Şimdi Ara

| BEYİN FIRTINASI | KAFAMIZDAKİ EĞİTİM POLİTİKASINI YAZIYORUZ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olarak görülen eğitime alternatifleri kendi önerilerimizle nacizane buluyoruz. Herkesi konuda beyin fırtınası yapmaya davet ediyorum.

- Tüm öğretim parasızdır.
    - Özel okul olmayacaktır.
    - Dershane ve etüt merkezleri gibi şeyler olmayacaktır.

İlköğretim ( 1.sınıf - 5.sınıf )

Haftada 5 gün eğitim, 2 gün tatil , günde 6 saat ( 30 dk öğle molası ) 10:00 - 16:30 ( 45 dakika ders 15 dakika mola )

- Temel eğitim ( Türkçe , Matematik, Fen , Hayat Bilgisi ) 15 saat
    - İlgisine göre bilgisayar,astronomi,sözel alanlar,sosyal alanlar, edebiyat,şiir,sanat,spor gibi.. eğitim 5 saat
    - Özgüven dersleri, sosyal genel ahlak kuralları gibi psikolojik destekler ve çocukları günlük hayata hazırlama tarzı dersler 4 saat
    - Film saati 2 saat
    - Tartışma ve beyin fırtınası saati 4 saat

- Sınıflar minimum 4 maksimum 16 kişilik olacak şekilde ayarlanmalıdır.

Ortaöğretim ( 6.sınıf - 8.sınıf )

Haftada 5 gün eğitim, 2 gün tatil, günde 7 saat 09:30 - 16:30

- 5.sınıf sonunda ilgisine göre değerlendirilen çocuklar ileride seçeceği mesleğe göre eğitim almaya bu aşamadan sonra başlayacaktır. Not: Üniversitedeki gibi meslek seçimi değil sadece sözel,sayısal, eşit ağırlık, dil olarak ayrılacaktır.

- Temel Eğitim ( Alanı ne olursa olsun tüm çocuklara aynı eğitimden verilmesi gerekir, türkçe, matematik, fen bilimleri gibi ) 8 saat
    - Alan Dersleri ( Seçtiği mesleğin alanına göre uygulamalı olarak verilecek eğitim örneğin sözel bir bölüm seçtiyse sadece sözel dersler görecektir. ) 14 saat
    - Güncel Dersler ( Yazılım,politika,ekonomi,teknoloji bilgisi gibi güncel hayatta çocukların işine yarayacak bilgiler burada verilecektir. ) 5 saat
    - Film saati ve tartışma , beyin fırtınası, eğlence gibi kafa rahatlatıcı dersler 5 saat
    - Spor , müzik veya resim gibi seçtiği bir alandan ders 3 saat

Lise ( Lise 3 yıl olacaktır ) Haftada 5 gün, 2 gün tatil Günde 8 saat

Lisede ortaokulda gideceği mesleği belirleyen öğrenci bu yönde eğitim alacaktır.

A) Meslek Liseleri
    B) Dini Bilgiler ve İmam Hatip Liseleri ayrılarak kendi alanlarında eğitim göreceklerdir.

Diğer meslekleri düşünen kişiler mesela mühendislik liseleri, doktorluk liseleri, hukuk liseleri, uluslararası ilişkiler ve siyaset liseleri, yazılım liseleri diye kendi aralarında ayrılacaktır.

- Liseye geçişler seçilen alandan sonra sınavla yapılıp kategorize edilecektir.

- Temel Eğitim ( Ne seçildiyse seçilsin zorunlu olarak belli başlı bilgiler, ileri ki hayatında zorluk yaşamasın diye verilecektir. Örneğin hukuk seçen birine temel bir matematik, doktorluk seçen birine temel bir dil bilgisi gibi) 7 saat
    - Alan Eğitimi ( Seçtiği alanla ilgili eğitim örneğin hukuk seçtiyse uygulamalı olarak davalara katılacak ve mesleği ile ilgili her şeyi yakından görecektir ) 18 saat
    - Konferans ( Öğrenci seçtiği alanıyla ilgili bu işin uzmanlarından il veya ilçedeki konferans alacaktır, örneğin doktorluk liselerine giden öğrenciler için şehir doktoru gelerek konferans verecektir. ) 2 saat
    - Güncel Dersler ( Günlük hayatımızda işe yarayacak ve güncel konuları içeren yazılım,bilim,politika,ekonomi gibi eğitimler. ) 5 saat
    - Film saati ve beyin fırtınası ( tartışma ) , münazara saati ( Çocuklar bildikleri konuyu tartışacaklar, beyin fırtınası yapacaklar ve film izleyerek kafalarını dağıtacaklar. ) 5 saat
    - Spor, müzik veya resim seçtiği bir tanesinden ders alacak. 3 saat

ÜNİVERSİTE ( 4 YIL )

Lisede eğitimini alan ve mesleği ile ilgili bilgi sahibi olan çocuk burada artık işinde uzmanlaşacaktır.

