlere örnek arıyorum..eski, yeni, ismi duyulmuş ,duyulmamış,senaryosu sağlam..inşallah demek istediğimi anlatabilmişimdir.. ama matrix,testere,kelebek etkisi fln demeyin ama tarz olarak bunlara benziyen..orjinal senaryolu...saolun şimdiden..
selam kardeş;
orjinal adı insider, türkçesi malum; köstebek..şahane bir film...tabi bulabilirsen..türkiye de bulamadım...ne dvd sini ne vcd sini..sinemada izlemiştim..99 yapımı..bahsettiğin filmlerdeki gibi fazla esrar, sır, giz arama...izlerken biraz bayıyor gibi de gelebilir...ama izledikten sonra inan beyinde büyük iz bırakıyor.. sana şöyle izah edeyim: al pacino'yu tanırsın; filmlerindeki karakterleri nasıl canlandırdığını da bilirsin..oynadığı filmlerde, karakterleri en iyi canlandıranın o olduğunu şüphesiz görürsün...ama bu filmde öyle değil...russel crowe bu film de al pacino'yu solluyor.. bulabilirsen bana da haber ver.. avrupada var aslındada getirtmek mesele..bir de alt yazı veya dublaj problemi var...internette de divx versiyonu var herhalde ama yine alt yazı problemi olacaktır.. hadi kolay gelsin...
saol arkadaşım inşallah bulurum ve dediğim gibi bi filmdir..umarım sende beni anlamışsındır yani nasıl bir tarz istediğimi..insaı hayrete düşüren orijinal konulu mantıklı ve byein isteyen hadi bakalım ben başlayayımö aramaya inşallah bulurum..saol
david lynch filmlerini dene
bir de donnie darko tam aradığın gibi mükemmel bir film
Guy Ritchie in filmlerine kefilim ingiliz tarzından hoşlananlar için birebir.. amerikan filmleri gibi üften püften değil.. zaten adamda yetenek olduğu aşikar ki hem yönetiyor hemde seneryolarıda kendisi yazıyor..
Identity (Kimlik) Memento (Akıl Defteri)
Bunları izlemediysen mutlaka izle..Tam aradığın nitelikteki filmler
çıldırcam.!!!!benim gibi düşünenler de varmış.saolun beyler. o zaman bulabilirsem liste; 1-köstebek 2-momento 3-donnie darko 4-identity, yazarlardan da 1-guy ritchie 2-david lynch,,,eklemeye devam edicem. saolun arkadaşlar bunu söylemessem patlıcam.evet zevk ,renk farklı ama böylesine filmler varken harry potter,lotr.. tarzı filmler ...anlamıyom anlamıyom. hepinize çok içten teşşekkür ediyorum arkadaşlar,yazacak olanlara da..
bir Quantin Tarantino filmi olan Ucuz Roman i önerebilirim.
quote:
Orjinalden alıntı: freedom_warrior
david lynch ve stanley kubrick filmleri
evet stanley kubrick bu adamın filmini izledim dün 'otomatik portakal' konu ilginçti ve o zamanı düşünürsek anlatım ve sinema olarak da başarılı müziklerine dicek bişi bulamıyom
quote:
Orjinalden alıntı: kurant
çıldırcam.!!!!benim gibi düşünenler de varmış.saolun beyler. o zaman bulabilirsem liste; 1-köstebek 2-momento 3-donnie darko 4-identity, yazarlardan da 1-guy ritchie 2-david lynch,,,eklemeye devam edicem. saolun arkadaşlar bunu söylemessem patlıcam.evet zevk ,renk farklı ama böylesine filmler varken harry potter,lotr.. tarzı filmler ...anlamıyom anlamıyom. hepinize çok içten teşşekkür ediyorum arkadaşlar,yazacak olanlara da..
The Usual Suspects (Olağan Şüpheliler) bak bu filmi nasıl unuturum harika bir senaryosu var ve filmin sonu oha dedirtiyor defalarca kez izlenip ancak tam olarak anlaşılabilecek bir film...
quote:
Orjinalden alıntı: kurant bunu söylemessem patlıcam.evet zevk ,renk farklı ama böylesine filmler varken harry potter,lotr.. tarzı filmler ...anlamıyom anlamıyom. hepinize çok içten teşşekkür ediyorum arkadaşlar,yazacak olanlara da..
sana aynen katılıyorum
david lynch mutlaka denemelisin, seversen bırakamazsın tavsiyem mulholland çıkmazı stanley kubrick de mutlaka izlenmesi gereken bir yönetmendir tavsiyem 2001 uzay macerası memento,identity güzel filmlerdir donnie darko yu tekrar tavsiye ediyorum çok güzel bir filmdir
son olarak da favori filmlerimden amerikan güzeli filmi anlamak için değil ama filmin anlattıkları üzerine çok düşüneceksin
Uçurtmayı Vurmasınlar
hepiniz saolun..demek istediğimi anlatmışım.şu an bende bi kitap yazma aşamasındayım.gerçi bunu kime desem hadi len dio ama olsun yazacam.en azından egomu tatmin emek için.bu arada köstebek,momento,olağan şüpheliler anladığım kadarıyla aradığım filmler.ama burda yazan her filmi izlemeye çalışacağım.henüz hiçbirini bulamadım ama izmirede bulurum zannımca ,sanırsam bi kaç arkadaş benim gibi düşünüyor.sizleri tanımak isterim. nothingno1@hotmail.com msn bu.yardımlarınız için teşekkür ederim.ama bu demek deil film yazmaya devam etmeyin.devam..
matrix serisinin ilki birdeeeee G.O.R.A inşallah Kurtlar Vadisi Irak ta kalacakkk
say say bitmez yaw birsürü iz bırakan film war ama en önemlileri!!!
BRAVEHEART LOTR EXTENDED SERİSİ MEMENTO FULL METAL JACKET SAVING PRIVATE RYAN
ve daha birsürüleri...saymakla bitiremem yani...
arkadaşlar şunu belirtmeliyim.başlığa bakıp da yazmayın lütfen.demek istediğim düşündürücü yönü daha yüksek olan filmler.!! eserin muhteşemliği,sanatsal yönünü felan demiyorum ya da beğendiğiniz filmleri de katetmiyorum..düşündürücü,karmaşık,düşünce yönüne ağırlık basan!!görsellik aramıyorum,oyunculukta!! bu arada demek istediğimi anlayan arkadaşlardan kitap tavsiyesi de alabilirim!! yine de hepiniz saolun!!
THE EXORCIST-ŞEYTAN 1972 çevrimi filmi hatırladıkça hala bir korku kaplar içimi.