Şimdi Ara

BEYLER BU SORU ÇIKMIYOR BİR TÜRLÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Y=10 buldum k.a.k benzerliğinden fakat gerisi gelmiyor BEYLER BU SORU ÇIKMIYOR BİR TÜRLÜ,

y dediğim yer ab

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulanalihocaadamlan -- 30 Ocak 2019; 3:30:45 >

• Paralellikten dolayı dec açısı ile bda açısı birbirine eşit. Son kalan A açısı ile D açısı da eşit. D açısı 6 yı görüyor A açısı da 6 yı görüyor. Hem açılar eşit hem de gördükleri eşit olduğu için eş üçgenler bunlar. AB 10 olur AC de 9 olur AE 3 olur 10+3 den 13 diye düşündüm hocam.
  • Bda açısı derken ne kastettiniz hocam Orayı anlamadım da bda bir üçgen oluşturamıyor ki hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulanalihocaadamlan -- 30 Ocak 2019; 3:57:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E tamam işte paralel oldukları için Z Kuralından DEC ve ACB açıları eşit çıkar. O açılar eşit çıkarsa son açılar da eşit çıkar son eşit çıkan açıların ikisinin de karşısı 9 o zaman üçgenler eş, birinde gördüğünü diğerine yaz 10+3=13 (DEC ACB diye yazdıklarım açı hocam kenar değil) Ör: DEC açısı DE VE DC Kollarının yaptığı açı.
  • Anladım hocam ya o z kuralını bir türlü görememişim lanet olsun :(

Ama hocam son anda şöyle bişi düşündüm eşit olan iki açı var ya hocam abc ve ecd Ha işte onların kenar açı kenar benzerliği ile AB yi on buldum. Sonra o eşit olan iki Açınım karşısındaki kenarlarda eşit dedim oradan da çıktı sizce doğru mu hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam geoya uğraşmaya devam et

bende böyleydim şimdi aha iyiyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulanalihocaadamlan

Anladım hocam ya o z kuralını bir türlü görememişim lanet olsun :(

Ama hocam son anda şöyle bişi düşündüm eşit olan iki açı var ya hocam abc ve ecd Ha işte onların kenar açı kenar benzerliği ile AB yi on buldum. Sonra o eşit olan iki Açınım karşısındaki kenarlarda eşit dedim oradan da çıktı sizce doğru mu hocam
    Değil, çünkü hangi iki kenarın benzer olduğunu bilmiyorsun, sen direk aynı sayıları gördüğün için onu yerine yazdın, ama soruda eşit açıları koyduğumuz zaman üçgenler eş çıkmayabilirdi yani birinde nokta ile işaretlenen açının karşısı 9 iken diğerinde farklı bir şey çıkabilirdi, soruyu oku, paralelliği okumuş olsaydın soruyu çözerdin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    geçen ay açıldı
    BU NASIL SORU ??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ulanalihocaadamlan kullanıcısına yanıt
    Hocam soruda bakacağınız ilk şey o kenarda verilen bilgilerde paralellik aramak olsun, ilk önce ona bakın. Sonra eşitlik verildiyse yerleştirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apple_M1

hocam geoya uğraşmaya devam et

bende böyleydim şimdi aha iyiyim
    inşallah faydası olur hocam ya ,11.sınıfım seneye çok zaman yiyen bir konu ya o yüzden başladım dün itabiriyle üçgenlere geometriye
  • Hocam böyle sorularda baktınız yapamadınız, yaptıklarınızı silip soruyu bir daha okuyun muhtemelen bir şeyi kaçırmışsınızdır çünkü. Paralellikten gelen açıyı yerleştirince eş üçgenden çözülüyor, geo kasmaya devam et yaptığın en büyük yatırım olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nYselmech

Hocam böyle sorularda baktınız yapamadınız, yaptıklarınızı silip soruyu bir daha okuyun muhtemelen bir şeyi kaçırmışsınızdır çünkü. Paralellikten gelen açıyı yerleştirince eş üçgenden çözülüyor, geo kasmaya devam et yaptığın en büyük yatırım olur.
    saağolun hocam geometri+tyt+11 şeklinde ilerlmeyi planlıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.