Şimdi Ara

Beyaz Benek Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun bir aradan sonra evime tekrar bir akvaryum kurdum.yaklaşık 50 litrelik akvaryumumda.
    4 adet tetra neon 2 adet lepistes 2 adet melek 2 adet plati 2 adet kılıç kuyruk 1 adet rasbora 1 adet çöpçü 1 adette vatoz balığım bulunmakta.

akvaryumuma suyu geçen hafta cuma günü ekledim ve 1gün dinlerdimdim.cumartesi günüde seranın aquatan ilacından ekldim ve 6 çay kaşığı kardarda kaya tuzu attım. pazar günüde balıklarımı alıp içine koydum.

balıklarımı aldığım yerde neon olmadığı için onları başka bir akvaryumcudan temin ettim aynı şekilde rasboralarımıda ordan aldım.

fakat rasboralarımdan biri dün malesef öldü geldiği günden beri zaten tuhaf tuhaf yüzüyordu.

şimdide neonlarımın üzerinde beyaz benek hastalığını fark ettim.hastalık diğer balıklarda gözükmüyor sadece 1-2 neonun üstünde birer ikişer adet şeklinde gözüküyorlar çok aşırı ilerlemiş değil.

erkenden karantinaya almamda fayda varmı yoksa hastalıktan tam olarak eminmi olmamız gerekiyor ve beyaz benek için önere bileceğiniz bir ilaç varmı?
    teşekürler.

• beyaz benekten eminsen karantinaya al hemen çünkü bulaşıcıdır. Tedavi için gereken ilaçları araştırabilirsin netten. Fakat daha da önemlisi balıkların o akvaryum için uyumlu değil. Öncelikle meleklere daha büyük akvaryumlar gerekir kesinlikle hacim çok az. Çöpçüler de sürü halinde bakılması gereken balıklardır en az 4 tane olmalı. Çok çeşit olsun ikişer tane almışsınız ama bana kalırsa canlı doğuranlar için çok acımasız bir eşleşme olmuş. Kaldı ki o hacimde besleyebileceğiniz balık sayısı da fazla değil. Tabi balıklarınızın mutlu olmasını önemsiyorsanız.
  • Blog sayfamda bulunan şu konuyu dikkatle okuyun http://yassyoss.blogspot.com.tr/2012/03/baliklarda-beyaz-benek-hastaligi.html Beyaz benek balık olan heryerde olur.Tamamen yok etmeniz imkansızdır.Daha detaylı bilgiler yazıda mevcuttur.İlaca gereksinim yoktur.

MERCEDES-BENZ W126 300SE
  • O akvaryumda okadar balik bakilmaz cok fazla. lepistes ve neon beslersen daha saglikli olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.