Şimdi Ara

Beyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eskiden biri bana demişti ki beyni çalıştıran tek şeyin şeker olduğunu söylemişti.

Ayrıca beynimiz vücuda giren oksijenin %20 sini de kullanıyor.

Acaba diyordum ki beynimizi en verimli en sağlıklı kullanmak için bunların bir alakası olabilir mi?

Mesele temiz hava olan bir yerde kondisyonlu bir şekilde nefes alıp vermek. Ciğerlerimizin çok az kısmını hava ile dolduruyormuşuz. 2 yıl önce bir eğitimde öğrendiğim bir şey var mesele. Nefes aldığımızda karnımızın içe ciğerimizin dışa, nefes verdiğimizde ciğerimiz içe karnımız dışarı olması gerekirmiş. Bu eğitimdeki bir çok nefes egzersizi vardı sinirinizi hemen yatıştırıyordu. Sinirlenmekte beyinde biten bir şey sonuçta.

Çok fazla şey düşünüp bir şeye odaklanama. Bunun sebebi de çok fazla ve düzensiz glikoz yada kalitesiz şeker yemekten olabilir mi acaba? Şeker yemenin de bir kontrolü olmalı ve bunda glikoz içermeyen şeyler vs. vs. tüketmememiz gerekir.

Şeker ve Oksijen beyin için çok önemli ve hayata daha umutlu bakabilmemiz için, daha az dikkat dağınıklığı, sinirlerimizi kontrol edebilme vs. ilişkisi olmalı.

Konu hakkında bilgisi olanlar aydınlatsın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgi için teşekkürler. Okudum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu söylediğine en güzel örnek çobanlardır kardeşim. Çobanlar hem sabahın erken saatlerinde yola çıkar, uyanık olur hem temiz kirlememiş hava solur hemde aldığı besinler doğaldır. Boğaziçinde bir çoban okuyor mesela. Daha böyle binlere örnek vardır eminim. Doğal besin, temiz çevre insan bedenini dinç tutar ve bunun üzerine inşa edilecek bilgi birikimini sağlam tutar.
  • aklıma limitsiz filmi geldi
  • şeker beyni öldürür arkadaşım geçen ay time da ayrıntısı var ing biliyosan al oku.

dediği diğer şekerse yani hap o bi süre canlı tutuyo ama hangi konuda onu sen bul
  • Kediyeyolgösterenadam kullanıcısına yanıt
    Aynen bir çoban tıp kazanmıştı. Çobanlık yaparken kitaplardan çalışarak. Üstelik bir kolu yoktu. Çocukken köyünde doktor olmadığı için kolunu kaybetmiş oda çobanlık yaparak tıp kazanmıştı.

Haberleri izlerken baya sevinmiştim ama.

• "Şeker yemenin de bir kontrolü olmalı ve bunda glikoz içermeyen şeyler vs. vs. tüketmememiz gerekir. "

Arkadaşım ne demek glikoz içermeyen şeyler tüketmememiz gerekir?glikoz zaten şekerin yapıtaşıdır.nasıl bir cümledir bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BEYİN CERRAHI OLMAK
    13 yıl önce açıldı
    Beyin tomografisi. Önemli.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zaten ben konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan açıklasın dedim.

Beyaz Şeker ile Glikoz Şurubu bir midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Zaten ben konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan açıklasın dedim.

Beyaz Şeker ile Glikoz Şurubu bir midir?

Aynı değildir fakat yapıtaşları aynıdır.

• okumayın zebani
  • ben glikozu beyne faydalı diye biliyorum. ÖSYM'nin olips vermesi. Sınavdan önce okunmuş şeker yenmesi. Özellikle kuru üzümde glikozun fazla bulunmasından ve kana kolay karışmasından dolayı faydalı diye duymuştum.
  • hawloo kullanıcısına yanıt
    Beyin besinlerden gelen glikozlar ile(karbonhidratlı besinlerin parçalanması sonucu oluşan şeker türü) beslenir.

Diğer en önemli besini vitaminler özellikle "B" vitamini.

Tabi beyin gerçekten çok karmaşık bilim adamlar her geçen gün yeni şeyler keşfediyorlar. Daha düne kadar yaşlanınca beynin nöron hücresi üretmediği düşünülüyordu.

Ama bir şeye odaklanmak, sinirlenmemek gibi konular bizim beynimizi nasıl eğittiğimiz ile alakalı olduğunu düşünüyorum.

quote:

Glikoz, beynin yakıt olarak ihtiyaç duyduğu bir şeker çeşididir. Çalışmalar, glikoz miktarındaki düşüşlerin, dikkat, hafıza ve öğrenme üzerinde olumsuz etkisi olabileceğini ve glikoz miktarını kontrol etmenin, algının bu yönlerini iyileştirebileceğini gösteriyor. Beyin, zorlu zihinsel görevler sırasında daha fazla glikoz kullanır. Dolayısıyla, iyi bir algıiçin, kandaki glikoz düzeylerini en üst düzeyde tutmak özellikle önemli olabilir. Öğün atlamamak, bunu başarmaya yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 19 Ağustos 2014; 23:25:08 >

• Reahax kullanıcısına yanıt
    Çok fazla tüketmek zararlı olamaz mı

Belli bir konuya odaklanmak için beyin çok fazla düşünmeyi isterse zorluk yaşarız. Dikkat dağınıklığı gibi.

Bugün kitap okurken de glikozdan bahsediyordu. Beyin fazla kullanıldığında glikoz kullanıyor sonuçta.

Tabi tıka basa yememekte lazım. Öyle bir durumda mide yediklerimizi öğütmek için daha fazla çalışır bunun sonucunda kanın çoğu alt vücuda pompalanır.
    Tıpkı malum durumda olan durum yani

Fazla glikozun beyin işleyişi bakımından bir zararı olacağını daha önce hiçbir yerde görmedim.

Yani fazla glikoz var diye beyin daha fazla çalışmıyor :) Senin düşündüğün kadar çalışıyor ve bunun sonucunda gereken enerjiyi kandaki glikozdan alıyor. Kalan glikoz yine kanda dolaşmaya devam ediyor sonuçta..

Odaklanamamak daha çok zihinsel veya çevresel olabilir.

Ama tabi B12 vitamin eksikliğide olabilir. B12 eksik olunca unutkanlık ve odaklanamama baş gösterir.

Çevrede odaklanmayı etkileyecek açık bir TV nin bulunması gibi.
    Yada bir bağımlılığınız var ise; mesela sigara bağımlısı iseniz belli bir süre sigara içmediğinize odaklanmanız çok güçleşir.
    Uykusuzluk yine odaklanmayı olumsuz etkiler.
    Aynı şey üzerinde mola vermeden sürekli çalışmak yine kötü yönde etkiler mola vermek şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 19 Ağustos 2014; 23:55:04 >

• Reahax kullanıcısına yanıt
    Peki bu dikkat ve çok düşünme gibi sorunlar nereden geliyor?

Yukarıda mesajı editledim.

Dikkat dağınıklı B12 eksikliğinden olabilir ama birşeyin üzerinde fazla düşünüp dikkatin dağılması psikolojik bir şey olabilir.

Tabi tahminim bu yönde sonuçta ben ne nörolog nede psikologum :D

Tabi misal verirsen problem daha net anlaşılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.