Haftada 5 gün, 2 gün tatil ( 2 günü uygulamalı + 3 günü eğitim )

Uygulamalı günde;
    - Stajyer veya intern olarak o işi yapacak. Not: Stajyerlik yapacağı yeri devlet belirleyecek, akrabasının yanında vb durumlar olmayacaktır.
    - Üç gün de ise alanıyla ilgili eğitimini alacak.

5 + 3 + 3 + 4 Toplam 15 yıllık temel eğitim tamamlanmış olacak.

Dipnotlar:

- Üniversite yılı hazırlığa bağlı olarak veya bölümlere bağlı olarak değişebilir.
    - Zorunlu din dersi yoktur, isteyen çocuklar alan olarak o bölümü seçerek o yönde eğitim alabilir.

• Finlandiya veya Japonya'yi birebir kopyalasalar yeterli. Hic kasmaya gerek yok.
  • Şu akıllı tahta denilen sistem yerine her sınıfa bir kamera koyup velilerin çocuklarını 24 saat izleyeceği bir sistem getirilmiş olsaydı bambaşka olurdu. Hem öğretmen öğretmenliğini yapar dı, hem de öğrenci öğrenciliğini.
  • Herkes istediğini seçebilir dedikten sonra

1 şehirde 25 imam hatip 1 tane meslek lisesi 1 tane fen lisesi 1 tane anadolu lisesi olunca o istediğini seçmek olmuyor işte.

Seçmeli dersler diyorsunuz kardeşimden hatırlıyorum Peygamberin hayatı , Kuranı Kerim dersinden başkasını seçtirmiyorsunuz hoca yok diye Anadolu Lisesinde bile böyleydi bu.

En güzel zamanlarda mezun olmuşuz sanırım eğitim bu kadar batmamıştı.

Bu eğitimi düzeltmenin tek yolu var onu da herkes biliyor o yüzden tartışmaya gerek bile yok.
  • paramilitarist egıtım sistemi herşeyi çözer , bilimide-ahlagıda-disiplinide hepsını beraber alırsın
    https://www.facebook.com/militarizm.militer/videos/901819873282521/ paramilitarist egitim tam olarak böyle , videoyu sonuna kadar izleyın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Bey -- 30 Haziran 2017; 21:17:10 >
  • Eğitim ailede başlar biz orada başlıyoruz kaybetmeye. Ona tutma bunu yapma ile önce özgüveni kırılıyor sonrasında tepeden inme öğrenciyi yarış atı gören sistem içine ediyor öğrencinin.

Önce birey olmayı öğretmeliyiz karşımızdaki ni birey olarak ele almalıyız. Vs vs vs bla bla bla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inekmatur

quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Bey

paramilitarist egıtım sistemi herşeyi çözer , bilimide-ahlagıda-disiplinide hepsını beraber alırsın
    https://www.facebook.com/militarizm.militer/videos/901819873282521/ paramilitarist egitim tam olarak böyle , videoyu sonuna kadar izleyın

Böyle saçmalık olmaz, tartışmayı öğrenmez bu şekilde çocuk. Bu şekilde iyi bir subay kazanırsınız ama bir reformist yetiştiremezsiniz.

Harp okullarının basarısı ortada , ayrıca 97 neslınden önce paramilitarist egıtım alıyorduk

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Zaten o illerde -genel de Anadolu illeri- de Fen lisesi, Anadolu Lisesi en yüksek puanlar oluyor. Ama şöyle bir şey var "Teog" adam efsane kolay yapıyor sınavı bugün sınav açıklandı çevremizdeki insanların çocukları girdi. 463 almış %10'luk dilim de bizim zamanımızda 463 puanla %3-4'lük dilimde olurdun. 17bin tane birincisi var zaten. Biz de 1-2 tane belki birinci çıkardı. Anadoluda 460-470 bunu yapan insan tek tük o da gidiyor Fen veya Anadolu geri kalanı ortalama 400 yapsa değişen bir şey yok çünkü bunla %23-30 arası dilime girersin. 400 ile ya meslek lisesi ya da imam hatip. Yani demek istediğim istese de seçemiyor. Seçmeli derse hiç girmiyorum bile. Eğitim sistemimiz çok kötü diyeceğim ama buna sistem demeye dilim varmıyor. Ayrıca düzeltmenin tek yolu var, herkes biliyor diye benim haberim yok çözemedim

• Liselerin ders saatlerinin düşürülmesi öğle arasının klakması millet okulu ortam yapmaya dönğştürüyor bu çok iyi de dersten uzak kalıyorlar bence çocukların taa 4-5 yaşından itibaren tüm çocukların ama ahlak görgü bakım süşünce eğitimi görmesi en önemli olan düşünmesini öğrenmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.