Şimdi Ara

Beyler hoca ingilizce mühendisi tanıtın dedi nasıl olmuş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Engineers take care of the design and construction of buildings,bridges,roads,etc.They plan the structures of buildings.They check up the building's technical properties. They always do their job with the aid of math.

Ekleyebileceğim şeyler varsa söylerseniz iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicegame! -- 30 Ekim 2012; 22:50:29 >

• Hoca inşaat mühendisini tanıtın dememiş
  • dostum cümleye an engineer diye deil, engineers diye başla 2. cümledede he değil they yap. sen yaz sen ekledikce yorum yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroniker

Hoca inşaat mühendisini tanıtın dememiş

Konu genellikle inşaat mühendislerinin alanında işleniyor zaten Elektrik olsun bilgisayar olsun birçok mühendislik bölümü var kastettiğin gibi ama biz derste inşaat veya yapı alanına dayanarak işliyoruz

quote:

Orijinalden alıntı: KaHVeReNGi

dostum cümleye an engineer diye deil, engineers diye başla 2. cümledede he değil they yap. sen yaz sen ekledikce yorum yaparım.

Hemen düzeltiyorum They yaparsam do gelir oraya doğrudur demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicegame! -- 30 Ekim 2012; 22:20:16 >

• Son cümlede when doing değil de while doing his job demelisin

Hatta meslek grubundan bahsettiğin için they ile cümleler kurman daha doğru ve son cümlede they always use maths while doing their works or projects de diyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isosem19 -- 30 Ekim 2012; 22:25:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isosem19

Son cümlede when doing değil de while doing his job demelisin

Eyvallah kardeşim düzelttim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicegame! -- 30 Ekim 2012; 22:23:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isosem19

Son cümlede when doing değil de while doing his job demelisin

+1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • There are some mistakes . Please correct them.
  • ingilizce mühendisi diye birşey yoktur ki ingilizcenin mühendisliği mi olur
  • "Engineers take care the design and construction of many buildings. They do plans of structures. He checks up the building's technical properties. He always uses math while he doing his job. "

take care dan sonra of gelir
    many ilk cümlede fazla
    they do plans e gerek yok, plan aynı zamanda fiildir, they plan yeterli
    Önce they, sonraki iki cümlede he gelmiş
    son cümlede use math pek hoşuma gitmedi, şöyle olabilir : "They always do their job with the aid of math.
    Binalara kitlenme, yaptıkları başka şeylerden bahset. Yol, köprü, baraj,...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baltalı İllallah

ingilizce mühendisi diye birşey yoktur ki ingilizcenin mühendisliği mi olur

mantık hatası
    baltalı illallah

• kardeş engineers take care derken ne demek istedin bana mantıksız geldi ne demek yani engineers take care?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

There are some mistakes . Please correct them.

Hata falan yok

• quote:

kardeş engineers take care derken ne demek istedin bana mantıksız geldi ne demek yani engineers take care?

"Görevi üstlenmek" şeklinde de çevrilebilir take care.
  • o hocan önce mühendisi türkçe bi açıklasın bakalım
  • quote:

"Engineers take care the design and construction of many buildings. They do plans of structures. He checks up the building's technical properties. He always uses math while he doing his job. "

take care dan sonra of gelir
    many ilk cümlede fazla
    they do plans e gerek yok, plan aynı zamanda fiildir, they plan yeterli
    Önce they, sonraki iki cümlede he gelmiş
    son cümlede use math pek hoşuma gitmedi, şöyle olabilir : "They always do their job with the aid of math.
    Binalara kitlenme, yaptıkları başka şeylerden bahset. Yol, köprü, baraj,...

Düzeltildi.Teşekkür ederim

quote:

Orijinalden alıntı: TenVeFeknoloji

quote:

kardeş engineers take care derken ne demek istedin bana mantıksız geldi ne demek yani engineers take care?

"Görevi üstlenmek" şeklinde de çevrilebilir take care.

Arkadaş cevaplamış

Trollere cevap vermiyorum Takılsınlar kendi başlarına konu yukarda kalıyor hiç olmazsa

quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

o hocan önce mühendisi türkçe bi açıklasın bakalım

Yapcak birşey yok öyle ve ya böyle çekmek zorundayız artık bu hocayı Bu adam sayesinde yazın gittiğim dil kursundan kazandığım tüm bilgilerim törpülendi adam bildiğin içine ediyor ingilizcenin.5-6 arkadaş hocanın cümlelerini düzeltiyoruz felan

quote:

Orijinalden alıntı: alittlebit

They'li cumleden sonra ayni ozne icin "he" ile baslaman hatali. They ile devam ettirmen gerekir

Teşekkür ederim düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicegame! -- 30 Ekim 2012; 22:44:02 >

• They'li cumleden sonra ayni ozne icin "he" ile baslaman hatali. They ile devam ettirmen gerekir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci cümle yine yanlış. "They plan the structures" "They plan the structures of buildings"

Birinci cümlede çoğul öznenin fiiline "s" koymuşsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektroniker -- 30 Ekim 2012; 22:44:53 >
  • quote:

İkinci cümle yine yanlış. "They plan the structures" "They plan the structures of buildings"

Teşekkür ederim düzelttim tekrardan
  • quote:

İkinci cümle yine yanlış. "They plan the structures" "They plan the structures of buildings"

They checks up dakini They check up yaptım dediğinden yola çıkarak doğrudur değil mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.