Şimdi Ara

Beyler Ezan Okunurken Su İçtim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha niyetlenmedim ama oruç kabul olur değilmi , tam okunurken son bardağı içtim.

• Ezan bitene kadar oruçlu değilsin rahat ol
  • Bişey olmaz
  • Kabul olur.
  • Pan benim konuda tartışıldığını gördün hemen konu actın cakaaaaaaal

• Bi yerde okumuştum, süresi güneşin ilk ışıklarının görünmesiyle başlar diyordu.

• niyet ettik artık , Allah herkesin tuttuğu orucu kabul etsin inşallah iyi sabahlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Niye ezanı duyduğun halde su içtinki?
  • Oruç sabah ezanının sonundan, akşam ezanının başına kadar diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metafeller

Bi yerde okumuştum, süresi güneşin ilk ışıklarının görünmesiyle başlar diyordu.

evet gunun ilk isiklarina kadar diye duydum ben de..hatta bir prof ben ezan okunduktan sonra kalkip birseyler yiyorum demisti..dogrusu olan bu demisti.
  • Vakit imsak vaktind bşlar takvme bk bu arada önemli olan kalp nıyeti yarn oruç tutucm dmen ble niyettır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metafeller

Bi yerde okumuştum, süresi güneşin ilk ışıklarının görünmesiyle başlar diyordu.

Doğrudur, biz ezan okunduktan sonra devam ediyoruz. Gökyüzüne bakın, güneşin hafif hafif gökyüzünü aydınlatmaya başladığında bırakıyoruz. Babam ilahiyatçıdır, güvenebilirsiniz. Kabul olur yani sorun yok.

Edit: Şimdi güneş aydınlatmaya başlıyor falan dedim de anlaşılmayabilir, yani böyle bildiğiniz sabah gibisinden değil, ama gecenin zifiri karanlığı biraz biraz açılmaya başlayınca bırakıyoruz. Ezan okunduktan yarım saat - bir saat sonra falan oluyor. Umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coni what -- 26 Ağustos 2011; 5:11:38 >

• oruç ezana göre baz alınmaz esasında. güneşin doğuşu ve batışı arasındadır.
  • Aslında güneşin ilk ışıklarına kadar devam eder sahur bu günümüzde çok yanlış uygulanmakta bir ilahiyat profesörü de dile getirmişti bunu bir programda ancak ben ezan okunurken bile birşey yiyip içmiyorum yine de...
  • Yanılıyorsunuz bence sbh ezanla bşlar ve akşam ezanla bter .
  • Bu forumda herkes 1.90 kasli yakişikli zengin olduğu gibi aynı zamanda ilahiyatçidir o yüzden ilmihal gibi kaynaklara bakmani tavsiye ediyorum. inşallah allah kabul eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Susanoo -- 26 Ağustos 2011; 5:17:39 >
  • Ben hep son bardağı ezan okunurken içiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saahin

Ben hep son bardağı ezan okunurken içiyorum.

+1905
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.