Şimdi Ara

Beyler yardım

Koronavirüs Özel
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
6
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    646 Mesaj
    Hocam selamlar. 4 aydır bu sporu yapıyorum. Mesela 150 gram kıyma kavurucam diyelim. 150 gramı tartıp kavuruyorum fakat pişirirken suyunu filan saldığı için bi tartıyorum 100 gram geliyor ve doğal olarak 100 gram kıyma yemiş oluyorum. Bu konu hakkındaki düşünceniz neler? Mesela 1 kilo tavuk göğsü alıp haşlıyorum ama bi bakıyorum 700 gram geliyor :D Benim canımı sıktı bu durum. Mesela 200 gram tavuk yemek lazım o zaman pişirdikten sonra tartıp 200 olunca yemeliyim değil mi?



    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    312 Mesaj
    Hocam fakirlikten mi yoksa takıntıdan mı böylesiniz? Yiyin gitsin ya niye tartıyorsunuz ki?
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    646 Mesaj

    Ikisi de degil hocam. Ben suna inaniyorum. Mesela bina insa edilirken ne kadar tugla harcanacagini filan hesap ediyorsunuz. Buiz de vucut insa ediyoruz ve ona gore beslenmemiz gerektigi kanaatindeyim. Hic degilse elimden geldigi kadar...



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    daggerboy kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Binbaşı
    1629 Mesaj
    Yiyecekler çiğ olarak tartılıp besin değerleri o şekilde hesap edilir. Değilse pişirme türüne göre suyu artıp azalabilir o yüzden doğru değeri bulamazsınız. Piştikten sonra değil pişmeden önce hesap edin.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    646 Mesaj

    Hocam peki pişmeden önce 150 gr. kıyma tarttım diyelim. Dün piştikten sonra da tarttım ve 100 gram geldi. 50 gramlık bir kayıp oldu artık su mudur nedir her neyse... Şimdi ben 100 gram kıyma mı yemiş oluyorum yoksa 150 gram mı? Dediğiniz gibi pişirmeden önce tartıcam bundan sonra
    |
    |
    Executor06 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
  • Binbaşı
    1617 Mesaj

    Besin degerleri o su kaybı hesaplanarak belirleniyor zaten.





    100 gram çiğ ve 100 gram pişmiş etin besin degeri aynı degil, çiğde 20g protein varken pişmişte 30g civarı var, sen su kaybetsende protein miktarı degişmiyor.





    Senin hesaba gelirsek


    150g çiğ kıyma = 30g protein


    100g pişmiş kıyma = 30g protein





    Tavukda, etde, balıkda, baklagillerde bile çiğ-pişmiş besin degerleri farklı hesaplanır ama sonuç aynı çıkar.



    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    |
    |
    alikara123 kullanıcısının, bahsedilen mesajını gör
    _____________________________
Sayfaya Git:
Sayfa:
1
Reklamlar
SEO
Canlı Tv izle
kolayoto.com
bankalar.org
Sohbet
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

BR2
0,219
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.