Şimdi Ara

Beynimizin %100'ünü Kullanabilseydik Neler Yaşardık ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
3
Favori
57.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Melik

    Telekinezi ile yapılabilecek şeyleri sayarmısın ? Merak ettim...
  • benim bildiğim telekinezi cisimlere hiçbir fiziksel temas kurmadan onları hareket ettirme yeteneği..

    telekinezi ile yapılacak şeyleri tahmin edebilirsiniz artık.. ellerinizle yapabileceğiniz birşeyi bön böb bakarak yapabileceğiniz pişişik güç
  • İnsan beynini kullanabilme kapasitesi ile telekinetik güçler arasında bir korelasyon yoktur. Eğer böyle bir ilişki olsaydı; beynini en iyi kullanan ''dehaların'' telekinetik güçleri olmalıydı. Herhangi bir fiziksel temas kurmaksızın -yalnızca yapmak istediğiniz eylem üzerine yoğunlaşarak- telekinetik güçleri olduğunu iddia eden insanlar var. Oysa bir insanın salt düşünmesi ile bir kaşığı bükmesi olanaksızdır. Fizik kanunlarını sadece düşünerek yenemezsiniz. Bir kağıdı toplu iğne ucunda çevirmek çok zor bir iş bir değildir. Çünkü; bu işi yapaken ortamda bulunan ''hava akımı'' ve ''ellerin birbirine sürtülmesi'' ile oluşan ısıdan kaynaklanan bir etki bile kağıdın toplu iğne ucunda dönmesini sağlayacaktr. Bazı insanların vücudunda elektriksel gerilimler diğerlerine göre biraz fazla olabilir ancak bu gerilim hiçbir zaman bir kaşığı kırmak, bükmek, salt beyin gücü ile uçmak gibi imkansızlıklar doğurmayacaktır. Bunlar insanları eğlendirmek için genellikle televizyonlarda şov amaçlı yapılan gösterilerdir. Fenomen adlı programda insanları kandırmak için - ki insanları kandırdıkları gazetelere kadar konu oldu - akla gelmeyecek hileler yapılıyor. Sadece beyin gücü ile uçabildiğini iddia eden bir kişinin bu iş üzerinden para kazanan bir ilizyonist olduğu biliniyor. Size tavsiyem bu tür haberlere ve programlara itimat etmemeniz ve zihninizi başka konulara yönlendirmenizdir.




  • Uçabilirdik sanırım.Yada bir eşyayı yerinden, ona dokunmadan kaldırabilirdik...
  • Rüyayı uyku modunda 5-7 saniyede görüyorsak. Ki rüyada koskoca bi gün yaşıyoruz.Ki rüyada %100 kullanmaz. yoksa ses duyunca falan uyanamazsın. %100 ü kullanırsan. Kör-Sağır-Dilsiz, duyusuz olurdun.
  • %5 ini kullansak böyle konular açmaz telekinezi diye birşeyin olmayacağını anlardın...
  • İnsanların gerçekten çok hoşuna gidiyor bu tip konular. Bunu farkettim bu başlıkta.
    Telekinezi, uçma vs. gibi fantastik olaylara sahip olmayı kim istemez ki ? Düşünsenize günlük hayatta ne güzel olurdu bir insanın böyle yeteneklerinin bulunması.
    Yaptığını iddia eden insanlar da var etrafta. Ancak ben de bu forumu kuranın bir uzaylı olduğunu iddia edebilirim.
    Her gün gördüğümüz şeylerin dışında bir şeyler olduğunu düşünmek, iddia etmek çok çekici geliyor.
    Ancak hayalle gerçeği karıştırmamak lazım.
  • Kaşık bükmeyi benm arkdaşım yapabiliyordu.Hilesiz gördüm ağzım oldu

    -Sordugumda kafanda güneşi düşündüğünü ve beynini yaktığını hissediyormuş.O sıcaklık düşüncesi ile birlikte kaşık denedim olmadı.Basit bi yöntem zaten onalra göre
  • bende inanmıyorum . daha doğru inanıyorum da inanmak istemiyorum. Belkide bunun nedeni hiç canlı bir şekilde gözlerimle görmemiş olmam. İnsan oğlu bu işte. Gözle görüp dokunmadan duymadan koklamadan somut şeyler yapmadan hiç bir şeye inanası gelmiyor. Ama bana sorarsanız beyni istediğiniz kadar zorlayın dış dünyaya düşünce gücüyleymiş yok aura ileymiş yok enerjiyleymiş bu tür ve benzeri şeylerle müdale edemezsiniz.
    ama bu düşüncemi bile başka bi kanıt çökertiyo. Uzaylılar. içinizde inanmıyor olanlan vardır ama internette yapıcağımız 1 saatlik araştırma size herşeyi açıklar. Onlar da konuşurken düşünceyle konuşabiliyorlar.Yani beyinlerini kullanarak böyle bakarsak demekki beyni geliştirmek bu gibi düşünce olaylarının oluşmasını sağlıyor. Ama bilmiyorum dediğim gibi inanmak istemiyorum. Tam bir kaos olurdu. Hayat böylede güzel.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sendenbenden


    quote:

    Orjinalden alıntı: fuducuk


    quote:

    Orjinalden alıntı: sendenbenden

    %100'ü geçtim 30unu kullandığımızda telekinetik özelliklere sahip olunuyor denilmekte.Buda cisimleri yerinden oynatma vesaire.Einstein'in beyni öldükten sonra müzeye kaldırıldığında biliyorsunuzki simsiyahtı.Beyin bukadar bile farkta ne hale geebiliyor.

    100de 100 kullansa idik neler yapabiliceğimizi düşünemek tamamen fantezi gibi.Telepati,inanılmaz matematik kabiliyeti,çok zeki varlık olurduk ama bence kaos çıkabilirdi.


    Bu ne anlama geliyor, devreler mi yanmış?



    araştırmadım ama simsiyah olmuş adamcağızın beyni.Sonra müze görevlisiçalıp senler sonra itiraf ettiydi:)



    Senin beynini de müzeye koysak zamanla simsiyah olur merak etme




  • quote:

    Orjinalden alıntı: OngiRanT

    Kaşık bükmeyi benm arkdaşım yapabiliyordu.Hilesiz gördüm ağzım oldu

    -Sordugumda kafanda güneşi düşündüğünü ve beynini yaktığını hissediyormuş.O sıcaklık düşüncesi ile birlikte kaşık denedim olmadı.Basit bi yöntem zaten onalra göre


    O arkadaşınla tanışmayı isterdim..




  • peki arkadaşın başka ne bükebilio
  • %10'da oluyordu telepati diye biliyorum. Neyse %100'ü görecek insan olacağını sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceka13 -- 16 Haziran 2008; 22:10:54 >
  • %100 oldumu beynimiz yanar
  • Hep merak etmişimdir nasıl beyin gücüyle cisimler kaldırılır diye.?Farz edelim ki böyle bir gücümüz olsun cisimde 5 kg ağırlığında olsun.Şimdi beyin hem yer çekimine karşı bir kuvvet uygulayacak(yerçekimi sabiti g=10) hemde cismi kaldıracak öyle mi.? peki neyle görünmez ışınlarla mı.?Artık ne kadar olağansa böyle bir şey bilemiyorum ben inanmam böyle şeylere.Bana bilimsel kanıt getir kabulum.Ama böyle şeyler ''varsa bile'' kanıtlanması lazım.
  • bence beynimizin tamamını kullanabilsek hızlı düşünme dışında pekfazla etkisi olmazdı, fiziksel etkisi bulunmazdı (mesala düşünerek kaşığı eyme gibi)
  • Pisişik enerji topları yapabiliriz.

    Pencereleri açıp kapayabilir, kapıları kitleyip ışıkları açıp kapayabiliriz.

    kaşık bükmek de hiç zor bişi diildir. Yalnızca inanırsanız ve onun elinizde yumuşayıp büküldüğünü hissederseniz kolaylıkla kaşık vsvs bükemilirsiniz...



  • biz ufo olurduk....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpaslanbek

    Bu değerler bir çok yerde farklılık gösteriyor ama benim bildiğim kadarıyla ortalama bir insan %7'sini kullanabiliyor. Einstein ise %14'ünü kullanabiliyormuş. %70 üzeri beynini kullanan bir insan , gözleri ile bir uzay gemisi kadar komplex birşey inşaa edebilir.. Bi yerden sonra maddeye hükmedebilme gibi birşey söz konusu olsa gerek



    Burda kullanmaktan kasıt depo edebilme özelliği ve çeşitli reflekslere verdiği cevap taki hızdır.

    Şöyle söyliyimki eğer beynimizdeki bellek yüzdelerini ileri çekecek olursak kafamızda çok rahat bir uzay gemisi tasarlayabiliriz..

    Nitekim Nikola Tesla araştırırsanız projelerini kağıda geçirmeden önce kafasında kurguluyordu....

    Bu bilgilerden sonra işin teknik boyutuna ve fizyolojisine ineyim...

    Burdaki kullanım kastı aslında yanlış olmuş çünkü biz zaten beynimizi yüzde yüz kullanıyoruz....
    Çünkü bellek olarak kullandığımız kısım zaten belli...Ve geri kalan kısımıda acendes ve decendes iletimlerin altyapısı olarak kullanıyoruz

    Soru şu olabilir daha verimli kullanamazmıyız?

    1-Eğer beynimizdeki hipotalumustaki alfa ve beta hücrelerinin sayısını artırmak gibi bi teknolojimiz olsaydı ( Bunu örnek veriyorum daha değişik bi sinir hücreside olabilir) bu mümkün olurdu..
    Yani kullanabildiğimiz bellek miktarını artırsaydık çok daha kolay bilgilerimizi hafızamızda tutabilirdik.

    2-Veya piresinaptik nöronların ve postsinaptik nöronların aktif olmaları için gereken eşik enerjisini aşşağıya çekebilecek olsaydık beynimiz daha az elektrik akımı ile daha çok reseptör potansiyelini aktif hale getirebilirdi...Ve düşünebilme hızımızdaki katsayı artardı..



    Maddeye hükmetme olayıda beynimizdeki ayna nöronların oluşturduğu elektriksel alan ile karşımızdaki maddeleri bu alan doğrultusunda maddenin kendi elektriksel alanını etkileyerek onu hareket ettirmek teorisi..
    Bu hala bir teoridir gerçeklik payı varmı yıllar göstericek


    Sonuç olarak beynimizi yüzde yüz kullanıyoruz.. Ama ondan daha çok verim elde edermiyiz edemezmiyiz? Soru bu olmalı

    Umarım olaya bakış açınızı biraz genişletebilmişimdir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: efekarahan

    Pisişik enerji topları yapabiliriz.

    Pencereleri açıp kapayabilir, kapıları kitleyip ışıkları açıp kapayabiliriz.

    kaşık bükmek de hiç zor bişi diildir. Yalnızca inanırsanız ve onun elinizde yumuşayıp büküldüğünü hissederseniz kolaylıkla kaşık vsvs bükemilirsiniz...








    Ne kadar güzel anlatmışın. Peki Sen yapabildin mi ?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.